Sexoš: Colin Firth

pridal Lilinka 5.9.2014 o 8:39


Lebo všetci milujeme anglických džentlmenov.

Dostala som echo, že chcete tohto šarmantného Angličana, a tak som sa opäť zahrala na Džina.

So…

Colin Andrew Firth prvýkrát zaplakal 10. septembra 1960 (samozrejme, že s anglickým prízvukom) v Grayshott, Hampshire v Anglicku. Narodil sa do akademickej rodiny. Jeho matka Shirley Jean učila náboženstvo na Open University a otec David Norman Lewis Firth učil históriu na Winchester University a pracoval na vzdelávaní Nigérijskej vlády. Colinov starký a starká boli misionári. Okrem neho sa do famílie Firthovcov narodila aj jeho sestra Katie a brat Jonathan, ktorí sú tiež herci. Ranné detstvo vďaka tatkovej práci trávil v Nigérii a keď mal Colin 5 rokov, rodinka sa vrátila do Anglicka, kde ho zapísali na školu vo Winchestri. Dva roky strávil v Drama Centre v Chalk Farm, kde ho počas hrania Hamleta na záverečných skúškach z herectva objavili.

V našich končinách je známy najmä z filmu Denník kyslého ksichtu Bridget Jonesovej, kde hral suchého Angličana Darcyho v sobom svetríku. To však nebol prvý Darcy, ktorého si zahral. V roku 1995 hral pána Darcyho vo filme Pýcha a predsudok. Ďalej ste ho mohli vidieť vo filmoch Láska nebeská a Anglický pacient. Za stvárnenie Lorda Wessexa vo filme Zamilovaný Shakespeare si odniesol cenu Screen Actor Guild Award za najlepší herecký výkon. V roku 2009 ho nominovali na Oscara za rolu vo filme A Single Man. Nomináciu nepremenil, no o rok si to vynahradil, keď v 2010 dosiahol hattrick – za rolu vo filme Kráľova reč dostal Oscara, cenu BAFTA aj Zlatý glóbus. Jeho filmy zarobili viac ako 3 miliardy dolárov zo 42 svetových premiér a od roku 2011 má svoju hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy.

Od roku 2007 je držiteľom doktorátu z Winchester University (áno, z tej, v ktorej pracoval aj jeho tatko).

V roku 1989 sa zamiloval do svojej hereckej kolegyne Meg Tilly. O rok neskôr sa im narodil syn William Joseph Firth. Vzťah vydržal len 5 rokov a v roku 1994 sa rozišli. V roku 1997 sa oženil s talianskou producentkou Liviou Giuggioli (teraz už Firth), s ktorou sú spolu dodnes. Majú spolu dve deti Lucca (2001) a Matteo (2003).

Najnovšie ho môžete vidieť vo filmoch: Magic in the Moonlight (2014), Before I go to Sleep (2014) a Kingsman: The Secret Service (2015)

 







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk