Michael Jackson bol blázon, …

pridal Enchilada 26.10.2019 o 7:41


… Tina Turner nočná mora a Freddie Mercury škandalózny až do svojej smrti. Podľa najnovšej knihy Eltona Johna.

Len za 25L si od vydavateľstva Macmillan môžete kúpiť jednu z najkontroverznejších kníh súčasnej doby – Eltonove memoáre, nazvané príznačne Ja. Toto nie je reklama. Ak nemáte žalúdok čítať najhrubšiu špinu o pop ikonách súčasného vesmíru, radšej si toto dielko nechajte ujsť. A možno aj zvyšok tohto článku – tak preventívne.

Elton si totiž servítku pred ústa nedáva. Osobný kontakt s najväčšími hviezdami nášho neba, za ktorý by milióny fanúšikov ochotne umrelo, zjavne nebol vždy iba med lízať. Dozvedáme sa napríklad, že Elvis Presley mal nadváhu, bol spomalený a ledva mu bolo rozumieť, keď ho Elton stretol v zákulisí koncertu. Alebo tiež dôvod, pre ktorý odmieta hrávať verziu Candle in the wind, prerobenú pre pohreb princeznej Diany. Prezrádza množstvo vecí, možno aj to, čo by sme tak úplne nechceli vedieť: detaily zo životov, ktoré možno mali zostať tam, kde boli – v jeho pamäti.

Nech sa páči, pár informácií o tých, čo nás zaujímajú najviac.

 

Michael Jackson

Elton poznal Michaela už od jeho tínedžerských rokov a vo svojej knihe ho označuje ako to najrozkošnejšie dieťa, aké si viete predstaviť.

„V určitom bode počas nasledujúcich rokov sa však začal oddeľovať od sveta okolo. Boh vie, akými liekmi ho napchávali, ale každý jeden raz, čo som ho v jeho posledných rokoch stretol, som odchádzal s pocitom, že ten chlap sa už úplne zbláznil. Nemyslím takým tým veselým spôsobom. Bol skutočne mentálne chorý, osoba, v prítomnosti ktorej byť bolo veľmi znepokojujúce.“

Pri jednej príležitosti sa mali spoločne zúčastniť obeda, ktorý Elton nazýva ešte divnejším, než sa dalo vôbec očakávať. Kvôli Michaelovému vitiligu museli údajne všetci sedieť po tme, so zatiahnutými závesmi. Jackson odmietol jesť a nakoniec odvandroval kamsi od stola, len aby ho o niekoľko hodín našli hrať sa s domáceho 11-ročným synom.

„Úbožiak vyzeral hrozne, ozaj krehko a choro. Na tvári mal make-up, ktorý vyzeral, akoby mu ho aplikoval nejaký maniak… (a) jeho nos bol zalepený leukoplastom, ktorý držal pokope to, čo mu z neho zostalo.“

 

Freddie Mercury

Elton a Freddie boli dobrými priateľmi až do jeho smrti v roku 1991, preto Elton ťažko znášal, že sa o jeho AIDS dozvedel od ich spoločných priateľov, nie od neho samotného.

„Keď umieral, veľa som ho navštevoval. Nikdy som však nedokázal zostať viac než hodinu. Bolo to príliš hrozné. Bol príliš krehký, aby vstal z postele, strácal zrak a jeho telo bolo pokryté léziami Kaposiho sarkómu.“

„A predsa to bol stále ten Freddie, klebetný a kompletne pohoršujúci.“

Nasledujúce vianoce po Freddieho smrti dostal totiž Elton zaujímavý darček: maľbu Henryho Scotta Tukea, ktorý maľoval mužské akty. Na lístku od Freddieho stálo: „Myslím, že sa ti to bude páčiť.“

 

 

Tina Turner

V roku 1997 mali tieto dve superstars rokovať o spoločnom turné. Nadšenie nikomu dlho nevydržalo, najmä po tom, čo si Tina zavolala Eltona k sebe domov, aby mu precízne a rozvláčne vysvetlila, v čom je otrasný a ako sa musí zmeniť, aby spolu vôbec mohli pracovať.

„Nepáčili sa jej moje vlasy, nepáčila sa jej farba môjho piána – z nejakého dôvodu mohlo byť iba biele – a nepáčili sa jej moje šaty. „Nosíš príliš veľa Versaceho a robí ťa to tlstým. Musíš viac nosiť Armaniho, “ oznámila mi.“

Rozprávková spolupráca sa definitívne skončila pri skúškach spoločného vystúpenia pre VH1 Divas. Eltonova kapela odmietla s Tinou hrať po tom, čo neprestávala kritizovať spôsob, akým hrajú Proud Mary. Na dôvažok jej Elton povedal, aby si strčila jazyk do svojej …. a bolo po paráde. Elton šiel na turné radšej so svojím kamošom Billym Joelom.

 

 

 

Zdroje: dailymail.co.uk, usatoday.com, apost.com, news.yahoo.com

 







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk