Narodeninový špeciál: Ellen DeGeneres

pridal kara 26.1.2014 o 20:21


Ellen dnes oslavuje 56 rokov. Všetko najlepšie!

Všetkými milovaná, vtipná, vždy usmiata, má fungujúce manželstvo a je úspešná! Mohlo by to vyzerať, že Ellen sa už nemôže mať ani lepšie. Ale ja jej k jej narodeninám želám, aby sa lepšie mala, lebo jej život teda nebol práve prechádzka ružovou záhradou.

Ellen sa narodila 26. januára 1958 v Louisiane. Vyrastala v silne veriacej kresťanskej rodine, ktorá kvôli viere odmietala akúkoľvek modernú medicínu. Do svojich 13. rokov nemala ani jedno očkovanie, ani aspirín, jej prvá skúsenosť s lekárom bola, keď si ako 14 ročná poranila nohu, a musela ísť do nemocnice na ošetrenie.

Keď mala 13 rokov, jej rodičia sa rozviedli, a jej mama upadla do hlbokej depresie. Ellen sa neustále snažila rozveseliť a rozosmiať ju, a vtedy v sebe objavila tento talent.

Jej mama sa neskôr znova vydala. Bohužiaľ ale za muža, ktorý nebol práve ukážkový nevlastný tatko, Ellen začal sexuálne zneužívať. Jej mama v tomto čase čerstvo prekonala rakovinu prsníka a mastektómiu, a tento super nevlastný tatko si práve rakovinu vybral ako zámienku na prvé dotýkanie Ellen. Povedal jej, že má pocit, že zacítil hrčku v maminom druhom prsníku, či by to mohol porovnať a chytiť jej prsník. Obťažovanie sa časom zhoršovalo až do štádia, keď sa raz opitý vrátil domov a snažil sa jej vlámať do izby – Ellen musela vyliezť cez okno a prespať v nemocnici.

Mama jej to, že ju zneužíval, uverila až o niekoľko rokov neskôr, keď sa jeho verzie minulosti stále menili a ona pochopila, že klame.

18 ročná Ellen na školskom plese

Ellen teda išla bývať k jej biologickému tatkovi a jeho novej žene, ktorá mala dve malé dcérky. Napriek tomu, že mala Ellen niekoľko frajerov, a za jedného sa dokonca chcela vydať, už v tomto čase, ako 19 ročná, vedela, že je lesbička. Po prvej skúsenosti s kamarátkou si myslela, že je to len také experimentovanie, ale časom pochopila ako sa veci majú, a rozhodla sa priznať sa s tým doma.

Jej mama to zobrala dobre, aj keď naďalej v kútiku duše dúfala, že je to len fáza. Jej tatko, ktorý bol silne veriaci, jej povedal, že ju má naďalej rád, ale nerozumie tomu a nech sa už o tom radšej nerozprávajú. Keďže jeho nová žena mala dve malé dcéry, povedali Ellen nech sa odsťahuje, aby to nemalo na nich nejaký zlý vplyv. Toto im ale Ellen nikdy nevyčítala, a ich vzťahy sú výborné dodnes.

Ellen sa začala venovať stand-up comedy, a mala veľké úspechy. V roku 1982 ju televízna relácia Showtime vyhlásila za najvtipnejšieho človeka v Amerike. V roku 1986 sa objavila vo večernej šou Johnnyho Carsona, kde vystupovala so scénkou „telefonát Bohu„. Krátko predtým sa jej zabila priateľka pri autonehode, a Ellen vtedy napadlo, aké by to bolo, keby sme mohli len tak dvihnúť telefón a zavolať mu. Nápad to bol dobrý, pretože na konci vystúpenia bola ako prvá ženská komička vôbec pozvaná na krátky rozhovor na gauč k Johnnymu.

Toto odštartovalo jej kariéru, a už za pár rokov mala vlastný sitkom – Ellen – na stanici ABC.

Problémy nastali, keď sa Ellen rozhodla, kvôli neustálym špekuláciám o jej orientácii, že vyjde s pravdou von. Ellen sa tak rozhodla aj pre svoju rovnomennú postavu v seriáli – tento diel si zaplo 38 miliónov ľudí. No to čo nasledovalo potom nikto neočakával.

Aj keď sa Ellen rozhodla urobiť len rozhovor pre Time, rozhovor s Oprah a „The Puppy Episode“ vo svojej šou, neustále sa o nej písalo, a všade ju prenasledovali paparazzovia. Ľudia jej začali mať dosť, a šou prestali pozerávať.

Vplyv na to asi malo aj ďalšie uberanie sa sitkomu – 13 z 21 dielov bolo o „lesbických témach“, čo bolo na konzervatívnu Ameriku asi priveľa. Seriál teda po piatej sérii zrušili, a Ellen to nikto nezavolal. Dozvedala sa to od svojho asistenta, ktorý sa to dočítal v novinách.

Napriek tomuto Ellen prežívala pekné obdobie, keďže už dlhšie bola vo vzťahu s herečkou Anne Heche. Spoznali sa v roku 1997 na Oscaroch, a ich stretnutie opisovali ako osudové, no jednoducho láska na život a na smrť. Nič to, že Anne predtým, ako stretla Ellen, nebola lesbička. V harmonickom vzťahu, v ktorom obe hovorili o spoločnom dieťati, svadbe, a o tom, že spolu budú dokonca života, zotrvali 3 roky.

Idylku narušili psychické problémy Anne, a fakt, že začala mať problém so závislosťou na liekoch. Postupne jej preplo už úplne, a začala vyhlasovať, že ona lesbička ani nikdy nebola. Deň pred oficiálnym ohlásením rozchodu cez hovorcov Anne len tak počas cesty autom zaparkovala, zaklopala cudzím ľudom na dvere, vošla dovnútra, a začala pozerať televízor a chystať sa do sprchy.

Keď prišli policajti, spustila o tom, ako musí ísť do sprchy, kým pre ňu príde vesmírna loď. Vyzerá to tak, že rozchod teda nezvládala veľmi dobre, aj napriek tomu, že už v tom čase sa šepkalo o jej bližšom vzťahu s kolegom Colemanom Lafoonom, s ktorým začala aj mesiac po rozchode chodiť a po roku sa vzali a majú spolu dieťa (už spolu nie sú).

Ellen sa ponorila naplno do práce a podarilo sa – v roku 2001 moderovala Emmy.

V tomto istom roku sa aj vrátila so seriálom Ellen – tentokrát s názvom The Ellen Show a na stanici CBS. Sitkom ale nemal veľký úspech, a po dvoch seriách ho zrušili. Ellen ale tentokrát smútiť nemusela, v roku 2003 totiž začala s The Ellen DeGeneres Show, z ktorej ju všetci tak dobre poznáme.

V roku 2003 prišla do kín rozprávka Hľadá sa Nemo, odkiaľ ju – pokiaľ pozeráte filmy v pôvodnom znení- poznáte ako Dory. Minulý rok ohlásila vo svojej šou pokračovanie pokračovanie – Hľadá sa Dory.

V roku 2004 sa na ňu usmialo šťastie aj v láske, a spoznala svoju terajšiu ženu, herečku, ktorú možno poznáte ako právničku z Ally McBeal – Portiu de Rossi. V máji 2008 oznámila, že sa budú s Portiou brať, a 16. augusta – krátko potom ako povolili v Califronii sobáše pre ľudí rovnakého pohlavia – sa aj zobrali.

To, že robí svoju prácu dobre, naznačuje aj to, že tento rok už vyhrala 14. Peoples Choice Award.

A nakoniec si vychutnajte to najlepšie z Ellen Show:








Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk