Frogmore Cottage alebo ako Harry a Meghan minuli na prerábku 2,4 milióna libier

pridal NoName 25.6.2019 o 19:46


Z peňazí daňových poplatníkov.

Jeden by si myslel, že Briti majú dosť problémov s Brexitom, nemožným zdravotníctvom a turbulentným politickým stavom na to, aby sa zaoberali hlúposťami. Napriek tomu – alebo práve preto – sa radi nechávajú vytáčať extravagantnosťami kráľovskej rodiny, riešia každú libru, minutú z ich vlastného vrecka a s perveznou rozkošou sledujú túto elegantnú reality show. Asi je to zábavnejšie než zrušiť storočiami zastaralý politický systém.

Dnes ráno majú zase novú tému na rozčuľovanie, kým čakajú na metro na preplnenej Victoria station. Včera bol totiž zverejnený Sovereing Grant, teda správa o prostriedkoch poskytnutých kráľovskej rodine na výkon ich oficiálnych povinností. A ani celoročné náklady na ich cestovanie, či fakt, že jedna cesta Kráľovským vlakom vyšla daňových poplatníkov v prepočte na 22, 000L ich nenaštvali tak, ako suma, ktorú (zatiaľ) vynaložili Sussexovci na rekonštrukciu svojho nového domova vo Windsore.

Frogmore Cottage – svadobný dar kráľovnej novomanželom – bol postavený v roku 1801 na Frogmorských pozemkoch v Berkshire a pôvodne bol nazvaný Double Garden Cottage. K zmene názvu došlo až neskôr a nie je, zdá sa, prekvapujúci. Už v roku 1875 v ňom večerala kráľovná Viktória a údajne bola znechutená množstvom žiab, pohybujúcich sa po pozemkoch. Tento komplex, pôvodne pozostávajúci z piatich samostatných obytných jednotiek si pred nasťahovaním Harryho a Meghan vyžadoval kompletnú rekonštrukciu.

Práve tá sa nestretla u Britov s veľkým pochopením, čo je veľmi slušne povedané. Britský bulvár je prepchatý správami o údajnom jógovom štúdiu, ktoré si mala Meghan v dome založiť, či o kompletnej výmene podláh za luxusné a Briti zúria. Nič to, že kráľovský pokladník Sir Michael Stevens vyvrátil všetky tieto správy, to sa asi nečíta až tak dobre.

„Budova bola vrátená do jednotnej rezidencie a zastaralá infraštruktúra bola nahradená, aby sa zabezpečila trvalá budúcnosť pozemku. V podstate všetky interiérové úpravy boli zaplatené ich kráľovskými výsosťami.“

Aj podľa správy samotnej platili daňový poplatníci iba štrukturálne úpravy budov a pozemku, či to ale zodpovedá 2, 4 mil. L posúdte sami. Ako aj to, či si Meghan môže dovoliť ďalší dôvod na to, aby ju Briti neznášali.

 

Prvé fotky Frogmore Cottage po rekonštrukcii (zatiaľ iba exteriér)

 

 

 

 

Pôvodný stav z roku 1872

 

A teraz

 

Meghan mala použiť služby dizajnérky Vicky Charles, ktorá pracovala na luxusnom Soho Farmhouse v Oxfordshire (na obrázkoch)

 

 

Zdroje: dailymail.co.uk, townandcountrymag.com, people.com, townandcountrymag.com

 







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk