Maximalisticko minimalistická Robyn

pridal poppy 14.2.2012 o 22:58


Na Grammy ste tento rok mohli vidieť všeličo; prostitútky, pápeža, robocopa… a napríklad aj švédskeho škriatka.

Robyn (nominovaná v kategóriách Najlepšia tanečná nahrávka – „Call your girlfriend“ a Najlepší tanečný/elektronický album – „Body Talk Trilogy“) poriadne zariskovala (áno, niekedy sa to volá nevkus, ja viem), keď si na seba navliekla bieleho Calvina Kleina (nie, neušila si to ručne) a obula si k nemu…ja ani neviem, ako to nazvať. Drevorubačské platformy? Odborníci tvrdia, že je to švédsky minimalizmus. Ja osobne to volám IKEA štýl (tiež to vyzerá, že to prišlo v škatuli a len to pozbíjala dokopy). Dostali ste sa sem a stále nemáte páru, kto tá Robyn vlastne je? Tak ja vám to objasním.

Robyn Miriam Carlsson (32) pochádza zo Švédska a keďže nie je súčasťou extramega amerického šoubiznisu, nie je u nás až taká známa ako iné originálne slečny. A Robyn bezpochyby originálnou je. A nie len štýlom obliekania. Hoci nie je dokola omieľaná ako jej americké kolegyne (pretože nerobí okolo seba taký bodrel), kritici o nej často hovoria ako pop ikone. Robyn začala (profesionálne) spievať v rodnom Švédsku keď mala dvanásť rokov a bola hviezdou švédskej popovej scény 90. rokov. Vďaka hitu „Show me love“ sa predrala aj na americký trh (čo v tom čase nebolo až také jednoduché, ako je to dnes). Keď sa v roku 2004 priklonila k elektro-popu, jej nahrávacia spoločnosť ju odmietla. A tak sa Robyn naštvala a založila vlastnú nahrávaciu spoločnosť; Konichiwa Records.

Odkedy si „hrabe na svojom“, produkuje originálnu a veľmi záživnú hudbu, kvôli ktorej sa nebojí riskovať so všemožnými štýlmi. V Robyinom prípade nejde o klasickú popovú hviezdičku. V populárnej hudbe má však dosť slušný a kritikmi odobrený status. Dôkazom je aj jej spolupráca s hviezdami ako Basement Jaxx, Röyksopp, či Snoop Dogg. Robyn vyzerá ako malý škriatok, ktorý nedá dopustiť na platformy a tričká nad pupok (kombinácia nevkusu, ja viem), ale napriek tomu (väčšinou) nepôsobí lacno. A keď „otvorí hubu“, je vám úplne jedno, či je zabalená v bublinkovej fólii, alebo v alobale.

 

Robyn na tohtoročných Grammy

 

 

 

 

Robyn…

 

 

 

 







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk