Frenchy tvrdí, že Sandy sa darí

pridal NoName 21.9.2019 o 17:43


Vraj úspešne bojuje s rakovinou.

Ach, Pomáda. Prvýkrát som tento film uzrela ako 13-ročná so spolužiačkou. Z vyučovania sme išli k nej domov, ona odniekiaľ vyhrabala VHS (áno, bolo to pred érou DVD) a potom sme skákali pred telkou, až si jej mama myslela, že nám šibe. O pár dní neskôr som zase ja svoju mamu donútila, aby mi uplietla také tie malé vrkôčiky po celej hlave, nech v nich môžem spať a na druhé ráno mať vlasy kučeravé ako Sandy v pesničke You’re The One That I Want (nevyzeralo to síce celkom tak ako vo filme, ale mne to stačilo). Asi si viete predstaviť, že od tých čias Pomáda nesmela chýbať na nijakej prespávačke. Jednak kvôli pesničkám a jednak kvôli Kenickiemu. Jasné, v Pomáde hral mladý John Travolta s jamkou na brade, ale ten nás nikdy zvlášť nebral. Zato Kenickie veru áno. Ak náhodou neúspešne lovíte v pamäti, tak Kenickie bol Dannyho (čiže Travoltov) najlepší kamarát, ktorý si vo filme začal s Betty, známou skôr ako Rizzo. Tá si asi polovicu Pomády myslela, že je tehotná, ale bol to len planý poplach. Joj, ako to teraz opisujem, až som dostala chuť si znova tento film pozrieť, lebo už som ho nevidela aspoň rok.

Spomínam si, že v rámci obdobia obsesie Pomádou som si vyhľadávala informácie o filme a narazila som na niekoľko prekvapivých. Napríklad som sa dozvedela, že Olivia Newton-John je od Johna Travoltu o päť rokov staršia. Zdalo sa mi, že to vo filme celkom slušne zakamuflovali. Olivia mala väčšinu času na sebe nevinné dievčenské šatôčky, na sexicu v koži (z ktorej mal Danny multiplying chills) sa premenila až v závere. Dievčatkom však v dobe natáčania tak celkom nebola, mala vtedy 28 rokov. Napriek tomu nebola najstaršou stredoškoláčkou na sete, trebárs Stockard Channing, ktorá si zahrala Rizzo, bola vtedy už vo veku Ježiša Krista (v čase, keď ho pribíjali na kríž). Okrem veku predstaviteľov hlavných postav som sa ale dočítala aj to, že Olivia v 90tych rokoch prekonala rakovinu prsníka. Bohužiaľ, dnes musím povedať, že choroba jej nedala pokoj, bojovala s ňou tiež v roku 2013 a dva roky dozadu sa jej vrátila opäť.

O kamarátkinom zdravotnom stave porozprávala v show This Morning Didi Conn, ktorú si z Pomády môžete pamätať ako trochu strelenú nádejnú kozmetičku Frenchy. Vraj podľa jej informácií sa Olivii darí veľmi dobre a pomáhať jej má medicínska marihuana. Tú pestuje jej manžel a práve vďaka nej sa nemusela uchýliť k užívaniu morfia. Didi v interview prezradila, že s kolegami z Pomády sú priatelia aj 40 rokov po natáčaní a stále sú v kontakte, takže verím, že informovaná je správne. Olivii samozrejme držím palce a želám veľa zdravia.

A aby sme pikošku ukončili na trochu ľahšiu tému, dajte vedieť, aké filmy si radi pozriete, keď sa chcete príjemne naladiť (o filmoch, pri ktorých sa dá porevať, si môžeme povedať napríklad na Valentína). Za seba hovorím, že okrem Pomády nám to vždy istili Dirty Dancing a Mamma Mia. Mimo muzikálov potom Clueless, When Harry Met Sally a The Princess Bride. Podeľte sa o zaručené tipy, rada si rozšírim obzory.

 

Toto nás s kamarátkami nepresvedčilo

 

Zato toto (a tým myslím toho Kenickieho v popredí) už hej

 

Ak vás zaujímajú pomádové kuriozity, ešte mám jednu v rukáve. V originál broadwayskej verzii pesničku Grease Lightning spieva Kenickie, ale ak ste videli film, viete, že tam si ju odspieva Danny. Dôvodom bola Travoltova sláva, kvôli ktorej si presadil, aby pesnička bola jeho. Jeffovi Conawayovi (teda Kenickiemu) ostala už len choreografia, pri ktorej si poranil chrbát, čo viedlo k užívaniu liekov od bolesti a neskôr aj závislosti od nich. Táto závislosť bola potom dôvodom jeho predčasnej smrti v roku 2011. Takže vlastne Danny nám zabil Kenickieho.

 

We go together like rama lama lama ka dinga da dinga dong! Na tejto pesničke aby si jeden jazyk zlámal, ale to nám aj tak nezabránilo v jej spievaní. Alebo aspoň v pokusoch o spievanie.

 

Filmové kamarátky Sandy a Frenchy

 

Kamarátkami sú aj Olivia a Didi. Na fotke v roku 1998.

 

V roku 2015 si spolu v rámci Oliviinho turné aj zaspievali

 

Olivia v januári 2018

 

Podľa všetkého má Didi s tou marihuanou pravdu. Olivia o jej pozitívnych účinkoch porozprávala tento týždeň počas konferencie v Melbourne (na fotke s manželom, ktorý tiež vidí u Olivie posun k lepšiemu).

 

Didi sa vytešuje z dobrých správ o Olivii

 

Okrem kamarátky rozprávala aj o svojej nedávnej účasti v show Dancing on Ice. Celkom ju obdivujem za to, že sa ako 67-ročná dala na súťaž v krasokorčuľovaní.

 

A ešte čosi na záver. Pár rokov dozadu sa na TV obrazovky dostal špeciál Grease Live. Rizzo si tam zahrala Vanessa Hudgens (hodila sa mi na to), Sandy Julianne Hough a Dannyho broadwayský herec Aaron Tveit. No a práve s tým posledným obsadením mám problém.

 

Toto mal byť Kenickie, dokelu!

 

Zdroje: dailymail.co.uk, dailymail.co.uk, newsmax.com, buzzfeed.com







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk