Bazinga vás môže popichať

pridal zoe 5.1.2013 o 14:48


Hercovi zo seriálu The Big Bang Theory Jimovi Parsonsovi sa dostalo veľkej cti od brazílskych vedcov. Objavili nový druh včiel a pomenovali ich podľa typickej Sheldonovej frázy zo seriálu: „Bazinga!“ Vitajte v sobotňajšom vedeckom okienku na pikoškách…

Takže hrať šprta v seriáli má svoje výhody. Vedecký svet týmto svojim počinom vzdal hold hercovi, ktorý získal cenu Emmy za svoju postavu fyzika v seriáli. Producent seriálu The Big Bang Theory Steven Molaro sa k tejto pocte vyjadril následovne:

„Vždy sme nesmierne poctení, keď vedecká komunita rozoznáva našu šou. Sheldon by bol určite poctený, keby sa dozvedel, že Euglossa bazinga bola inšpirovaná ním. Vlastne hneď po Mothre a grifinoch, sú včely jeho tretie najobľúbenejšie lietajúce tvory.“

Len tak pre objasnenie, Mothra je tá gigantická moľa, čo útočila na Godzillu a grifinovia sú okrídlené levy tuším z keltskej mytológie (fajn, okej, ja ich poznám z kníh o Harrym Potterovi, no a čo?).

Euglossa bazinga je oficiálne meno novoobjavenej včely, o ktorej je reč. Objavená bola brazílskym biológom Andrem Nemesiom a keďže má včela mnoho podôb s včelou Euglossa ignita, tak fakt, že tieto dve včely sú teraz známe ako dva úplne rozdielne druhy je „bazingou! pre vedecký svet“.

Jim Parsons na predávaní cien Emmy

Tu už Jim bozkáva svoju sošku

A ešte také recyklované fotografie zo starého fotošútu lebo sa mi páčili…







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk