Premiéra filmu Panstvo Downton!

pridal NoName 12.9.2019 o 20:37


Och, povedzte, že sú tu fanúšikovia tohto seriálu.

Tá noblesa, to striktné dodržiavanie bontónu, to usporiadanie jedného domu od služobníctva, až po grófku Granthamu s jej nezabudnuteľnými konverzačnými bodkami. Kto si tento seriál obľúbil tak ako ja?

Seriál, ktorý sa začal vysielať v roku 2010 to potiahol pekných šesť rokov. V roku 2015 sme teda dostali dostatočne uspokojivé uzavretie osudov hlavných hrdinov tejto dobovej drámy. Teraz nás čaká jeho filmové spracovanie, keďže 9. septembra sa v Londýne konala veľká párty pri príležitosti svetovej premiéry filmu. Film Downton Abbey alebo teda Panstvo Dawnton vstúpi do kín 12. septembra.

Ešte skôr ako sa pustíme do obkukávania kto si čo na seba dal, pripomeňme si seriál. Ak ho trošku poznáte, tak vás ihneď napadne nenormálne skvelá Maggie Smith, ktorú snáď predstavovať nemusíme. Po profesorke McGonagallovej zo série Harry Potter, prichádza jej ďalšia životná rola vo vyššie spomínanej grófky Granthamu, ktorej je absolútne jedno čo si kto myslí, pretože ona ma vždy pravdu. A veruže ju má! Príbeh sa začína kdesi okolo roku 1912. Titanic sa potápa a významná rodina Granthamovcov stráca dediča svojich majetkov. Áno, musí to byť muž. Keďže aktuálny lord a lady Grantham majú tri dcéry, ich osud sa obracia na nového dediča – Matthewa Crawleyho. Jeden dom, vzťah medzi služobníctvom a panstvom, k tomu pár intríg, poriadna dávka drámy, niekoľko nečakaných zvratov a úmrtí, trochu toho anglického humoru, k tomu krásna hudba a úchvatné kostýmy. Ach jaj… no poďme na tie fotky.

 

Allen Leech začínal v seriáli ako šofér Tom Branson. Veľmi rýchlo sa stal členom smotánky. Na fotke so svojou skutočnou manželkou Jessica Blair Herman

 

Elizabeth McGovern – lady Cora Crawley aka grófka Granthamu so svojími seriálovými dcérami.

 

Laura Carmichael alebo lady Edith, ktorej som vždy fandila. Čo sa nedá povedať o tej mrche jej sestre.

 

Michael Fox aka Andy

 

Penelope Wilton alebo Isobel Crawley

 

Geraldine James stvárnila kráľovnú Mary

 

Kate Phillips

 

Sophie McShera hrá utiahnutú myšku Daisy. Kto si ju pamätá z poslednej Disneyho Popolušky ako zlú sestru Drisellu?

 

Imelda Stanton, ktorú poznáme ako ružovú nenávistnú profesorku Dolores Umbridgeovú sa pridá k filmovému obsadeniu. Po jej boku je Jim Carter, seriálový a teraz už aj filmový Pán Carson a Imeldin manžel v skutočnom živote.

 

Douglas Reith aka lord Merton

 

Hugh Bonneville aka gróf/hrabě Grantham

 

Jedna seriálová

 

A na záver Maggie Smith

 

A ako grófka Granthamu a hlava celej rodiny

 

Zdroje: townandcountrymag.com, today.com, tvline.com, standard.co.uk, eonline.com, imdb.com







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk