Filmoška: Kto koho skoro hral? Komiksová edícia!

pridal Tom 7.3.2015 o 11:59


Naposledy sme si povedali, kto koho takmer hral, ale predsa len nehral… a to tak všeobecne, vo filmoch rôznych žánrov. Ja som sa ale opovážil zájsť ďalej, zamyslieť sa hlbšie – akým hereckým omylom sme sa asi tak v minulosti vyhli a doteraz o tom nevieme, netušíme… a to konkrétne vo svete komiksov? Využil som teda svoje bohaté stalkerské schopnosti a dokopal sa ku krutej a šokujúcej pravde! Niektoré mená naozaj prekvapia, iné až znechutia (srdečný pozdrav Tomovi Cruisovi), ďalšie naopak ani nebudete poznať, pretože tí neboráci nikdy neprerazili v komiksovom svete a teda zostávajú irelevantní, potupne sa skrývajúci, zatiaľ čo ich svet aj tak ignoruje! Obchod s drogami v Hollywoode očividne prekvitá už celé desaťročia a presvedčím Vás o tom hneď niekoľkokrát:

1. Bill Murray ako Batman

Ako? Ako toto niekoho môže vôbec napadnúť? Odpoveď treba hľadať jedine v cracku. Išlo vtedy síce o Batmana v podaní Tima Burtona, ktorý sám o sebe hrá za kompletne inú ligu čudáctva, ale i tak! Keď sa nakoniec štúdio rozhodlo pre Michaela Keatona, dostali od skalných fanúšikov komiksu cez 50 000 sťažností. Ak by sa rozhodli pre Billa… Štúdio by horelo.

2. Jake Gyllenhaal ako Batman

To už je trochu predstaviteľnejši Batman. Po úspechu Donnieho Darka bol Jake jeden z hlavných potenciálnych hercov práve pre reštart tohto hrdinu v podobe “Batman začína”. Ďalšou možnosťou bol aj Hugh Dancy alebo Henry Cavil, ktorý sa zasa neskôr stal Supermanom. Okolo nového Batmana bolo vtedy veľa, veľa zmien – Christian Bale bol dokonca jeden čas obsadený ako Scarecrow, než sa z neho stal samotný Batman. Vtedy Jake-a odsunuli pre úlohy ako Spiderman (ktorú nakoniec ale taktiež nedostal) a obsadený bol až ako The Prince of Persia – film o ktorom sme v lepšom prípade aspoň počuli.

FUN FACT: Istý čas sa pre úlohu Batmana hovorilo dokonca aj o Davidovi Boreanazovi. Z tejto informácie má moja na Buffy odrastená duša zmiešané pocity.

3. Edward Furlong / Leonardo DiCaprio ako Spider-Man

Edward bol zamýšľaný pre úlohu Spider-mana v polovici 90-tych rokov, no celý film bol nakoniec z dôvodu financií zrušený. Našťastie! Ako “zloduch” Doktor Octopus mal byť obsadený Arnold Schwarzenegger – takže všetko znie ako tie zlaté roky 90-te, no nie nutne to znie ako ten najlepší štart pre komiksové filmy. Keď sa však Spider-man film začal riešiť znovu, veľmi zvučným menom bol Leonardo DiCaprio a to hlavne pre obrovský úspech Titanicu. Freddie Prinze Jr, Jude Law a dokonca aj Scott Speedman boli v najužšom výbere, pre hlavnú úlohu. Nakoniec ale prišiel Tobey Maguire a boli z toho tri rozpačité filmy.

4. Bradley Coober ako Green Lantern

O túto úlohu sa uchádzal dokonca aj Jared Leto a Justin Timberlake. Vo finále ju dostal Ryan Reynolds a keďže je tento film spomedzi komiksových filmov skôr taká prehliadaná blbina, je dobre, že si to odskákal on.

5. Dougray Scott ako Wolverine

Nie, nie a NIE! Neprijateľné! Myslím, že sme sa už viackrát zhodli na tom, že Hugh je vhodná voľba na komplet všetky úlohy sveta a preto ma osobne uráža, že nebol jedinou možnou voľbou pre Wolverína. Jednoducho, buď Hjúúúdž alebo žiaden Wolverine! Našťastie došlo krátko pred začatím natáčania prvých X-menov ku časovým nezhodám medzi hercom a zvyškom filmu a tak bol vymenený za nami nekonečne milovaného Hugh Jackmana.

Mimo iného sa hovorilo aj o hercoch ako Russell Crowe, Viggo Mortensen, Aaron Eckhart a dokonca Jean-Claude van Damme. Jesus fuck Hollywood… no tak!

6. Nicolas Cage ako Superman

Ak by sa toto stalo, beriem to ako znak apokalypsy. A tým nemyslím prichádzajúcej, ale už práve prebiehajúcej apokalypsy, pred ktorou niet úniku, keď už zostáva len pobozkať blízkych a robiť zverstvá. V akom vesmíre sa vôbec stane, aby sa uvažovalo medzi ním a Brandonom Routhom? Hollywood predsa! Nakoniec ale Cage dostal Ghost Ridera a Supermanovi zostala pekná tvár a giant cock Brandona Routha. Takmer to ale mohol byť aj Will Smith, Josh Hartnett, Ashton Kutcher a chráň boh, ale boli časy, kedy ním mohol byť aj Sylvester Stallone. Keď Hollywood narazí na dno, tak si dá záležať, aby sa prekopali ešte hlbšie.

Vľavo digitálne upravený Supermanov rozkrok - vpravo krutá realita Brandonovho NIČITEĽA

7. Emily Blunt ako Natasha Romanoff/Black Widow

Marvel si pôvodne Black Widow predstavoval ako Emily Blunt a zamýšľali ju nielen pre Iron Mana 2, ale potencionálne aj pre nasledujúce filmy. Emily však odmietla kvôli zlému načasovaniu. Neskôr ju oslovili aby sa stala “láskou” Kapitána Ameriky, no túto úlohu odmietla, keďže jej neprišla veľmi zaujímavá. A dobre aj urobila… Celý Kapitán nie je neviem ako zaujímavý, kým človek nie je Američan.

8. Robin Williams – Edward Nigma/Hádankár

Ako Robin kedysi povedal – Batman s ním vyj3bal rovno 2x. Boli mu totiž v minulosti ponúknuté úlohy Jokera a taktiež Hádankára. Ako vieme, Joker išiel vtedy Jackovi Nicholsonovi a Hádankár Jimovi Carrey… Hádankár by ale určite dopadol lepšie práve v rukách Robina.

9. Tom Cruise ako Iron Man

Asi je ťažké predstaviť si ako Iron Mana niekoho iného, než Roberta Downey Jr., a je zrejme nemožné, predstaviť si namiesto neho krivý ksicht šibnutého Toma z inej planéty. No… A predsa sa našli ľudia kamoši scientológovia s takouto dávkou predstavivosti. Keď sa však filmu chopil režisér Jon Favreau, tento typ hercov akým je Tom Cruise, Clive Owen a Sam Rockwell pre hlavnú úlohu komplet odignoroval, pretože podľa jeho slov, Robert vie z Iron Mana urobiť takého “milovaného sviniara”, no Tom Cruise by z neho urobil len svianiara. A boha že povedal dobre!

10. Jodie Foster – Selina Kyle/Catwoman

Jodie túto úlohu odmietla pre úlohu vo filme Little Man Tate a ako už vieme, táto úloha išla neskôr do rúk Michelle Pfeiffer. Do tohto dňa je to jediné prevedenie Mačacej ženy vo filme, o ktorom sa dá hovoriť bez zvracania (takže o verzií s Halle Berry, nie je reči… a už ma naťahuje!).

11. Tom Hiddleston ako Thor

Aj keď je to teraz len veľmi ťažko predstaviteľná vec, Tom pôvodne útočil na úlohu samotného Thora. Našťastie team ktorý stál za výberom hercov nie len že videl v Tomovi potenciál, videli v ňom aj záporáka, ktorého bude v jeho prevedení celý svet milovať – Lokiho. A tak sa aj stalo.

12. Liam Hemsworth ako Thor

Veru tak! Brat proti bratovi, až do posledného kola konkurzov, kedy sa tvorcovia finálne rozhodli nie pre Liama, ale pre jeho brata Chrisa. Asi z toho bolo pár trápnych rodinných stretnutí, no my sme radi. Liam má Hunger Games a my máme Thora, akého si zaslúžime nie len my, ale aj naše tajné sny.

13. Emma Stone ako Claire Bennet (Heroes)

WUT?! Emma skúsila šťastie a uchádzala sa o úlohu roztlieskavačky, ktorú ak zachránite, zachránite tým aj celý svet! No tesne pred ňou šla dnu Hayden Panettiere, ktorá zožala obrovský úspech a na stupnici 1 až 10 (pričom 10 je Claire ktorú hľadajú), sa umiestnila ako 11! Emma si teda poplakala, že z nej Claire nebude… no ako sa ukázalo, od toho momentu sa jej filmovo už len darilo, kdežto Hayden dosiahla vrchol kariéry práve prácou na Heroes a dosť. Ďalším vrcholom bolo už len vynosenie gigantického dieťaťa Wladimira Klitschnka – za to oba palčeky prudko hore.







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk