Ženou roka sa stáva…

pridal kara 30.10.2015 o 22:28


…Caitlyn Jenner. A fakt nesrandujem.

Glamour magazín vyhlasuje každoročne ženy roka. Ocenenia Women of the Year Awards sa konajú už 25 rokov a nebude chýbať ani galavečer. Ten sa bude konať v New Yorku 9. novembra a Glamour magazín už teraz láka, že sa môžeme tešiť na kopec celebrít, Amy Schumer, ale aj na hudobné vystúpenia.

Ale prejdime k tomu, čo vás najviac zaujíma. Caitlyn. Tá ale nie je jedinou ženou roka. Titulku magazínu zdobí Reese Witherspoon, ktorá sa ňou stala tiež. A nechýba ani posh spice Victoria Beckham. Okrem týchto troch celebrít ocenil magazín aj iné ženy – tanečnicu Misty Copeland, podnikateľku Elizabeth Holmes, Cecile Richard, ktorá robí osvetu o plánovanom rodičovstve, ocenené sú aj ženy z amerického národného futbalového tímu a nechýbajú ani 4 ženy z Charlestonu, ktoré prežili ozbrojený útok v škole a teraz sú z nich aktivistky bojujúce za zmenu zákonov držania zbraní. Ale nás tu zaujímajú celebrity, a tak sa vráťme k nim.

Reese Witherspoon si vyslúžila toto ocenenie za to, že založila svoju spoločnosť Pacific Standard. Kedysi dávno, keď ešte len začínala herečkovať, totiž zistila, že sa vyrába tragicky málo filmov so ženami v hlavných úlohách. A jej spoločnosť to má zmeniť. Začala skupovať knihy a scenáre so ženskými hlavnými postavami a prvé dva filmy z jej dielne mali celkom úspech – Wild a Gone Girl.

Victoria Beckham má tiež celkom zaujímavé zásluhy. Okrem toho, že sa jej podarilo z jej prvej kolekcie desiatich šiat vybudovať módne impérium, nezabúda ani na tých menej šťastných ľudí a pomohla vyzbierať milióny na charity, ktoré pomáhajú bojovať s AIDS.

A medzi týmito všetkými ženami tu máme aj Caitlyn. Zdá sa mi, že už to všetci trocha preháňajú. Caitlyn už získala váženú cenu Artura Asha za odvahu, a teraz je už aj ženou roka. A to vďaka jej reality šou I Am Cait, ktorá sa tvári ako dokumentárny seriál, ktorý pomáha rozšíriť povedomie o problematike transsexuality a znížiť vysoké percento samovrážd. Ľudia z Glamour magazínu si to už asi ale nezapli, pretože celé I Am Cait bolo o tom, že – takto mi natáčajú vlasy, takúto peknú mám manikúru, bože čo si mám obliecť, Kim, Kris, a o Caitinej neschopnosti odpovedať na otázku, či je na ženy alebo na mužov. A aby sa nepovedalo, venovali dokopy asi 15 minút v celej prvej sérii aj šíreniu osvety. Akurát minulý týždeň bolo oznámené, že bude aj druhá séria, ale tú si už fakt nezapnem, takže čomu sa bude venovať tá vám už nepoviem.







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk