Opäť raz Phoebe Waller-Bridge

pridal kiwi 9.11.2019 o 8:03


Lebo ju mám rada.

Phoebe má za sebou úspešných pár mesiacov. Veľmi som jej priala, aby zabodovala na odovzdávaní cien Emmy a podarilo sa jej to naozaj parádne. Seriál Fleabag jej vyniesol rovno tri sošky, za Outstanding Comedy Series, Outstanding Writing for a Comedy Series a Outstanding Lead Actress in a Comedy Series. Osobne som mala radosť najmä z tej poslednej výhry. Konkurencia herečiek v kategórii komédia bola dosť silná a mnoho ľudí si myslelo, že vyhrá Julia Louis-Dreyfus za poslednú sériu seriálu Veep. Nestalo sa a podľa mňa je to dobre. Julia nemusí byť smutná, veď vďaka role vo Veep zvíťazila už šesťkrát.

Phoebe sa najnovšie podieľala na scenári k pripravovanej bondovke No Time to Die, a vraj si ju vyžiadal James Bond samotný, aka Daniel Craig. Neviem veru, či si tento film pozriem, ak mám použiť terminológiu Darinky Rolincovie, nie je to môj šialok kávy. Ale Phoebe mojím šialkom kávy je a keď viem, že Daniel Craig je na tom asi podobne, hneď mi je sympatickejší. Viac ako scenár k Bondovi ma ale zaujal iný projekt, na ktorom Phoebe momentálne pracuje – film, ktorý by chcela režírovať a spolupracovať na ňom so svojou sestrou. O ňom a aj o všeličom inom porozprávala v rozhovore pre magazín Vogue.

Prekvapila ma napríklad informácia, že vraj pôvodne mal seriál Fleabag skončiť hneď prvou sériou. Takže druhá, tá, ktorá si na konto pripísala množstvo cien, ani nemala existovať. Phoebe ale napadlo, že zaujímavá dejová línia do novej série by bola láska – konkrétne láska medzi dospelákmi, ale s intenzívne tínedžerskými pocitmi. Myslím, že tento plán sa podarilo naplniť, kto videl seriál, vie. Ak vás v tomto kontexte zaujíma láska a osobný život scenáristky, Phoebe bola tri roky vydatá za dokumentaristu Conora Woodmana, teraz sú už rozvedení a od roku 2018 chodí s dramatikom a scenáristom Martinom McDonaghom. Pokiaľ ste videli film Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, režíroval ho a scenár k nemu napísal práve Martin. Vzhľadom na náplň ich práce toho môžu mať dosť spoločného, my si to ale môžeme len domýšľať. Phoebe o svojich vzťahoch v rozhovore veľmi hovoriť nechcela, vraj je odvážnejšia v písaní ako v rozoberaní súkromia. Nakoniec však o súkromí čosi predsa len prezradila, keď prišla reč na deti. Údajne má pocit, že sa toho teraz deje príliš veľa, ale myslí si, že by raz deti chcela. Rada s nimi trávi čas – teda, s tými dobrými.

Ale aby sme sa od osobného života vrátili k tvorbe, spôsob, akým Phoebe píše, režisér seriálu Fleabag opísal ako „pošteklenie, pošteklenie, facka“. Dosť výstižné, divákov najprv rozosmeje a potom ich niečím šokuje. Na margo toho šokovania Phoebe vyhlásila, že:

„V okamihu, keď viem, že niečo je politicky korektné, chcem byť rebelom.“

A darí sa jej to. V tej správnej miere. A ako som tak čítala rozhovor, pobavili ma dve veci. Po obede v newyorskej reštaurácii Phoebe navrhla autorke článku spoločnú cestu na záchod (dôkaz, že ženské skupinkové chodenie na hajzle nekončí odchodom zo strednej školy) a ak si pamätáte prvú časť druhej série, záchod tam figuroval dosť výrazne. Článok vo Vogue teda začína záchodom… a končí člnkovaním v Central Parku. Bol to nápad Phoebe a vraj zaberanie veslami jej šlo veľmi dobre. Pri tejto dáme je jej talent nepopierateľný a tvorba zaujímavá, ale ja si nemôžem odpustiť takú povrchnú a sebeckú poznámku, že je pre mňa zaujímavá aj ako človek, a chcela by som sa s ňou kamarátiť. Minimálne nateraz sa však budem musieť uspokojiť s tým, že sa budem tešiť na ten jej nový film a hocičo ďalšie, čo vytvorí.

A pokiaľ tu ešte niekto obľubuje Phoebe a už má napozerané jej seriály Fleabag aj Killing Eve, v roku 2016 vytvorila seriál Crashing, tak možno stojí za to pozrieť si aj ten. Ak sa na to dáte, dajte tiež vedieť svoj názor. Ja to teraz pozerať nemôžem. Keď som objavila Fleabag, chcela som sa o tom s niekým rozprávať, no nikto z môjho okruhu známych to nevidel. Nakoniec som musela presvedčiť kamaráta, aby to skúsil. Súhlasil, ale pod podmienkou, že zase ja si pozriem Rick and Morty. Tak držte palce, idem na to.

 

Obálková

 

Umelecká, rozumejte čierno-biela

 

A ešte jedna taká. K tomu umeniu – Phoebe priznala, že veľkou inšpiráciou sú pre ňu pri písaní grécki dramatici Sofokles a Euripides. Ak náhodou neúspešne lovíte v pamäti nejaké ich diela….Antigona a Medea sú to.

 

V rámci fotenia pre Vogue vystriedala Phoebe mnoho outfitov, oblečenie ju fascinuje natoľko, že zohralo dôležitú úlohu aj v seriáli Killing Eve. Ružové šaty Villanelle, ktoré zaujali mnohých fanúšikov, boli nápadom Phoebe.

 

Toto tu je ono. Ja by som si ich na seba nedala, ale Jodie Comer ich znesie. Táto slečna na Emmy Awards tiež bodovala, za úlohu v Killing Eve vyhrala sošku v kategórii herečka v dráme. Zaslúžene.

 

Ďalšia pre Vogue

 

Keď ostatní konečne vystúpili.

 

Dámy, ktoré Phoebe nakoniec zvládla poraziť. Budúci rok skončí seriál Shitt´s Creek a preto tipujem, že vtedy sa ceny Emmy za jeho poslednú sériu dočká Catherine O´Hara

 

Úspech na septembrových Emmy Awards

 

A takto to potom Phoebe oslávila. Cvakol ju dlhoročný kamarát a seriálový kolega, Andrew Scott. Mimochodom, hoci mnoho ľudí ju tak opisuje, podľa neho Phoebe nie je cool. To slovo vraj naznačuje akúsi ľahostajnosť a Phoebe je v skutočnosti „nekonečným nadšencom pre život“. No prosím.

 

S priateľom Martinom. Len tak pre info, on má 49 a Phoebe 34. Vekový rozdiel tam je, ale Jeffrey Dean Morgan a jeho manželka majú medzi sebou ešte viac rokov a vyzerajú, že je s nimi všetko ok. Zato taký 65-ročný Dennis Quaid je momentálne zasnúbený s 26-ročnou slečnou…ok.

 

So sestrou Isobel. Najmä spodnou polovicou tváre sa dosť podobajú. A ešte nosom. Dobre, v podstate sa líšia len farbou očí a vlasov. Sestry majú spolupracovať na filme, vraj začali netradične hudbou (o tú sa postará Isobel) a až po vyriešení hudby Phoebe domyslela príbeh.

 

Ako Lulu v seriáli Crashing. Nepomôžem si, dlhé vlasy sa mi k nej nehodia.

 

Takto na Fleabag štýl je to podľa mňa lepšie. Inak, tento mesiac má vyjsť kniha, obsahujúca scenár k celému seriálu. Fleabag: The Scriptures sa to bude volať, keby ste chceli objednávať na Vianoce.

 

Zdroje: vogue.com

 







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk