Kto sa vybral na prechádzku?

pridal NoName 17.6.2019 o 16:18


Uhádnete podľa tenisiek?

Ak nie, nevadí. Ja by som tiež neuhádla. Ide o Alexandra Skarsgarda, švédskeho herca. Ten pochádza z vyslovene hereckej rodiny – jeho otca Stellana môžete poznať ako jedného z potenciálnych otcov z Mamma Mia, alebo ako vedca vo filme Thor (a jeho pokračovaniach). Brat Gustaf si zahral v seriáli Vikingovia a ďalší brat Bill sa zase predviedol ako vraždiaci klaun Pennywise v najnovšom filmovom spracovaní knihy It. Mimochodom, v septembri bude v kinách druhá časť, ktorú si určite nenechám ujsť. Má v nej hrať môj obľúbený James McAvoy (áno, mám slabosť pre Škótov a ich prízvuk), tiež Bill Hader (kedysi z SNL, teraz zo seriálu Barry) a Jessica Chastain. Ak nevydržíte do jesene, Jessicu s Jamesom si môžete v kine pozrieť už teraz, obaja hrajú vo filme Dark Phoenix.

Pýtate sa, v čom v súčasnosti hrá Alexander? V seriáli Big Little Lies, ktorý minulý týždeň odpremiéroval prvú časť druhej série. Prvú sériu som videla a páčila sa mi. Bez toho, aby som prezradila príliš veľa (seriál vznikol v roku 2017, tak beriem, že ho všetci nemuseli vidieť), dej sa odohráva v slnečnej Californii a hlavnými postavami je skupina matiek a ich deti, ktoré všetky navštevujú rovnakú základnú školu. V prvej časti sa zistí, že niekto počas školskej akcie zomrel a polícia to začne vyšetrovať. Ale až v poslednej časti je obeť odhalená. A nie, vrahom nebol záhradník. Seriál bol inak nakrútený podľa knihy od Liane Moriarty (fanúšikovia Sherlocka Holmesa určite ocenia to priezvisko), a prvá séria sa relatívne verne drží knižnej predlohy. Séria končí tak, ako končí aj kniha, takže dôvod pre pokračovanie som veľmi nevidela. Ale ono si ho producenti nájdu, však? Ako raz povedala Tina Fey na Golden Globes:

„Toto je Hollywood, takže ak niečo aspoň trochu funguje, bude sa s tým pokračovať a pokračovať, až kým to všetci nezačnú nenávidieť.“

Koľká to pravda. Neuplynuli ani dva roky, a už tu máme druhú sériu. Knižná predloha tentokrát neexistuje, takže scenáristi majú voľnú ruku. Pozrela som si tú prvú časť a nie je to zlé, ale aj tak sa neubránim dojmu, že to proste nebolo treba.

Ale aby som stále len nekritizovala, obsadenie je dobré. Alexandra sme si už spomenuli, a matky hrajú Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Laura Dern, Shailene Woodley a Zoe Kravitz. Zaujímavé je, že Nicole tam má ryšavé vlasy (predpokladám, že je to parochňa), pričom ryšavá by mala byť jej prirodzená farba. Normálne mi chvíľami pripomína film Practical Magic, kde si zahrala po boku Sandry Bullock. Ten film má vyše dvadsať rokov, takže je to kompliment. Samozrejme, keď ho natáčala, mala menej plastík ako teraz, ale v Big Little Lies sa jej darí vyzerať tak akosi neumelo (v rámci možností). Takže keď som ju potom videla v nejakej talk show, bol to zase trochu šok.

A ešte k tomu obsadeniu: do druhej série pribudla tiež Meryl Streep, ktorá hrá takisto matku. Konkrétne matku Alexandrovej postavy. Priaznivci filmu Mamma Mia to tým pádom môžu brať ako satisfakciu. V tom filme sa síce nikdy priamo neodhalilo, kto je otcom Donninho dieťaťa, ale aspoň tu hrá Meryl matku Stellanovho syna. Možno na účinkovanie v seriáli kývla práve preto. Alebo chce získať cenu Emmy. Jedno z toho to asi bude. HBO si každopádne môže mädliť ruky. Game of Thrones už definitívne skončil, ale táto televízna stanica má teraz vystarané až do konca júla, kedy sa odvysiela posledná časť Big Little Lies. To je na tom celom pozitívne. Prvá séria mala len sedem častí a s druhou to má byť rovnako. Mám rada seriály, ktoré to riešia takto, netreba to s počtom epizód preháňať. Takže ak vás seriál zaujal, prvú sériu stihnete pozrieť relatívne rýchlo a môžete hneď naskočiť na tú druhú. Idete na to?

No a aby ste nevraveli, že som nevenovala dostatok pozornosti Alexandrovi, poviem toto: nielenže je sexi, je mi aj sympatický (to sú dve rôzne veci, keby ste nevedeli). Napríklad v show Stephena Colberta prezradil, že sa nerád chváli, pretože to vraj nemajú vo švédskej náture. Myslím, že z toho mohli Američania aj padnúť na zadok. Nechcem úplne generalizovať, ale všetci, ktorých poznám, sú až príliš sebavedomí a hluční. Alexander tak na mňa vôbec nepôsobí. To bude asi tým, že je náš, európsky.

Alexander v New Yorku

 

Takto vyzerá v seriáli Nicole

 

 

A takto vyzerali so Sandrou v Practical Magic

 

 

Shailene a jej nie najšťastnejší účes. Syna jej hrá Iain Armitage, ktorého môžete poznať ako detskú verziu Sheldona v seriáli Young Sheldon

 

Tu máme Meryl Streep v Big Little Lies. Tak ako, vidíte nejakú tú rodinnú podobu s Alexandrom?

 

 

A aby sme mali kompletnú rodinku, tu je Stellan

 

 

Zdroje: dailymail.co.uk,  imdb.com – Stellan Skarsgard,  imdb.com – Bill Skarsgard,  imdb.com – Gustaf Skarsgard,  imdb.com – IT: Chapter Two,  imdb.com – Big Little Lies,  imdb.com – Practical Magic

 







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk