Felicity Huffman ide do väzenia

pridal NoName 18.9.2019 o 17:49


Na 14 dní s pokutou a hodinami verejnoprospešných prác.

O podvodoch s prijímaním detí na prestížne univerzity sme vás informovali začiatkom júna. V piatok padol rozsudok pre Felicity Huffman – zúfalú manželku, ktorá sa v máji priznala k úplatku vo výške 15 tisíc dolárov.

Pamätáte sa na film Perfektné skóre? S mladučkým Chrisom Evansom a Skajou Johansson? V tomto filme sa niekoľko stredoškolákov snažilo ukradnúť výsledky testov SAT. Pre priemerného amerického študenta je výsledok tohto testu naozaj dôležitý. Zaistí mu prijatie na vysokú. A Felicity si povedala, že by bolo fajn poistiť si miesto na univerzite pre svoju najstaršiu dcéru Sophiu. Zaplatila slušný balík a istý Rick Singer sa postaral o to, aby sa Sophiin výsledok SAT testu zvýšil na 1420 (1600 je maximum). Rok predtým Sophia písala obdobný test a získala o 400 bodov menej.

Aj keď Felicity uznala svoju vinu, ospravedlnila sa všetkým komu mohla (vrátane svojej dcéry, ktorá o tomto úplatku údajne nevedela) dostala rozsudok v podobe 14-dňového väzenia. Taktiež musí zaplatiť pokutu vo výške 30 tisíc a odpracovať si 250 hodín verejnoprospešných prác. Do väzenia má nastúpiť 25. októbra a taktiež dostane podmienku na jeden rok. Aj tak niektorých tento rozsudok pobúril a označili ho za neprimeraný či privilegovaný vzhľadom na celebritný status Felicity. Odvolávajú sa tak na rozsudky iných rodičov s podobným obvinením.

Ešte pripomeniem, že v marci bolo obvinených celkom 51 ľudí – z toho 34 rodičov – ktorí dokopy zaplatili 25 miliónov v úplatkoch Rickovi Singerovi. Tento chlapík stojí na čele takmer dokonalého systému ako dostať bohaté detičky na univerzity tým, že im podstatne zvýši výsledky testov alebo urobí z nich zázračných športovcov. 23 z obvinených priznalo vinu. Na svoj ortieľ čaká aj herečka Lori Loughlin s manželom, ktorí naposledy zaryto popierali vinu. V ich prípade sa hovorí o oveľa vyššej sume úplatku.

 

Po celý čas po jej boku stál manžel herec William H. Macy

 

A takto krásne sa držali za ruku po vynesení rozsudku

 

Celá rodinka – Sophia je tá napravo

 

Zdroje: eu.usatoday.com, imdb.com, wikipedia.com, abcnews.go.com, variety.com, rte.ie

 







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk