A bude Hobit! Ďalšia Tolkienova adaptácia konečne mieri do kín.

pridal admin 19.12.2007 o 1:54


Režisér Peter Jackson a filmové štúdio New Line Cinema konečne urovnali svoje spory a dohodli sa na sfilmovaní Tolkienovej knihy The Hobbit. Osud filmu bol doteraz neistý, pretože Jackson štúdiu vyčítal neférové rozdelenie ziskov z jeho filmovej trilógie Pán prsteňov (Lord of the Rings).

Všetky spory sú však teraz urovnané a Peter Jackson a jeho žena Fran Walsh sa ujmú produkcie hneď dvoch nových filmov, založených na Hobitovi. Prvý má byť samotný Hobit a druhý film má preklenúť obdobie medzi Hobitom a Pánom prsteňov. Tak ako Pán prsteňov, aj obidva Hobit filmy by sa mali nakrúcať zároveň. Kto sa ujme režisérskej stoličky však zatiaľ nie je jasné, záujem však už prejavil napríklad Sam Raimi, režisér filmov o Spider-Manovi.

Natáčať by sa malo začať v roku 2009, s tým, že prvý film pôjde do kín v roku 2010 a jeho pokračovanie o rok neskôr.

Správa určite poteší všetkých fanúšikov, ktorý dúfali vo filmovú adaptáciu Hobita odkedy sa do kín dostal prvý film Pána prsteňov. Zo strany tvorcov však nejde iba o čisto altruistické vyslyšanie divákov. Tak ako vo všetkom, dôležitým faktorom sú peniaze. Štúdio New Line muselo tento rok prekusnúť najväčší tohtoročný prepadák, film The Golden Compass, ktorý stál takmer dvesto miliónov dolárov a v kinách tvrdo prepadol. Zlatý kompas mal byť po vzore Pána prsteňov pre štúdio začiatkom ďalšej úspešnej fantasy trilógie – dojná krava, ktorá mala štúdiu zaručiť štedré Vianoce. To sa však nestalo a tak je pre nich ďalší film postavený na Tolkienovej knihe, stávka na finančne najistejšiu kartu. Nič to však nemení na tom, že všetci šprti sveta môžu konečne jasať šťastím a začať si opäť pripravovať svoje špicaté uši.



Zaradené pod: Film




Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk