Na Vianoce je potrebné páchať dobré skutky

pridal zoe 24.12.2013 o 9:21


Sú tu. Vianoce. Čas radosti a pokoja, kedy sa všetko ženstvo plahočí ako domový škriatok v kuchyni nad zemiakovým šalátom a z obývačky počuť nežný hlások mentálne indisponovanej Nastenky za doprovodu slabomyseľného Ivánušku a jeho egocentrickej ódy na seba samého. Všetko je celé také čarovné. 

Kým Ivánuška spieva, Alžbetka pasie svoje pávy a Rozárka myslí, vedzte, že je potrebné myslieť aj na to, že v tomto sviatočnom čase je ešte žiadúcejšie ako inokedy, aby sme si spomenuli nejakou maličkosťou na chudobných a opustených, ktorí v tomto období mimoriadne biedia. Tisíce chudákov trpia nedostatkom základných potrieb a státisícom chýba aj to najskromnejšie pohodlie. Majte srdce, ľudia. Ja som sa tento rok rozhodla nakŕmiť biednu stvoru a ukončiť jej vysychanie, ktorému ani nové cecky nijak nepomohli. Do filfásku nakladám oblátky, med, jablká, cesnak, makové buchtičky, kapustnicu, majonézový šalát, fritovanú rybu, medovníčky a parené buchty, ktoré macocha s Dorou tak pocukrovali a ako každý rok sa úporne čudujem, kde vzala Slovač tie železné žalúdky, aby toto všetko zmetabolizovala.

Keďže Slovenská pošta už udelila svojim verným škriatkom, s maximálnou nervovou kapacitou na minimálnej mzde, voľno, môj verný kôň Jurášek doručí filfások za Tajtrlíkovho povzbudzovania múdrej sove Rozárke, ktorá zhodí na chasníkovú hlavu tri orechy a kým vygúglite slovo „chasník“, filfások už poletí na Perinbabinej perine rovno pred skromnú vilku Angeliny Jolie, v ktorej už Angelina, podľa mňa, začala od hladu oblizovať jedno z detí.

Ak Vám celé toto tu akosi nedáva zmysel, tak vedzte, že v radostnom očakávaní stretnutia celého (!) kruhu rodinného v tento sviatočný čas, ktorý má byť (ale nebude) pokojný, pijem už od rána, lebo len tak sa bude dať čeliť rôznym stupňom radosti z ohlásených prezidentských kandidatúr graduálne stúpajúcim so zvyšujúcim sa generačným rozdielom v pomere ku klesajúcim dôchodkom.

Biedna Angelina na ceste domov z Austrálie, kde natáčala nový film Unbroken a pomaly chradla

S deťmi na nákupoch

A myslím, že jeden taký filfások si zaslúži aj Nicole Richie







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk