Čarodejnice dostávajú reboot!

pridal Tom 17.3.2018 o 22:59


…a mňa z toho rebootlo tiež!

Keď si mŕtvy, ale Charmed bude mať reboot a ty o tom jednoducho musíš napísať pikošku a podeliť sa o ten horor.

Ako všetci dobre vieme, originálne myšlienky sú momentálne vzácnejšie ako zlaté dildá vykladané diamantmi pre extra pleasure, a aj preto sa svet uberá smerom remakov, rebootov, sequelov… Jednoducho premaľovania/prerobenia toho starého a tvárenia sa, že šak čo? To nové, to dobré! Kukaj a čuš! No a podobné myslenie nám prináša aj reboot Charmed – Čarodejníc! Tri sestry, vždy pripravené na boj proti armádam démonov, zaklínačov, ktoré pri tom ale vyzerali dokonale a našli si čas aj na nejaké tie lásky a rodiny, sú späť a spolu s nimi som sa navrátil aj ja, v plnej sile a pripravený Vám podať hlásenie o tejto TV havárií, ktorá sa stane buď počas tejto jesene, alebo začiatkom budúceho roka.

Aby ste ma rozumeli, som hardcore fanúšik Charmed už od svojej nie veľmi príťažlivej puberty (dopadlo to dobre) a ešte aj dnes som pripravený sa biť, ak povieš sprostosť ako napr. že Paige je lepšia ako Prue, alebo že Piper nebola najlepšia a najdokonalejšia bytosť, ktorá kedy prebehla tvojou TV obrazovkou. Videl som všetkých 8 (áno 8!) sérií tohto seriálu, a to vo viac jazykoch, než som ochotný priznať, každopádne, dosť už o mojej psychickej rovnováhe a poďme sa pozrieť radšej na toto monštrum.

Predstavte si staré dobré Čarodejnice a všetko, čo ste mali na nich radi… a teraz na to zabudnite, navždy. Tento nový seriál si ponechá len veľmi základnú pointu toho pôvodného (tri sestry, čarodejnice) a k tomu primieša súčasnú Social Justice Warriors rakovinu, až kým nepretečie cez okraj… a k tomu ešte trochu viac.

Zabudnite na Prue, Piper, Phoebe a Paige Halliwell – máme tu Macy, Mel a Madison Pruitt:

Madeleine Mantock

Madeleine Mantock bude hrať postavu Macy, ktorej ťahá na 30 a je opísaná ako brilantná vedkyňa v obore genetiky a kvantovej mechaniky, taký trochu nerd, a bude mať schopnosť hýbať vecami myšlienkou. Má byť tou najstaršou sestrou, aj keď zatiaľ má len podozrenie, že je s nimi vôbec rodina. (Zvrat!)

Madeleine je Angličanka a môžeme ju poznať z The Tomorrow People, Casualty, Edge of Tomorrow, Breaking Brooklyn, Age Before Beauty.

Melonie Diaz

Melonie Diaz sa už určite vžíva do postavy Mel, prostrednej sestry, ktorá je vášnivá aktivistka, feministka, na ceste za zvrhnutím patriarchie, no ktorá si prešla rodinnou tragédiou a tá ju navždy poznačila. A je to lesba, ktorá zastavuje čas.

Melonie si zahrala v Ro, The Breaks a Nip/Tuck. Tiež ste ju mohli vidieť vo filmoch ako The Belko Experiment, Fruitvale Station, Be Kind Rewind a Lords of Dogtown.

Sarah Jeffery

Sarah Jeffery si zahrá postavu Madison, najmladšej zo sestier, ktorá je opakom Mel. Mala by byť príjemná, atletická a optimistická študentka na vysokej, ktorá sa snaží zapadnúť, ideálne do univerzitného sesterstva. Tieto jej snahy jej trochu nabúra fakt, že je čarodejnica a počuje myšlienky ľudí.

Sarah môžete poznať z The X-Files, Shades of Blue, Rogue a tiež Wayward Pines. Čoskoro si zahrá aj v pripravovanom Scooby-Doo spin-off filme Daphne & Velma (ona bude Daphne).

MmHmmm, okay.

Tak, toto je reboot, ktorý dostal zelenú. Počas posledných rokov tu boli rôzne iné plány, ktoré sa takmer stali… Jeden z tých najpravdepodobnejších, ktorý sa už-už skoro stal, sa mal napríklad odohrávať počas 70-tých rokov a mal byť bližšie napojený na pôvodný seriál, každopádne, tie plány sú už dávno v koši a ide sa ďalej s týmto. Celá táto show má byť vraj iná, feministická – čomu ja nie úplne rozumiem. Pôvodné Charmed boli o troch sestrách, ktoré boli normálne ženy, uveriteľné. Kuchárka, historička pracujúca v aukčnej sieni, ďalšia také vyletelko, ktoré si hľadá miesto vo svete… a časom si ho aj našla. Nebolo nutné nikoho prelepovať nálepkou „feministka“ ani nič podobné, a stále šlo o tri silné ženy. Naopak, tieto nové tri sú ako špeciálne vytvorené pre tie dievčence, čo sa vkuse sťažujú na glutén a mužov.

Image result for angry sjw  Image result for angry sjw

A táto musí byť vedkyňa a hentá musí byť feministka, a tamtá študentka… Počkaj? Máme lesbu? Nie?! Tak tamtá je lesba, a hentá je aj génius a táto bude tvrdohlavá a blah, blah, blah…

No nie som si istý, či toto zapôsobí na mladé ženy a inšpiruje ich to, alebo to len rozčúli každého premýšľajúceho človeka. Pôvodné Charmed boli uveriteľné ženy, brilantné každá svojim spôsobom, a tento feministický mentálny fisting nebol potrebný na to, aby sme ich tak videli. Len si spomeňte – v podobnom čase chodila aj Buffy, Xena a boli to príbehy o nezávislých, silných ženách bez týchto SJW kokotín. Niekto by sa mohol pohoršiť a spýtať, či muž môže nestranne písať o feministkých tónoch tohto pripravovaného seriálu, ale rovnako sa aj ja môžem spýtať, prečo nie si v kuchyni – obe otázky sú nefér. Som rád, že sme si to povedali a poďme ďalej.

A čo na tento reboot vlastne hovoria pôvodné čarodejnice? No, nikto ich o tomto neinformoval priamo a zistili to až z médií. To rozhodne nie je bežný krok a bez podpory pôvodných hercov majú rebooty vačšinou len mizivú šancu uspieť. Ale tak, deti v tieto dni žerú pracie gély, čo ja viem, že?

Asi najvačšiu reakciu na túto novinku mala Holly Marie Combs (Piper), ktorá sa ventilovala na Twitteri. Jej najväčší problém sa zdá byť, že toto nie je reboot, ale skôr len odpad na ktorý prilepili povedomý názov, aby sa kúsok priživili na nostalgií s tým spojenej. Mohli ísť aj trochu vlastnou cestou a vlastným názvom. CW (TV stanica ktorá reboot chystá) blokla Holly po týchto jej tweetoch, čo značí rozumné vedenie a team pripravený čeliť kritike.

Shannen (Prue), ktorá si prešla rakovinou, zatiaľ na Twitteri vyjadrila len záujem o to, čo sa bude so seriálom diať, ale tiež v podobnom znení ako Holly, že nie úplne rozumie, prečo to musí niesť názov Charmed a tváriť sa ako reboot.

I lived, bitch.

Inak mimochodom, perlička o Shannen a jej rakovine – tak ona bola kamoška s Holly Marie snáď viac ako 20 rokov, no prestali sa kamarátiť práve kvôli jej rakovine. Pre Holly to vraj bolo ťažké a príliš negatívne, tak bola taká že… Nah, čauko! No, ako sa hovorí, v núdzi spoznáš vyjebanú piču.

Alyssa a Rose sú momentálne ako oheň a voda, svetlo a tma, alebo ako ten istý človek pred a po havárií.

Alyssa a Rose sa k rebootu zatiaľ nejak veľmi nevyjadrili, ale to je aj tým, že Alyssa má aj naďalej celkom funkčný život a Rose je príliš bizi s držaním svojich nervov na uzde, bo ľudia… Oh, bože ľudia – tej jebe. JEBE! Odkedy vytvorila #metoo (Hnutie a twitter hashtag, ktorý mal dať ženám hlas, aby takto zdieľali svoje príbehy ako boli znásilnené a pod., no zvrhlo sa to na príbehy o tom, ako dievčaťu niekto podržal dvere a tým sa cítila byť znásilnená patriarchátom), tak to s ňou ide dole kopcom, dolu vodou a dole na stupnici svojprávnosti. Rose sa vyjadrila len k tomu, že nemá rada Alyssu a nikdy jej neverila. Okay, Rose. Vďaka, sadni si už.

dream clown GIF

Kamery zachytili moment, kedy sa Rose dozvedela o reboote

Tak, je to celé bordel… Staré čarodejnice majú plné ruky práce s vlastnými démonmi a tieto nové, no neviem. Vyzerajú, že budú viac častú tráviť brojením proti Trumpovi a v strachu, že ich dôjde pozrieť imigračná polícia. Opakujte teda so mnou:

The power of three

Will set us free

From this tragedy…

…maybe?

Takže, toľko k tejto téme odo mňa, #metoo, #U2, #R2D2 s Vami a vidíme sa nabudúce, priatelia! (*vložte hlas Voštinára*)







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk