Turecké herečky

pridal NoName 17.9.2019 o 8:02


Milí pikoškári. Po búrlivých diskusiách o ženskej kráse a na vyžiadanie som sa rozhodla spraviť pre Vás pikošku o tureckých herečkách.

Počula som, že na Slovensku sa turecké seriály tešia mimoriadnej obľube a to aj tu. Veľa z vás už vie, že tu žijem (čoskoro sa dozviete, ktorá som, len dávnejšie ste málo lajkovali, že či sa máme odhaliť) a musím priznať, že Turci majú radi drámy, slzy a príbehy o láske. No musím vás aj sklamať, drvivá väčšina miestnych žien nevyzerá ani zďaleka ako herečky z týchto seriálov. Jednoducho tu v Turecku všetkých krásnych ľudí povyberajú do filmov a seriálov, a tak na uliciach zostanú už len tí škaredí. Plus Turci si všeobecne fičia na slovanskom ideále krásy a tak krásu tureckých herečiek ocenia viac v zahraničí. Zostavila som vám rebríček najpopulárnejších (opakujem, nie najkrajších ale najpopulárnejších) tureckých herečiek, a aby som zas nebola obvinená zo závisti a neviem čoho, rebríček je nezávislý a odráža popularitu tej ktorej herečky tu v Turecku. Poďme teda na to.

1. Prvé miesto patrí zaslúžene turecko- nemeckej herečke Meryem Uzerli. Všetci si ju pamätáme ako Hurrem zo seriálu Sultán. Je to moja obľúbenkyňa a krásna žena. Popravde vôbec nevyzerá ako Turkyňa, možno preto, že má zmiešaný pôvod. Seriál v poslednej sérii nedokončila, kvôli psychickým problémom (zoznámila sa s jedným klamárom ktorý jej urobil dieťa a vykašľal sa na ňu). Je slobodná matka, má 5 ročnú dcérku a neustále hrá vo filmoch a seriáloch. Tu v Turecku je veľmi populárna a obsadzujú ju do rôznych fashion kampaní.

 

Jej životná rola

 

A Meryem aktuálne, na festivale v Cannes

 

2. Druhé miesto patrí veľmi populárnej herečke, ktorá sa tak isto objavila v seriáli Sultán. Zhodou okolností hrala dcéru Hurrem, hoci herečky medzi sebou delia len dva roky. Jej meno je Pelin Karahan a momentálne sa venuje materstvu a účinkovaniu v reklamách, hoci má veľmi plodú kariéru a hviezdila v mnohých tureckých filmoch.

 

Ako seriálová Mihrimah s mamou

 

A v súčasnosti

 

3. Treťou herečkou v rebríčku, ktorá tiež v hviezdila v Sultánovi ako jeho prvá žena Mahidevran je Nur Fettahoglu. Mne osobne nikdy nebola sympatická, avšak tu v Turecku je obľúbenou a obsadzovanou herečkou.  Má 38 rokov, je vydatá a má jedno dieťa.

 

Ako pomstychtivá Mahidevran

 

A v civile

 

4. Ďalšou v našom rebríčku (tu vidno ako všetky populárne herečky z krajiny obsadili do jedného seriálu) je Sultánova sestra Hatice alias Selma Ergec. V krajine polmesiaca je obľúbená nielen v seriáloch, ale aj v rôznych reklamách.  Predtým pôsobila aj ako modelka. Má 40 rokov, je vydatá a má jedno dieťa.

 

Jej seriálovú postavu Hatice som nikdy nemala rada

 

V kampani z tohto roku. Je síce pekná, ale príde mi taka nemastná, neslaná

 

5. Piatou v našom rebríčku je herečka Cansu Dere. Asi nikoho neprekvapí, že hrala vedľajšiu rolu aj Sultánovi, no u nás je skôr známa zo staršieho seriálu Sila. Momentálne hviezdi v rôznych filmoch, ale začínala ako modelka, jej vysoká a štíhla postava ju na to priam predurčovali. Má tiež 38 rokov, bezdetná a údajne single.

 

V seriáli Sila

 

A v civile

 

6. Vaša najspomínanejšia herečka v komentároch – Beren Saat. Tu v Turecku je známa predovšetkým zo seriálu Kosem (ktorý je voľným pokračovaním Sultána), no u nás ju asi poznáte zo seriálu Fatmagul. Okrem seriálovej sa venuje aj filmovej tvorbe, začínala tiež ako modelka. V začiatkoch svojej kariéry si vyslúžila veľa kritiky za svoje hranie, no dnes patrí medzi najlepšie platené turecké herečky. Na margo jej krásy, mne príde pekná ale nijak oslnivá. Hold, každý máme iný vkus a netreba to tak veľmi prežívať, ak sa náhodou niekomu páči niečo iné. Má 35 rokov, je vydatá a bezdetná.

 

V seriáli Kosem

 

V civile s manželom

 

7. Berguzar Korel alias Šeherezáda. Celé to šialenstvo okolo tureckých telenoviel spustil práve tento seriál. Utrápenú matku chorého syna hrala práve Berguzar, čo ju vystrelilo medzi hereckú elitu. Hrala tam spolu so svojím manželom Halitom Ergencom. Hoci sa tu v Turecku dlho šepká o manželskej kríze a rozvode, papierovo sú stále spolu a majú jedného syna. Spolu hviezdili aj minulý rok v seriáli Vatanim Sensin, ktorý sa odohráva vo vojnových časoch, keď krajina prechádzala obrovskými reformami. Za tento výkon získali mnoho cien a seriál má veľmi vysoké hodnotenia.

 

Ako Šeherezáda

 

A aktuálne s novým (hrozným) účesom a manželom

 

8. Tuba Buyukustun je meno ďalšej populárnej tureckej herečky. Môžete ju poznať zo seriálu Brave and Beautiful (keďže absolútne nepozerám slovenské TV, netuším či sa u nás už vysiela) a iných. Fakt je, že niekedy sa mi už tie melodrámy zlievajú dohromady a nemám ani toľko času aby som to všetko pozerala. Ale ako ďalšia pekná tmavovláska iste poteší. Je vydatá, má dve deti a na konte mnohé filmové ocenenia.

 

S krátkymi aj dlhými vlasmi

 

 

9. Neslihan Atagul, ďalšia známa a pekná tvárička zo seriálu Nekonečná láska. Má 27 rokov, je vydatá a bezdetná. Jej kariéra sa stále len rozbieha a čaká na životnú rolu.

 

V seriáli (mimochodom vedľa nej aktuálne najsexi turecký herec Burak Ozcivit)

 

10. Posledné miesto patrí hviezde seriálu Dila, alias Hatice Sendil. Má 36 rokov, je vydatá a má jedno dieťa. Po Dile ešte stále hrá, avšak viac menej v nenáročných komédiách. Týmto končíme rebríček herečiek a vy mi dajte v komentoch vedieť, či by ste chceli pikošku o mužských tureckých hercoch. Materiálu ju viac ako dosť ??

 

Zdroje: wikipedia.org,  Imdb.com,  Internethaber.com, Hurriyet.com.tr,  Ensonhaber.com







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk