S týmito menami sa našťastie len narodili II.

pridal Danielle not Steel 6.8.2011 o 15:41


Pozitívne ohlasy ľudu sú silným motivačným faktorom, takže vážení, druhé kolo začína!

 

Islandská deva Bjork sa nám stiahla tak trochu do úzadia. Pravdepodobne sa venuje svojmu druhému manželovi a čerpá kdesi na Reykjavíku námety pre ďalšiu tvorbu. Čestne priznávam, že táto exot-ická umelkyňa mi ježenie ručného porastu nespôsobuje (ak by som nejaký mala samozrejme). Čo ma však na nej, okrem troch songov zaujalo, je jej meno. Priezvisko Gudmundstóttir znamená doslova Gudmundova dcéra. Podľa starovekej islandskej tradície sa priezvisko skladá z prvého otcovho mena s pripojením údaju, či ide o syna alebo dcéru.

  

Pri vymýšľaní mena pre Meg Ryan bolo evidentne prítomné celé rozvetvené príbuzenstvo. Snaha o kompromis však podľa všetkého skončila neúspechom. Nasvedčuje tomu pomenovanie: Margaret Mary Emily Anne Hyra. Vieme teda naisto, že na tejto, ehm, tematickej žúrke, boli prítomné minimálne štyri tetušky. No chvalabohu. V prípade väčšieho počtu by blondínka v počte krstných mien tromfla i nášho slovenského Deperáda. Pre osvieženie pamäti, jeho ctené meno znie: Roland František António Desperádo Rigo de la Ricco. Odpadnem!

 

Ashanti musela tiež, čo sa svojho mena v rodnom liste týka, rázne zakročiť. Posúďte sami: Ashanti Shequoiya Douglas.  Tú “sekvoju“ používa len zriedka, hoci ide o strom mohutný a krásny.

 

Čo sa rapperov týka, tam to bez šmakujúceho pseuda skrátka nejde! Širokogaťový MCHammer alias Stanley Kirk Burrell, prípadne Snoop Dogg a.k.a. Cordazer Calvin Broadus, by o tom vedeli rozprávať. Druhý menovaný si časť prezývky požičal od bratranca Nate Dogga, s ktorým odštartoval kariéru v skupine 213.

 

Estevézovci, respektíve Sheenovci, majú umelecké mená zaužívané ako rodinnú tradíciu. Charlie Sheen si zo svojho pôvodného – Carlos Irwin Estevéz, ponechal len Irwina. Otec klanu  Ramón tiež oceňuje jednoduchosť  – šmakuje mu pseudonym Martin Sheen (Estevézovci majú španielske korene, preto tie mená ako z telenovely). Podľa mňa znie priezvisko Estevéz aj tak prudko sexy!

 

Priam bájne zaváňa skutočné meno skladateľa Vangelisa. To na jeden nádych ani nedám! Evangelos Odessey Papathanassiou. Vidno, že rodičia fičali na gréckej mytológii. Iné vysvetlenie mena tohto gréckeho hudobníka mi hold nenapadá.

 

Skutočné krstné meno 18-ročnej teenagerky Miley Cyrus znie Destiny Hope. Rodičia verili, že ich malý pokladík je predurčený na veľké veci. Múdro. Rozmýšľam, ako svoje dieťa raz nazvem ja. Vzhľadom na svoju momentálne búrlivú éru, sa nad tým v záujme zdravého vývinu svojich ratolestí zamyslím neskôr.

 







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk