Batwoman je lesba

pridal NoName 7.6.2019 o 21:33


Nevedeli ste?

Tak už viete. Amerika musí teraz normálne plakať šťastím, lebo rýchle googlenie mi napovedalo, že v komiksoch je táto postava opísaná ako lesba a navyše aj židovka. Úplne ideálne, keby bola ešte aj černoška, tým pádom by sa asi nikto nemohol sťažovať na nedostatočnú reprezentáciu nejakej tej komunity. Lebo vieme, že to je tam zvykom. Oscars so white a podobne. Naposledy sa niekto sťažoval, že v seriáli Chernobyl (ktorý, ako z názvu vyplýva, je o černovskej tragédii) sú obsadení výlučne bieli herci. Nechápem, ako si to mohli tvorcovia dovoliť. Jáj, vlastne viem, ktorá komunita by sa ešte v Amerike mohla sťažovať. Vozíčkari. Prečo by nemohla Batwoman robiť parkour, alebo čo to vlastne Batwoman robí, na nejakom technicky vylepšenom vozíku? Alebo by mohla byť slepá, hoci neviem, ako by potom videla Bat-signal. Aj keď ten má možno len Batman. Každopádne, pozrieť si film, kde by Batwoman musela používať echolokáciu, by mohol byť zaujímavý.

Ale na niečo také si asi ešte počkáme. Určite nie dlho, predsa len, žijeme v dobe remakeov, kde sa originalite medze kladú, takže o nejakých desať rokov možno príde čas aj na zrecyklovanie DC filmov. Nové spracovania disneyoviek už frčia teraz, ďalší môže byť napríklad Harry Potter a podobne. Apropo, videl tu niekto toho nového Aladdina, alebo trebárs aj Dumba? Ja som si na to netrúfla, ale povedzte svoj názor.

Kým sa vy vyjadríte, ja sa vrátim k Batwoman. Do jej roly bola obsadená Ruby Rose, austrálska modelka a herečka. Ruby bola v minulosti zasnúbená s viacerými ženami (bohužiaľ so žiadnou z nich to nedotiahla až k oltáru), takže je na mieste považovať ju za ideálnu osobu na stvárnenie lesbickej superhrdinky, nie? Nie!

Fanúšikovia majú problém s tým, že Ruby sa považuje za lesbu, pretože sa zároveň identifikuje ako gender-fluid osoba. To by malo znamenať, že identita takýchto ľudí osciluje medzi dvoma pohlaviami a necítia sa, že by patrili na sto percent len k jednému z nich (toto celé bude asi tá džendžer ideológia). A práve preto, že Ruby sa necíti ako žena (alebo nie iba ako žena…už v tom mám sama chaos), majú ľudia pocit, že nemá právo sa označiť za lesbu. Keďže lesba je žena, ktorej sa páčia ženy, ale Ruby vlastne nie je žena…ešte ste so mnou, alebo už som vás stratila? Aby sme v tom mali jasnejšie, dajme si vyjadrenie priamo od Ruby.

„Nevedela som, že nemôžem byť lesbička, pretože nie som žena“

Okej, to sme si príliš nepomohli. Ale Ruby pokračuje.

„Možno by som mala vymyslieť nejaký nový termín, ktorý nebude pre nikoho tŕňom v oku. Aby som mohla byť zároveň gender-fluid, ale aj lesbicky orientovaná, pretože inak si nie som istá, kým vlastne som. “

Tak držím palce, aby ten nový termín našla. Inak ju napriek kritike ľudí môže hriať pri srdiečku informácia, že pilotný diel seriálu Batwoman zožal úspech a naplánovaná je už celá prvá séria, ktorá sa bude vysielať na stanici CW.

Ja iba dúfam, že v rámci príprav na túto úlohu sa Ruby trochu najedla a nabrala nejakú tú svalovú hmotu. Na posledných fotkách, čo som videla, bola ešte stále dosť chudučká. Jedine, že by chcela zapôsobiť na komunitu anorektičiek a zvýšiť percento ich reprezentácie v Hollywoode.

 

Oficiálne odhalenie na instagrame

 

Predsa len tam má Bat-signal

 

Ak by ste náhodou nevedeli, ako vyzerá Ruby bez masky, toto tu je ona.

 

Zdroje: dailymail.co.uk,  ew.com, instagram

 







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk