Vtáky v tŕní po rokoch

pridal NoName 22.7.2019 o 11:52


Myslia sa tým herci Rachel Ward a Bryan Brown.

Títo dvaja si v miniseriáli The Thorn Birds, natočenom podľa rovnomennej knihy, zahrali manželov Meggie a Luke-a a zosobášení sú aj naozaj. No kým Meggie a Luke to spolu dlho nepotiahli a ich vzťah naozaj nebol najšťastnejší, Rachel a Bryan sú svoji už od roku 1983 a všetko nasvedčuje tomu, že tento zväzok šťastný je. Tak aspoň v realite im to funguje, keď na filmovom plátne (a na stránkach knihy) to ich postavám spolu nešlo. Ako Luke pripadal vám? Pretože mňa iritoval, ale na druhej strane, nemala som rada ani Ralpha. Hlavne sa mi nikdy nezdal vôbec, ale že vôbec atraktívny. Asi som urobila chybu, pretože som najprv videla seriál, a až potom čítala knihu. A preto som si Ralpha zákonite predstavovala len a len ako Richarda Chamberlaina, ktorého niekto raz opísal ako voskového, a mne sa to zdá veľmi trefné. Richard mohol byť fajn človek, ale skrátka som ho nedokázala vidieť ako pekného, preto som mala problém stotožniť sa so šialene zamilovanou Meggie. Okrem toho, vo všetkých seriálových scénach, v ktorých sa Ralph a Maggie bozkávajú (dúfam, že toto nie je pre nikoho spoiler), sa mi zdalo, že Chamberlain na to ide nejako divne. Neviem, či to bolo jeho homosexualitou, kvôli ktorej bozkávanie Rachel nebolo asi úplným pôžitkom, alebo si to ja domýšľam. Ale proste všetky tie momenty, ktoré mali pôsobiť enormne vášnivo, sa v mojom prípade míňali účinku. No a pri čítaní som už potom mala pred očami Chamberlaina tiež, takže tam tá romantika takisto nepadala na dvakrát úrodnú pôdu. Vlastne z celej knihy sa mi asi najviac páčila dejová línia Justine, a toho, ako sa história opakuje. Justine totiž bola, presne ako to bolo aj v prípade jej mamy Meggie, matkou ignorovaná a viac pozornosti sa venovalo jej bratovi. A inak pri sledovaní seriálu mi vždy prišlo, že práve ten spomínaný brat Justine sa podobá na Lionela Messiho, tak mi to teraz môžete buď potvrdiť, alebo vyvrátiť.

Ale poďme naspäť k centrálnemu páru tohto článku. Rachel a Bryan sa v nedeľu objavili v show Channel Seven’s Sunday Night, kde porozprávali o svojom vzťahu (a ja som si zase zaspomínala na vzťah postáv, ktoré stvárnili. Pamätáte si, ako Meggie zistila, že sex s Lukeom bez kondómu je jej príjemnejší ako s ním? Sexuálna výchova, ktorú by od knižky o kňazovi čakali máloktorí. Alebo?). Rachel sa vyjadrila, že k začiatku ich romance nebolo treba veľa, vraj sa jej páčili Bryanove svaly a jednoducho spolu mali dobrú chémiu. Bolo to teda (minimálne spočiatku) skôr o fyzickej príťažlivosti ako o nejakom intelektuálnom súznení. Je mi sympatické, že to takto priznali a nehrali to na akési spojenie duší, alebo také niečo. Komu v ich vyjadrení absentuje romantika, toho možno uteší informácia, že pri natáčaní Bryan Rachel údajne vyveštil z ruky, že sa vezmú a budú mať spolu tri deti. A čuduj sa svete, predpoveď sa do bodky vyplnila. Takže, aj keď do vzťahu vhupli najmä kvôli chémii, môžete si povedať, že to celé tak trochu zaváňa osudovosťou. Inak Rachel ešte na manžela bonzla, že vraj prvý krok spravila ona. On je podľa nej taký pomalý, že keby čakala, kým sa rozhýbe, možno čaká aj dodnes. Takže to vzala do vlastných rúk. Celkom milé, hlavne ak si spomeniete, že vo fiktívnej rovine to bol práve Luke, kto musel Meggie presviedčať.

Nerozprávala ale len Rachel, k slovu sa dostal aj Bryan. A ten prezradil, že s manželkou sú už starými rodičmi vnuka Zana. Vraj si nebol istý, ako mu úloha dedka pôjde, ale odkedy Zana prvýkrát uvidel, chcel s ním byť každú voľnú chvíľu. Zlaté. Tak nech to týmto milým starým rodičom ešte spolu dlho vydrží. A pre fanúšičky Ralpha de Bricassarta uvádzam do pozornosti britský seriál Fleabag, kde tiež figuruje jeden sexi kňaz (normálne aj tú postavu volajú Hot Priest). Tohto veru za sexi považujem aj ja, a jeho prízvuk je už len bonusom.

 

Seriálová svadba a Meggie v legendárnych ružových šatách

 

A ešte raz tie šaty. Toto bola zároveň prvá scéna, v ktorej sa Rachel objavila. Dovtedy hrala Meggie detská herečka Sydney Penny.

 

Skutočná svadba Rachel a Bryana v roku 1983

 

Ako Meggie a Luke

 

Tu si môžete všimnúť, čo sa Rachel na Bryanovi asi tak zapáčilo. Sama herečka sa vyjadrila, že nijaký intelektuálny dôvod za jej záujmom netreba hľadať.

 

V show Channel Seven’s Sunday Night

 

Od natáčania uplynulo už 36 rokov, ale dovolím si tvrdiť, že títo dvaja sa príliš nezmenili. V tvári sú to stále oni. Rachel nám to síce trochu komplikuje okuliarmi, ale aj tak.

 

Richard Chamberlain ako Ralph de Bricassart. Tu zatiaľ len kňaz, no vieme, že to dotiahol až na kardinála.

 

A tu zase Dane, brat Justine. Tak čo, viete si ho predstaviť strieľať na ihrisku jeden gól za druhým?

 

Zdroje: dailymail.co.uk, imdb.com, en.wikipedia.org

 







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk