Všetko najlepšie, Benedict!

pridal NoName 19.7.2019 o 19:55


Čože je to štyridsaťtrojka.

Sherlock Holmes, Doctor Strange a Alan Turing. To je len stručný výcuc najznámejších postáv, ktoré stvárnil britský herec Benedict Cumberbatch. Narodil sa 19. júla 1976 ako Benedict Timothy Carlton Cumberbatch a dnes oslavuje 43 rokov.

Benedict pochádza z hereckej rodiny, jeho otec Timothy Carlton hral v divadle a objavil sa v mnohých britských televíznych seriáloch. Jeho dedko Henry Carlton bol dôstojníkom v oboch svetových vojnách a bol členom tej najsnobskejšej britskej smotánky. Jeho pradedo bol diplomat a ak by sme sa v jeho rodokmeni hrabali dlhšie, prišli by sme až ku kráľovi Richardovi III. Tam však s výpočtom jeho predkov nekončíme. Benedict je prabratranec zo 16. kolena (to som si fakt nevymyslela!) aj so Sirom Arthurom Conanom Doylom, ktorý napísal Sherlocka Holmesa a takisto s Alanom Turingom, ktorého stvárnil vo filme Kód Enigmy. Uf. Aspoň už viem, odkiaľ pochádza tá jeho dôstojnosť a britská presušenosť.

Prelomovým filmom v jeho kariére bol životopis Hawking o vedcovi Stephenovi Hawkingovi, ktorý trpel amyotrofickou laterárnou sklerózou. Úlohy výnimočných vedcov Benedictovi celkom idú, v roku 2015 dostal Oscara za stvárnenie Alana Turinga, ktorému sa podarilo prelomiť nemecký šifrovací stroj Enigma. Rola Sherlocka Holmesa v britskom spracovaní kultových detektívok ho vystrelila na špicu a odvtedy sa na nej drží s ladnosťou britského gentlemana. Videli sme ho v nadupaných blockbusteroch ako Star Trek, Doctor Strange, Hobit (tam sme ho len počuli ako draka Smauga), ale aj v kritikmi oceňovaných filmoch ako už spomínaný Kód Enigmy, Jeden musí z kola von a 12 rokov otrokom.

Od roku 2015 je Benedict šťastne ženatý. Jeho manželkou je 40-ročná herečka Sophie Hunter. Spoznali sa v roku 2009, hrali spoločne vo filme Burlesque Fairytales. Majú spolu 2 deti, 4-ročného Christophera a 2-ročného Hala. Momentálne očakávajú Cumberbatchovci tretí prírastok. Podľa mojich výpočtov by už bábätko malo byť na svete, tehotenstvo oznámili v septembri minulého roka, zatiaľ je však okolo neho ticho. Tak hádam sa čoskoro dozvieme viac.

Priznám sa, že Cumberbatchovcom veľmi fandím. Napriek tomu, že má Benedict množstvo fanúšičiek, ktoré sa mu vrhajú do lona (hovoria si cumberbitches), Benedict ich náklonnosť prijíma celkom pokojne. Žije si svoj život a nerieši. V jednom rozhovore dokonca prehlásil, že pomenovanie „cumberbitches“ podľa neho nie je rodovo správne. Jeho fanúšikovia by sa mali volať cumberpeole. Ja súhlasím. Aj muži majú právo milovať Benedicta Cumberbatcha.

Ešte tento rok sa Cumberbatch objaví vo vojnovom filme 1917, potvrdený je aj ďalší film o Doctorovi Strangovi, ten by mal prísť do kín v novembri 2020.

 

Note: There is a poll embedded within this post, please visit the site to participate in this post's poll.

 

Ako Stephen Hawking

 

Ako Alan Tuning aj s „predlohou“

 

Ako Sherlock Holmes

 

Doctor Strange

 

September 2018. S manželkou a bez vlasov. Smutný pohľad.

 

Február 2018. Tu je to ešte v poriadku.

 

Tu je to rozhodne ešte lepšie!

 

V plavkách

 

 

Benedict u Jimyho Fallona. Skúste sa nezasmiať a fúziky si odmyslite

 

Zdroje: en.wikipedia.org, au.news.yahoo.com

 







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk