Celebrity na YouTube

pridal kara 13.6.2018 o 6:40


Hollywood ich omrzel, teraz skúšajú šťastie na YouTube.

YouTube kedysi celebrity vytváral, no teraz sa začína situácia trocha obracať. Celebrity sa postupne pridávajú a vytvárajú si svoje kanály. Dáva to logiku, je to predsa nie iba reklama zadarmo, ale dokonca za ňu dostanú aj zaplatené. Ako náhradný plán pre prípad, že by hranie, modelkovanie a moderovanie prestalo vynášať, to tiež nie je zlé.

Na prelome rokov začal točiť videá Will Smith. Napriek tomu, že si zatiaľ našiel čas na natočenie iba 21 videí, jeho celebritný status mu veľmi výrazne pomohol nahrabať veľkú kopu subscriberov. Jeho príbehy a zážitky z cestovania a celebritného života momentálne sleduje 2, 1 milióna ľudí.

Koncom minulého roka sa rozhodla spustiť svoj kanál aj Jenna Dewan – v tom čase ešte ako Jenna Dewan Tatum. Myslím si, že v tom čase sa už pripravoval rozvod, a keďže Jenna nie je sprostá a asi si uvedomovala, že záujem o ňu je z veľkej časti práve preto, že je Channingova žena, rozhodla sa z toho vyťažiť nejakých subscriberov, kým sa ešte dalo, a zároveň si začať budovať niečo nové, keby o ňu záujem v médiách utíchol. Zatiaľ má necelých 300 tisíc fanúšikov a točí hlavne beauty videá, o cvičení, o móde a sem tam aj nejaké tanečné videjko.

Už dlhšie mám pocit, že odkedy Karlie Kloss a Taylor Swift prestali byť BFF, nejako o nej nie je počuť. Ale to sa týka zrejme iba bulváru, Karlie totiž už čoskoro oslávi tretie výročie svojho kanálu Klossy. Na ňom nájdete vlogy z jej fotení, prehliadok, cestovateľských zážitkov, ale aj videá, v ktorých vám poradí, čo robiť, keď ste neustále na cestách. Tieto videá momentálne sleduje niečo vyše 700 tisíc jej fanúšikov.

Svoj kanál má aj Mayim Bialik, a dokonca tam nájdete už aj Fun with Flags. Toto je zároveň jediný kanál z vymenovaných, kde sa medzi jej 400 tisíc fanúšikmi nachádzam aj ja. Mayim je proste iná, múdra, vzdelaná, má čo ponúknuť. Vo svojich videách rozoberá veci, nad ktorými sa zamýšľa, ktoré nechápe alebo o ktorých chce rozprúdiť diskusiu – či už ide o vzťahy, o úzkosť, o materstvo alebo o neurológiu. Sú to pre mňa osobne jedny z mála videí na YT, pri ktorých nemám pocit, že mi odumierajú mozgové bunky. Keďže je Mayim oddaná židovka, raz za čas nechýbajú videá ani s touto témou.

Naopak pri sledovaní videí Adrienne Houghton (kedysi Bailon) som mala pocit, že hlúpnem každou sekundou. Tá sa s tými videami asi veľa nenarobí, keďže má k tomu očividne celý kamerový štáb. Adrienne, ktorú si môžete pamätať ako bývalku Roba Kardashiana, je jedna z moderátoriek talk show The Real, ktorá má aj špeciálny segment iba pre ich youtube fanúšikov. Aj toto ju možno inšpirovalo, a tak v polke apríla vznikol kanál All Things Adrienne, na ktorom si celkom rýchlo nazbierala takmer 300 tisíc subscriberov. A o čom sú videá? Klasika, o  tom, o čom točí videá každý, kto nemá čo iné ponúknuť – make-up a móda. Asi mala pocit, že toho ešte na youtube nie je dosť…

Ak som ešte na niekoho iného náhodou nezabudla, tak Shay Mitchell bola zrejme prvá celebrita, ktorú napadlo založiť si YT kanál. Ten jej fičí už tri a pol roka a je rozhodne najúspešnejší zo všetkých – Shay má na ňom až 3, 3 milióna subscriberov. Jej videá sú o všetkom možnom – od Pretty Little Liars, kde hrala hlavnú úlohu, cez jedlo, cestovanie, až po už tradičnú módu a make-up. Tak čo, sledujete na youtube niekoho z týchto ľudí?

 

 







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk