Killing Eve nám bude končiť

pridal NoName 25.5.2019 o 16:43


Finále druhej série je tu už tento víkend.

Ak tento BBC seriál nepoznáte, mali by ste to napraviť. Sandra Oh v ňom hrá trochu znudenú a sexuálne frustrovanú agentku MI5 a neskôr MI6 Eve Polastri (seriálový manžel je Poliak, tak odtiaľ to meno), ktorá sa snaží dolapiť šikovnú nájomnú vrahyňu Villanelle (stvárňuje ju Jodie Comer).

Sandru mám rada jednak kvôli jej fantastickým vlasom (moje vlastné kučeravé sa mi nepáčia, ale tie jej vyzerajú super) a jednak lebo v Grey’s Anatomy hrala perfektnú Cristinu Yang. Nebudeme si klamať, Cristina bola v seattleskej nemocnici veľmi dôležitá, no na môj vkus sa tam príliš veľa času venovalo Meredith, ktorá sa len stále otravne schádzala a rozchádzala s doktorom McDreamym. Odkedy z tohto seriálu Sandra odišla, už ho nepozerám a snáď by mohol, už aj úplne definitívne skončiť. Vedieť, kedy prestať, je však dar, ktorý nemá každý producent a pokiaľ viem, chystá sa aj séria číslo 16 a 17. No čo už.

Killing Eve má zatiaľ 15 epizód, tento víkend sa odvysiela šestnásta a už je potvrdená aj tretia séria. Ktovie, ako ďaleko to potiahnu. Sandre sa každopádne odchod z nemocnice Seattle Grace oplatil, pretože rola Eve Polastri, ktorá je jej prvou hlavnou úlohou, jej priniesla Zlatý Glóbus a nomináciu na cenu Emmy. Zle neobišla ani jej herecká kolegyňa Jodie Comer, ktorá pred pár dňami za svoje stvárnenie psychopatickej Villanelle získala cenu BAFTA. Priznám sa, že Jodie som až donedávna vôbec nepoznala, tak som si ju musela vygoogliť…a následne som zistila, že má len 26 rokov a pochádza z Liverpoolu. V seriáli strieda jeden prízvuk za druhým, takže jej pôvod ani nespoznáte. A musím povedať, že hoci Sandra je moja obľúbenkyňa a bola nominovaná v rovnakej kategórii, Jodie si výhru veľmi zaslúžila. V rámci ďakovnej reči sa rozplakala, poďakovala svojej babke a celé to bolo veľmi milé a úprimné (vo všeobecnosti sa mi tieto britské ceremoniály zdajú úprimnejšie ako americké, a to isté platí aj o talk shows. Zoberte si takého Grahama Nortona, ktorý v USA nemá absolútne konkurenciu). Sošku si za svoj výkon v seriáli odniesla aj Fiona Shaw, ktorú asi poznáte ako nepríjemnú tetu Petuniu z Harryho Pottera (hoci treba povedať, že nemá až taký konský ksicht ako to Rowlingová opísala v knihách).

A ak by ste potrebovali ešte nejaký dôkaz kvality Killing Eve, tak jeho hlavnou scenáristkou je Phoebe Waller-Bridge, ktorá okrem svojej výšky známa aj seriálom Fleabag, čo je jeden z najvtipnejších počinov posledných rokov. Pokiaľ ste nevideli, šup-šup, má to len 12 častí. Kvalita, nie kvantita, rozhoduje.

Inak toho o deji Killing Eve nechcem príliš prezrádzať, ale samotná Sandra ho opísala ako hru na mačku a myš, z ktorej sa neskôr vyvinie hra na dve mačky. Eve sa Villanelle snaží chytiť, tá jej uteká, ale postupne sa obe ženy stávajú posadnuté tou druhou. Mnohí fanúšikovia sa tejto obsesie chytili tiež a tak dúfajú, že psychologický thriller sa v závere zmení na lesbickú love story. Uvidíme. Zaujímavé je ale, že diváci evidentne nemajú problém s dobre vyzerajúcim vrahom, pokiaľ je tým vrahom žena. To taký Zac Efron si odniesol dosť kritiky za to, že v novom filme o sériovom vrahovi stvárňuje Teda Bundyho ako príliš sexi a šarmantného muža. A pritom podľa mnohých informácií Bundy práve taký bol aj v skutočnosti, kým Villanelle je postava čisto fiktívna, takže za ňu nesú plnú zodpovednosť scenáristi. Tak ako? Je to sexizmus, alebo naopak feminizmus?

Kým nájdem odpoveď na túto otázku, ešte si pozriem to finále. Pridá sa niekto?

 

Fiona Shaw so svojou soškou. Ako tetu Petuniu som ju neznášala, ako agentka MI6 Carolyn je celkom vtipná.

 

Tu ich máme všetky tri. Sandru, Jodie a Phoebe

 

Jodie si odnáša cenu BAFTA

 

Sandra a jej super vlasy

 

Vidíte tam tú chémiu?

 

 

 

Zdroje: imdb.com,  bafta.org,  buzzfeednews.com,  them.us,  youtube.com







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk