Zamávajte anjelikom!

pridal Nikky 30.11.2019 o 21:25


Už ich totiž neuvidíte. Pre niektorých možno šok, pre iných nie. Victoria Secret Fashion Show je tento rok zrušená.

Stalo sa tak prvýkrát počas 23 ročnej histórie. Dôvod asi nikoho neprekvapí. Klesajúce tržby z predaja (v roku 2019 VS zatvorila 53 obchodov po celom svete a stratila tržby rovnajúce sa 3.8 milióna dolárov) a klesajúci záujem divákov o každoročnú show donútil organizátorov zrušiť vlhké sny niektorých mužov a lesbičiek (však Kristen Stewart?).

Značka Victoria Secret už dlhšie čelila kritike od feministiek, LGBT komunity, normálnych žien, že prezentuje príliš chudé modelky, neprezentuje menšiny, dehonestuje rasy a kultúrne dedičstvá (pamätáte sa na prehliadku, kde bol jeden model s indiánskou tematikou?). Skrátka v dnešnej dobe nikomu nevyhovieš a všetko je chodenie po tenkom ľade. So značkou je spojený aj neslávne slávny investor Jeffrey Epstein aka sexuálny predator.

Značke nepomohlo ani to, že tento rok vytvorila kolekciu plus size, ktorú promovala plus size modelka Ali Tate Cutler (v preklade žena normálnych rozmerov) a ani to, že najala prvú transgender modelku Valentinu Sampaio. Menšinám to však stále nestačí a tak na značku sa v médiách strhla kritika že je “nemoderná” a “sexistická”. Asi by ešte mali naverbovať nejakého mimozemšťana, aby boli všetci spokojní…najlepšie čierneho, aby to bolo politicky korektné.

Ed Razek, kreatívny riaditeľ značky je troška šovinista a dlhé roky mal za to, že spodné prádlo môžu predvádzať len mladé chudučké modelečky a tak táto filozofia značke veľmi poškodila a posledný klinec do rakvy padol tento rok, keď bola zrušená aj každoročná show.

Teraz sa vyjadrím ako bývalá modelka. Victoria Secret a jej športová sesterská značka Pink sú moje obľúbené značky, ktoré rada nosím doteraz. Áno mám trošku Barbie pinky štýl a baví ma to. Pre mňa a veľa dievčat z brandže je VS nesplnený sen a každá by dala neviem čo za to, aby mohla predvádzať alebo aspoň fotiť pre túto značku, kedysi to bol taký modelingový Olymp. Posledné roky sa veci menia (či k lepšiemu, to už nechám na vás), v modelingu vládne diverzita, trans, menšiny, jednoducho klasická krása je out. Zaujímavé ale je, že žiadna kritika sa neniesla od heterosexuálnych mužov (haha čím to asi bude). Jednoducho nalejme si čistého vína, sexi modelečky v ružových miniatúrnych gaťkách budú niekomu nesmierne chýbať. Ja som žena a považujem sa aj za feministku (nie v tom americkom ponímaní, že otrčím zadok), podporujem menšiny a myslím si, že každá žena je krásna, či už s kilami navyše alebo chudá. Ale tiež mám rada sexi spodné prádlo, keď ho vidím na krásnej modelke a podľa môjho možno už nemoderného názoru, k značke ako Victoria Secret tie glitre, ružová, a celý ten “fancy sexy” opar jednoducho patria a určite si ešte stále nájde svojich zákazníkov. Čo mne vadilo viac sú ich výrobné fabriky kade tade v Bangladéši, kde 8 ročné deti šijú tie povestné podprsenky, ktoré mimochodom nestoja úplne málo.

Poďme si spolu zaspomínať na modelky, show a ikonické modely tejto značky.

 

Prvá prehliadka sa konala v roku 1995 v New Yorku a hviezdila na nej holandská modelka Frederique van der Wal (vtedy ešte mali modelky normálne veľkosti 38 a 40)

 

Supermodelka Helena Christensen v roku 1996

 

Tyra Banks v tom istom roku (Tyra vždy bola sympoška a mala zdravo vyzerajúcu postavu, žiadna vychrtlina…to škaredé zelené prádlo si odmyslime)

 

Rok 1997 a Naomi Campbell

 

Rok 1998 a Tyra s prvými veľkými krídlami, ktoré sa stali ikonou značky

 

Rok 1998 kde bola hlavnou hviezdou Heidi Klum

 

Šou sa prvý krát konala mimo USA, rok 2000 s Gisele Bundchen

 

Tyra bola hviezdou značky dlhé roky

 

Rok 2001 v New Yorku, k anjelikom sa pridala aj naša Karolina Kurkova

 

Rok 2002 a Naomi, tu už začínajú povestné ružové kreácie

 

V tom istom roku sa k značke pridala aj Alessandra Ambrosio (tu krásne vidieť aké má krátke nôžky a vtedy ešte nebola taká vyšportovaná )

 

História hudobných hostí sa začala písať a v tom istom roku hviezdili Destiny´s Child a vtedy ešte normálna Beyonce

 

Rok 2003 a anjeliky – Karolina Kurkova, Tyra Banks, Heidi Klum, Gisele Bundchen a Adriana Lima

 

Rok 2005 a všetky známe modelky sveta pohromade v šialených farebných kombináciách

 

Rok 2006

 

Rok 2007, Heidi po pôrode, vtedy ešte s manželom Sealom

 

Rok 2008, Adriana Lima v dosť škaredom modeli na móle s Usherom

 

Rok 2009

 

Rok 2010

 

Rok 2011 a diskoguľa Karlie Kloss

 

Rok 2012 a krásna Rihanna

 

Prišiel aj Justinko s prvým páperím pod nosom

 

Rok 2013 s Taylor Swift a Karlie Kloss. Uhádnete ktorá je ktorá?

 

Rok 2014 a Behati Prinsloo v takomto skromnom modeli

 

Slávna momentka z toho istého roku. Elsa Hosk nechtiac udrela krídlom krpatú Arianu Grande

 

V roku 2015 sa na móle prvý krát ukázali slávne protekčné deti Kendall Jenner a Gigi Hadid

 

Rok 2016 a premiéra terajšej údajne najkrajšej ženy sveta Belly Hadid s vtedy jej ešte frajerom Weekndom

 

Rok 2017 a prehliadka v Číne. Bolo to trochu kontroverzné rozhodnutie, Čína je známa svojím striktným režimom, modelky mali probémy so sociálnymi sieťami, iné zas nedostali víza

 

Posledná prehliadka z roku 2018, VS obsadila modelku Winnie Harlow

 

Adriana Lima poslednýkrát na VS móle, po tom čo oznámila, že končí

 

Ku každoročnej VS fashion show patril aj vrchol v podobe Fantasy Bra, zlatý klinec večera, ktorý predviedla vybraná modelka. Poďme sa spolu pozrieť na niektoré drahé kúsky.

 

V roku 2018 posledný kúsok predviedla Elsa Hosk, táto pavučinka stála 1 milión dolárov

 

V roku 2017 mala veľmi peknú fantasy bra modelka Lais Riberio

 

Rok 2016 v podaní Jasmine Tookes, táto sranda stála 3 milióny doláčov a trvalo 700 hodín ju vyrobiť.

 

Rok 2015 a Lili Aldridge v nie veľmi peknej kreácii za 2 milióny.

 

 

V roku 2014 boli Fantasy Bras hneď dve a predviedli ich hviezdy značky Alessandra a Adriana. Ktorá sa vám páči viac?

 

 

V roku 2013 na Candice navliekli túto Fantasy Bra, stála “iba” 10 miliónov.

 

 

Miranda v roku 2011

 

Rok 2009 a dnes už zabudnutá Marisa Miller

 

 

Rok 2008 a Adriana v čiernej, ktorá jej veľmi pristane

 

 

V roku 2007 toto musela za sebou vláčiť modelka Selita Ebanks

 

 

V roku 2006 si Karolina Kurkova odniesla kritiku za nevydarenú a nesediacu podprsenku a neexistujúci pupok (Karolina ho nemá a tak jej ho jednoducho nakreslili)

 

 

Rok 2005 a Gisele v červenej

 

 

V roku 2001 Heidi mala na sebe už tretiu Fantasy Bra, konkrétne v tejto jej prsia určite kričali o pomoc. Toľko peňazí a nevedia správne trafiť proporcie

 

 

V roku 1998 si najznámejšiu podprsenku sveta obliekla aj Daniela Peštová a musím povedať, že ide o vkusný a nositeľný model

 

 

Prvú Fantasy Bra v histórii značky promovala Tyra Banks, ktorú vystavili niekde pri kamiónoch. Do pozornosti dávam hlavne jej bodyguarda, ktorý vyzerá ako vystrihnutý z filmu Krstný otec.

 

 

Tradíciou bolo, že na VS Fashion Show sa vždy objavili áčkoví hudobní hostia, cez Beyonce, Lady Gagu, Justina Biebera, Taylor Swift, Ushera, Rihannu atď… Tu máte taký malý prierez najzaujímavejších momentov

 

Zdroje: youtube.com,  Instagram.com,  People.com,  Teenvouge.com,  Businessinsider.com

 







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk