Pohľad do zákulisia ver. 2.0

pridal locco 2.7.2015 o 9:16


Mám pre vás ďalšiu skvelú správu. Vypadá to tak, že americkí televízni tvorcovia prechádzajú momentálnou tvorivou krízou, a preto sa dočkáme dokumentu z prostredia ďalšieho kultového seriálu.

Keď nad tým rozmýšľam, tak v týchto dňoch to nie je nič výnimočné. Filmové štúdia produkujú jeden remake za druhým, tak prečo by tieto praktiky nevyužili aj televízni tvorcovia. Len tí to budú mať o niečo ľahšie. Nemusia nič nakrúcať. Stačí mať jedného dobrovoľníka, ktorý zbehne do zaprášeného archívu a tie tony materiálu prinesie strihačovi.

Veteráni už iste spoznali známe tváre z titulky. Keď máte menej ako 25 rokov, tak rozmýšľate, prečo som tej skupinke jehovistov nevybral kvalitnejšiu titulnú fotku. Nedalo sa, môžte byť radi, že je farebná. Seriáloví fajnšmekri vedia, aký fenomén bol seriál Melrose Place. Pravdepodobne nasadená dvojka, hneď za Beverly Hills. Predpokladám, že aj seriál Baywatch sa dočká podobného počinu. Cecky v plavkách, stiahnuté bruchá a milióny tonúcich nás nikdy neomrzia.

Americký seriál Melrose Place vznikol v roku 1992 a s niekoľkoročným oneskorením sa dostal aj na slovenské, respektíve české obrazovky. Rovnako ako Beverly Hills, aj tento seriál sa dočkal remaku, ktorý tiež pohorel. Zaujímavé, akú spoločnú paralelu majú tieto dva seriály. Na svedomí ho mal Darren Star, pre ktorého bol Aaron Spelling asi veľkou inšpiráciou. Jeden zásadný rozdiel som tam však našiel. Veľa hercov z Melrose Place doteraz vidím v iných seriáloch.

Teraz krátko k obsahu pre čitateľov, ktorí majú školské prázdniny. Hlavnými predstaviteľmi seriálu boli mladí ľudia, ktorí zdieľali rovnakú ubytovaciu jednotku. Samozrejme, že nebývali v jednom byte, ako by ste to mohli vídať v našich končinách. Išlo o akýsi štvorcový uzavretý ubytovací komplex s oddelenými bytmi. Neviem ako sa to presne nazýva, možno mi to nejaký čitateľ objasní. Všetci hlavní hrdinovia boli vlastne susedia. A dobre viete, ako to chodí medzi susedmi. Láska, intrigy a nejaké tie vraždy. Ste si mysleli, že vás sused dôchodca, ktorý vám zo schránky kradne letáky je tá najhoršia varianta. Omyl. Tento seriál obsahoval množstvo skvelých postáv, ktoré mali čas rovnomerne rozvrhnutý. Mne sa najviac páčili šialené bytosti Sydney a Kimberly. Hneď po nich majstri intrigáni Amanda a Michael. Ale aj ostatní suchári sa vedeli zvŕtať.

Na moje prekvapenie, dosť dobre som si zapamätal ich spoločný bazén v strede tohto obytného komplexu. Dosť často sa stával akýmsi dejovým ohniskom. Bolo na dennom poriadku, že sa v ňom vykúpal niekto vo večernej róbe. Ja som im ten bazén prudko závidel. Len tak ráno vstaneš a vrhneš sa do bazéna. Na parádu. Ako tu tak spomínam, zabudol som na dosť podstatnú vec. Tento výlet do minulosti sa bude skrývať pod názvom Unauthorized Melrose Place Story.

Seriálových suchárov rozpoznáte aj podľa fotky

Allison darmo rukou šúchala po topánke. Gina sa nedočkala

Ženská zostavička

Mužská nebude, tu máte ešte jednu spoločnú

Šialená kráľovná

Druhá v poradí

Neskorší Amandin príchod dodal seriálu tie správne gule

Najväčší pán


Tu som skoro odpadol







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk