Ťahanice o majetok Robina Williamsa

pridal Tom 5.2.2015 o 8:51


Ubehlo ešte len šesť mesiacov od chvíle, kedy si Robin Williams bohužiaľ povedal dosť, stačilo… končím. A už sa zvyšok rodiny naťahuje o jeho majetok. Teda presnejšie, jeho manželka Susan Schneider sa naťahuje… Deti z predošlých manželstiev chcú len to, čo im vyslovene odkázal vo svojej poslednej vôli.

Problém je totiž v interpretácií závetu, ktorý Robin zanechal. Každý ho chápe po svojom. Hovorí sa v ňom hlavne o dvoch domoch, ktoré Robin vlastnil. Jeden, nachádzajúci sa v Napa a druhý v Tiburon v Kalifornii. Podľa závetu by mala práve táto druhá rezidencia pripadnúť jeho žene Susan, keďže je to dom, v ktorom spolu žili (je to taktiež miesto, kde 11. augusta našli Robina, vo veku 63 rokov, obeseného) a dom sám o sebe má hodnotu 7 mil. dolárov. Závet ďalej hovorí, že deti by mali dostať jeho oblečenie, šperky, osobné fotografie vyhotovené pred tým, ako sa oženil so Susan, memorabílie, ocenenia ktoré získal a hmotný majetok v Napa.

A presne tu vidí Susan problém. Pasovala sa totiž do role novodobej jazykovedkyne a ohýba významy slov, ako najviac jej len svedomie dovolí… Podľa nej by napr. termín “šperky” nemal zahŕňať kolekciu hodiniek a pojem “memorabília” by zasa nemal obsahovať Robinovu osobnú kolekciu “blbiniek”. Pod pojmom “blbinky”, ako ich Susan nazvala, si predstavte zbierku Japonských anime figúrok, starožitných zbraní, vyrezávaných krabičiek, divadelných masiek, vzácnych kníh, odznakov, fosílií, komiksov a lebiek (d-fak?), ktoré Robin za svojho života starostlivo nazhromaždil.

Rezidencia v Tiburon, Kalifornia (hodnota $7 mil.)

Robinove deti Zachary (31), Zelda (25) a Cody (21) s týmto samozrejme nesúhlasia a podľa ich slov sú hlboko dotknutí snahou Susan napadnúť poslednú vôľu ich otca a to aj napriek tomu, že sa za svojho života snažil práve o všetky tieto záležitosti vopred sám postarať, aby predišiel podobným problémom. Jej správanie označujú za “jatrenie ešte stále čerstvých rán”, spôsobených jeho náhlym odchodom… No Susan sa v celej tejto veci vidí ako obeť. Chudera, ktorá napr. bránila vo vstupe na pozemok v Tiburone ako deťom, tak aj dôverníkom Williamsa, ktorí ani do tohto dňa, neboli schopní vytvoriť kompletný inventár pozostalosti… No moje srdce je naozaj s ňou, v týchto ťažkých chvíľach. Nepochopená, oporou sú jej snáď len všetky zlé disney macochy a pritom chce len nahrabať toľko dolárov, koľko sa ešte dá… keďže za tri roky manželstva s Robinom zrejme nestihla dosť. Ešteže Robin trval na podpísaní predmanželskej zmluvy (keďže predošlé dva rozvody ho stáli 30 mil. dolárov).

Robin Williams s manželkou Susan Schneider

Robin s deťmi: Zachary (hore), Zelda (vľavo), Cody (vpravo)

O celej veci bude nakoniec rozhodovať vrchný súd v San Franciscu 30. marca 2015 a môžeme len dúfať, že rozhodne spravodlivo a podľa priania samotného Robina, ktorý chcel väčšinu svojho majetku odkázať deťom.







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk