Zlatý rez

pridal Nikky 31.10.2019 o 10:02


Ak si myslíte že hovorím o zlatých ručičkách Bellinho plastického chirurga, tak to nie je úplne pravda.

Pravda ale je, že Bella sa pred pár rokmi zo šerednej dedinskej Anči ( dúfam že mi všetky Anky odpustia), zmenila na anorektickú labuť mixnutú s mimozemšťanom, čo v modelingu predstavuje ideál krásy.

Toto bude trošku vedecká pikoška. Teda nie tak úplne. Určite každý z vás už počul o zlatom reze (nehovorím o nejakom zákusku, ale o slávnom iracionálnom čísle). Zlatý rez alias Fibonacciho konštanta (v angličtine Golden Ratio), je číslo „fí“, ktoré má svoj vzorec, ale týmto vás fakt nejdem trápiť, keďže ani ja sama som nikdy nevynikala v matematike a fyzike. Zlatý rez predstavuje „ideálny pomer medzi dvoma úsečkami“ a v prírode sa mu (z nejakého pre nás neznámeho dôvodu) všetko podriaďuje. Je teda logické, že zlatý rez predstavuje akýsi ideál krásy. Vedeli to aj renesanční umelci, a vedia to aj plastickí chirurgovia. Dosiahnuť ideálne súmerné proporcie sa snažia ženy po celom svete, avšak priblížiť sa na 100% k tomuto ideálu sa zatiaľ nikomu nepodarilo (možno tak Mile Kunis podľa jej zbožných fanúšikov).

Tentokrát nie americkí, ale grécki vedci a matematici sa asi len tak z nudy rozhodli spočítať a vyhodnotiť ideál krásy alias „Golden Ratio of Beauty Phi Standards“. Ako to počítajú, to fakt odo mňa nechcite vedieť, ale viem, že sa pri tom riadia gréckou kalokagatiou, súmernosťou tváre a ktorá tvár sa čo najbližšie priblížila k slávnemu číslu Fí. Nerobili to len tak pre srandu králikov, ale svoje výsledky aj publikovali vo vedeckom magazíne a tak tu máme šokantné výsledky.

 

  • Na prvom mieste sa s výsledkom 94, 44 % umiestnila Bella Hadid (zásluhy si môžu pripísať už spomínaní plastickí chirurgovia, a podľa mňa toto je dosť nezaslúžená výhra). Vyjadril sa aj istý známy londýnsky plastický chirurg Julian De Silva, a teda údajne pre neho Bella spĺňa tento ideál až na 99, 70 %. Julko by mal asi navštíviť kamoša na očnom.

 

 

  • Druhé miesto patrí kráľovnej Beyoncé s  92, 44%.  Ak si toto Queen Bey doma prečíta a zistí, že nie je na prvom mieste, iste jej padne za obeť pár poddaných v záchvate zlosti. Bey sa na seba síce podobá (to bielenie kože nepočítam), ale vidím kadečo iné, len nie ideál krásy.

 

 

  • Bronzovú medailu získava podľa vedcov Amber Heard s číslom 91, 85 a ja jej gratulujem a sami môžete posúdiť a skomentovať tieto výsledky. Už sa teším na tie šťavnaté komenty.

 

 

Zdroje: economictimes.com,  Google.com,  Wikipedia.org

 







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk