Chris Pratt má priekak

pridal NoName 19.7.2019 o 21:27


Obliekol si zlé tričko.

Chris Pratt sa vybral na prechádzku so svojou manželkou a namiesto toho, aby sme slintali nad jeho telom, budeme dnes smútiť za jeho kariérou. Chris Pratt si totižto na seba obliekol tričko so symbolom, ktoré nosia v USA len silní nacionalisti a rasisti. O Chrisovi sa vie, že má veľmi konzervatívne názory, takže neverím, že mu to tričko náhodou spadlo do nákupného vozíka. Na tričku sa nachádza vlajka USA, na nej je umiestnený syčiaci štrkáč a pod vlajkou nápis „Don`t Tread On Me“. Vlajka je pochopiteľne v poriadku. Problematický je nápis a had.

Tento symbol nemá sám o sebe rasistický pôvod, nazýva sa Gadsdenova vlajka a vytvoril ju v roku 1775 generál Christopher Gadsden. Za svoj symbol si ju zvolili americké vojská bojujúce za nezávislosť USA od Veľkej Británie. Symbol syčiaceho štrkáča sa používal v americkej histórii dlho, niektoré tímy amerického futbalu ho mali vo svojich znakoch, takisto s ním pracovala aj Metallica. Avšak v posledných rokoch ho začali zneužívať rôzne politické sily, ktoré sa hlásia k rasizmu a tvrdému nacionalizmu. Štrkáč sa stal takisto symbolom volania po konzervatívnejšej, menej tolerantnej spoločnosti. Nápis „Don`t Tread On Me“ v preklade znamená „Neskúšaj to na mňa“.

Chris Pratt schytal za svoje tričko vlnu kritiky. Som veľmi zvedavá, či to nejako ovplyvní jeho kariéru. Pratt momentálne patrí k najvychytenejším hercom Hollywoodu, hrá v dvoch filmových vesmíroch, ktoré štúdiám každoročne prinášajú miliardy dolárov. Áno, hovorím o Jurskom svete a o Strážcoch galaxie, na rok 2021 sú plánované tretie pokračovanie oboch sérií. Chrisov prípad mi tak trochu pripomína Mela Gibsona. Aj Gibson bol hviezdou. V roku 2006 však opitý šoféroval po Malibu, chytili ho policajti a on začal vykrikovať antisemitské poznámky. To ho poslalo do predčasného dôchodku a trvalo mu roky, kým dostal druhú šancu. Prvú filmovú úlohu dostal až po štyroch rokoch a na režisérsku stoličku si mohol sadnúť až po neuveriteľných desiatich rokoch. Celkom sebecky dúfam, že k Prattovi bude Hollywood milosrdnejší. Je to zábavný chlapík.

 

Tričko, s ktorým si Chris zavaril. Hon na čarodejnice sa môže začať!

 

 

Gadsdenova vlajka

 

Takto pochodujú americkí rasisti. S hákovými krížmi a Gadsdenovými vlajkami

 

Zdroj: yahoo.com

 







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk