Zomrel Patrick Swayze

pridal admin 15.9.2009 o 11:41


Patrick Swayze

Patrick Swayze včera prehral svoj 20 mesačný boj s rakovinou. Mal 57 rokov. Posledné hodiny strávil so svojou ženou a bratom na svojom ranči v horách pri Los Angeles. S Lisou Niemi sa zoznámil keď on mal 19 a ona ako 15 ročná chodila na hodiny tanca k Patrickovej mame. Odvtedy tvorili nerozlučný pár po celý jeho život. Iróniou osudu je, že sa Patrick dožil rovnakého veku ako jeho otec, ktorý v 57 rokoch zomrel na infarkt.

V posledných mesiacoch viedol Patrick veľmi verejný boj so svojou chorobou. V rozhovoroch priznal strach, ale nikdy nestratil nádej a vôľu bojovať ďalej.

„Je v tom veľa strachu. Áno, bojím sa. Áno, hnevám sa. Áno, pýtam sa, prečo ja?

V každom z nás je vo vnútri niečo čo nám hovorí: Chcel by som v živote zanechať stopu. Myslím, že sa mi to zatiaľ celkom dobre podarilo, nie je to také zlé. Ale stále rozmýšľate, počkať. Ešte chcem spraviť viac. Oveľa viac. Tak sa do toho pusti.“

Ak ste vyrastali v osemdesiatych rokoch, viete akú stopu Patrick zanechal v dnes už klasikách žánru ako Ghost alebo Dirty Dancing. A hoci tento svet už opustil, navždy zostane v spomienkach ľudí, ktorých životov sa dotkol. Jeho herecká kolegyňa Jennifer Grey, ktorá s ním hriešne tancovala ako nevinná Baby, si na neho spomína takto:

„Keď na neho myslím, spomínam si ako ma držal v náručí keď sme boli deti, tancovali, skúšali to zdvihnutie v tom mrznúcom jazere. Strašne sme si užívali nakrúcanie toho malého filmu, ktorý sme si mysleli že nikto nikdy neuvidí.“

Ale uvidelo. A s úspechom prišli aj problémy. V Patrickovom prípade alkoholizmus, s ktorým dlhé roky bojoval. V roku 2004 zhrnul svoje pocity:

„Urobil som vedomé rozhodnutie vzdialiť sa od veľkých filmov, keď sa mi podarilo dostať alkohol z môjho života. Bol som vtiahnutý do toho kolotoča blockbusterov a peňazí a ničilo to môj zmysel života. Osamelosť, ktorú prináša sláva mi začínala liezť na mozog. Keď ste raz chvíľu slávny a poviete svoj príbeh, začne to všetko znieť ako klamstvo. Strácate zmysel pre to čo je skutočné. Všetko pre vás znie ako článok, ktorý niekto napísal a nie ako podstata toho kto ste.“

Patrick Swayze 1952 – 2009. Odpočívaj v pokoji. A teraz choď a nauč Ježiša nejaké poriadne tanečky.

Spomínajme spolu pri klasických momentoch z Patrickovej kariéry v pokračovaní.

Dirty Dancing – Time of my Life

Patrick Swayze – She’s Like the Wind

Patrick Swayze a Demi Moore – Ghost



Zaradené pod: Celebrity




Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk