Peter Dinklage, vážení a milí

pridal zoe 6.6.2013 o 22:30


Peter Dinklage stvárňuje postavu Tyriona Lannistera v seriáli Game of Thrones. A oj, či ju len dobre stvárňuje. 

Peter Dinklage (43) sa narodil v New Jersey. Vyštudoval dramatické umenie a momentálne študuje teológiu. Jeho prvým filmom bol Living in Oblivion. Okrem toho sa objavil aj vo filmoch The Station Agent (ktorý veľmi vrelo odporúčam), Elf, Death and a Funeral, Penelope či v Chronicles of Narnia: Prince Caspian. Za rolu Tyriona Lannistera získal Peter cenu Emmy a Zlatý Glóbus.

Peter je zarytý vegetarián a milovník zvierat. Vždy, keď ho vidíte v seriáli žuť mäso, je to len sójová náhrada. Takto sa vyjadril na adresu svojho životného štýlu:

„Milujem zvieratá. Všetky zvieratá. Neublížil by som mačke ani psovi- kuraťu ani krave. A ani by som nepoprosil nikoho iného, aby im ublížili za mňa. Preto som vegetarián.“ 

Herec má achondropláziu, ktorá spôsobuje, že má človek krátke kosti končatín. O živote s achondropláziou sa vyjadril takto:

„Keď som bol mladší, tak ma to naozaj trápilo.  Ako adolescent som bol nahnevaný a zatrpknutý a staval som si okolo seba steny. Ale čím ste starší, tým viac si uvedomujete, aké dôležité je mať zmysel pre humor. A uvedomíte si, že to nie je váš problém. Je to ich problém.“

Peter si vzal za ženu Ericu Schmidt, riaditeľku divadla, a v roku 2011 sa im narodila dcérka menom Zelig. Celá rodina žije v New Yorku.

V marci sa Peter vybral so svojou rodinkou na prechádzku po uliciach New Yorku.

S manželkou Ericou.

Dcérka Zelig.

Peter ako Tyrion Lannister.







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk