Filmoška: Kto koho skoro hral?

pridal Tom 28.2.2015 o 11:59


…ale nakoniec nehral a je to tak aj vo väčšine prípadov dobre! Sú jednoducho postavy, ktoré skrze hercov dostali pre minimálne jednu celú generáciu nezameniteľnú tvár a predstava, že tá tvár mohla byť iná, vie vyvolať až alergické dávenie. Stačí sa pozrieť, čím tento zoznam otváram:

1. John Travolta ako Forrest Gump

Nikoho iného, ako Toma Hanksa si v tejto úlohe nevie predstaviť… doslova celý svet! No nechýbalo veľa a mohol to byť kľudne aj John Travolta! ČDP Hollywood?! Najhoršie na tom je, že ani nemôžeme ďakovať nejakému uvedomelému členovi komisie, ktorý včasne zasiahol! Zabránil tomuto totiž až sám Travolta, keď úlohu sám odmietol. Neskôr to samozrejme oľutoval… No mal nad nami niekto ochrannú ruku ^_^

2. Jennifer Lawrence ako Bella Swan (Twilight)

Pri niektorých veciach je dobré, keď sa jednoducho nestanú. Ako napríklad, keď sa 17 ročná mladá a hlúpa Jennifer uchádzala o rolu Belly v Twilight filmoch. Úlohu očividne nedostala, no aj sama priznala, že je veľmi rada, že sa tak stalo. Nakoniec sa preslávila vďaka Hunger Games a hlavne Silver Linigs Playbook, za ktorý dostala aj Oscara. O úlohu Belly sa uchádzala aj Michelle Tratchenberg, no neúspech jej obdobne nevadil, keďže svoj podiel upírov si užila v Buffy, premožiteľke upírov.

3. Tim Roth ako Severus Snape (Harry Potter filmy)

Predtým, než sa k tejto úlohe dostal Alan Rickman, bola ponúknutá Timovi. Ten však odmietol a rozhodol sa pre remake Planéty opíc. Očividne sprosté rozhodnutie, z ktorého sme našťastie my obišli ako víťazi. Búchaj si hlavu, Tim!

4. Michelle Pfeiffer – Clarice Starling (Mlčanie jahniat)

Michelle odmietla túto úlohu kvôli množstvu násilia, ktoré je v tomto filme znázornené. Po jej odmietnutí prešlo konkurzmi ďalších 300 herečiek… až kým sa konečne rozhodli pre Jodie Foster. Tá za túto úlohu dostala svojho druhého Oscara.

5. Jeremy Irons ako Hannibal Lecter (Mlčanie jahniat)

Podobne ako Foster, ani Anthony Hopkins nebol prvou voľbou pre samotného Hannibala Lectera. V tejto úlohe si najskôr tvorcovia predstavovali Jeremy Ironsa, no ten úlohu odmietol, keďže nechcel mať na účte ďalšiu temnú postavu. Hopkins nakoniec za túto úlohu vyhral Oscara. Ako sa vždy všetko správne vyvrbí – nádhera!

6. Emma Watson ako Cosette (Bedári)

Takmer došlo k tejto zaujímavej udalosti… Úlohu napokon získala Amanda Seyfried a úprimne, nesťažujem sa. Aj keď Emma, akožto princezná internetu, by tejto postave celkom určite neublížila.

7. Chloe Moretz ako Katniss (Hunger Games)

Úlohu nakoniec samozrejme získala Jennifer Lawrence, no pre Chloe plakať nemusíme… KickAss sa jej tiež celkom vydaril.

8. Daniel Radcliffe ako Bilbo (Hobit)

Martin Freeman chcel hrať Bilba tak “zúfalo”, až odložil celé natáčanie Sherlocka s Benedictom Cumberbatchom. Ak by takto neučinil, Bilbom by sa možno nakoniec stal Daniel Radcliffe! Alebo aj Shia LaBeouf, James McAvoy či dokonca Tobey Maguire. A to už akože chráň boh!

9. Lindsay Lohan ako Regina (Mean Girls)

Lindsay Lohan, Amanda Seyfried a Rachel McAdams ktoré si spoločne zahrali v Mean Girls mali pôvodne každá hrať inú postavu. Lindsey (Cady) bola pôvodne obsadená ako psychopatická Regina, ale keďže sa Lindsey bála, že ju bude verejnosť na základe tejto postavy brať ako “zlé dievča“, presadila si práve postavu Cady. Ako veľmi zbytočná snaha to vtedy bola, to vidíme až teraz… Mohla pokojne hrať aj Reginu, Hitlera či gazdinú ktorá v alternatívnom filme prevedie Panne Márií v stajni interrupciu a na jej povesti by sa dnes už veľa nezmenilo. Rolu Reginy teda prevzala Rachel McAdams, a Amanda Seyfried, ktorá mala pôvodne hrať hlavnú postavu Cady, sa tvorcom mimo iného viac páčila ako “tá hlúpa”, tak dostala úlohu Karen. Avšetko krásne každému vyšlo, ako si len prial.

10. Christian Bale ako Jack Dawson (Titanic)

Tak! Leonardo DiCaprio takmer nešiel ku dnu oceánu spoločne s Titanicom! Christian Bale mal dostať túto úlohu, no James Cameron nechcel, aby obe hlavné postavy boli hrané britmi, keďže malo ísť v oboch prípadoch o Američanov. Christian teda musel ísť a Leonardo prerazil ako vo filme, tak aj v našich srdciach <3

Dokonca prešiel na pretras aj Matthew McConaughey, no Cameron našťastie trval na tom, že chce naozaj len a len Leonarda.

11. Henry Cavill ako James Bond (Casino Royal)

Úlohu nakoniec dostal Daniel Craig a Henrymu zostali len oči pre plač. Empire Magazine ho dokonca vyhlásil za smoliara Hollywoodu, pretože mu za sebou utiekli úlohy ako James Bond, Edward Cullen v Twilighte a taktiež Superman (z roku 2004, v ktorom ho preobsadili). Nakoniec to ale predsa len vyšlo o pár rokov neskôr a je z neho Superman! Minimálne je jeho najlepšou verziou po roku 2000.

12. Daryl Hannah ako Vivian (Pretty Woman)

Julia Roberts + Richard Gere = Kozmické súznenie! No úloha Vivian išla takmer do rúk herečky Daryl Hannah, ktorá je síce úžasná vo filme Kill Bill, ale Pretty Woman… To radšej nie, nie hovorím! Daryl sama túto úlohu našťastie nakoniec odmietla s odôvodnením, že film degraduje ženy. Hm, čo si asi tak teraz myslí o 50 odtieňoch?

13. Bruce Willis ako Sam Wheat (Duch)

Patrick Swayze sa takmer nestal “duchom”, nebyť toho že Bruce Willis, Tom Cruise, Kevin Bacon a Tom Hanks odmietli v tomto filme hrať s tvrdením, že film bude prepadák, pretože zápletka s duchom je “trápna”. Hanba Vám, chlapci, hanba!

14. Angelina Jolie ako Alex (Charlieho anjelici)

Lucy Liu by sa nikdy nestala jednou z trojice anjelikov pracujúcich pre Charlieho, ak by sa Angelina nerozhodla túto ponuku odmietnuť. Keďže Angelina nikdy nebola fanúšikom pôvodnej série, do tohto dňa neľutuje a ani my s ňou.

15. Kellan Lutz ako Edward Cullen (Twilight)

Silno, ale veľmi silno túžil po úlohe samotného Eda… No uvedomil si, aká je Edo vlastne depresívna postava a tak sa rozhodol uchádzať radšej o postavu Emmetta, ktorého aj nakoniec získal. Podľa môjho odborného názoru – či je hovno tvrdé alebo mäkké, stále smrdí rovnako… a teda mohol možno popremýšľať ešte o kúščok viac a ísť napr. do porna alebo čohokoľvek, čo by v životopise vyzeralo lepšie, ako Twilight.

16. Mel Gibson ako Maximus (Gladiátor)

Mel túto úlohu odmietol, pretože sa rozhodol venovať iným projektom… zrejme niečomu s Ježišom. Russell Crowe ale úlohu s radosťou prijal a nadšene si pre ňu zlomil niekoľko kostí v nohe a boku + si zranil oba bicepsy, čo je očividne vec, ktorá je dosiahnuteľná. No vie sa nadchnúť pre vec, hošan!

17. Will Smith ako Neo (Matrix)

Filmová úloha, ktorá reštartovala úspech Keanu Reevesa, bola najskôr odmietnutá Willom Smithom. No buuu-huuu… Will samozrejme toto neskôr oľutoval a sám povedal, že v minulosti neurobil múdre rozhodnutia. Beriem to ako priznanie, že jedným z jeho zlyhaní bude aj jeho syn Jaden.

18. Kim Basinger ako Miranda Priestly (Diabol nosí Pradu)

Kim by aj tak nikdy nezahrala dostatočne desivú a chladnú Mirandu, od takého niečoho tu je samozrejme Meryl Streep, ktorá za to následne dostáva buď Oscary, alebo aspoň nominácie. Ostatne, Meryl môže hrať všetko… Aj budúceho Batmana. Vlastne kiežby.







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk