Kanye to myslí vážne

pridal kiwi 12.12.2019 o 1:15


 

S kresťanstvom aj s operou.

Že Kanye objavil kresťanstvo, to vieme. Ruka v ruke s tým išlo aj objavenie opery a jeho prvý zázrak (Kanyeho, nie Ježišov… to len tak pre istotu) si premiéru odbil len pár týždňov dozadu. Pripomínam, že išlo o operu Nebuchadnezzar. Riešili sme, či to bolo úplné opajcovanie Pucciniho, alebo by čosi také bolo pod Kanyeho úroveň a hoci odpoveď na túto otázku nemám, viem, že opera sa Kanyemu podľa všetkého zapáčila. Až tak, že tento víkend sa už odpremiérovala aj Kanyeho opera numero dos.

Táto sa pre zmenu volá Mary a áno, je to presne o tej biblickej Mary, ktorá vám prišla na um. Tá, ktorej syn má iniciály JC, prípadne po slovensky JK. Ako inšpirácie poslúžili evanjeliá podľa Lukáša a Matúša, no a podľa všetkého má opera v sebe „spájať prvky z rôznych umeleckých odvetví – vrátane výtvarného umenia, moderného tanca a gospelovej hudby – s cieľom vytvoriť novú vizuálnu interpretáciu a inovovať štruktúru celého predstavenia“. Zdá sa vám táto definícia povedomá? Takmer nachlp rovnako bola opísaná aj opera Nebuchadnezzar, takže Kanye asi objavil špecifický žáner, ktorý mu vyhovuje, ale že úplne najviac.

A hoci sa Kayne rád prezentuje ako veľký kresťan, napadol mi ešte jeden dôvod, prečo je jeho najnovšia opera práve o Mary. Naposledy tvrdil, že je najlepší umelec, akého Boh stvoril…medzi riadkami by sa dalo čítať, že tým pádom má k svojmu Pánovi dosť blízko. Ale tuším sa to čoskoro ešte vystupňuje a za Boha bude Kanye verejne označovať samého seba (myslieť si to podľa mňa myslí už teraz). No a v takom prípade Mary, matka Božích detí, bude Kim. Uznajte, Svätého už majú… Úplne rozumiem, že jej teda zasahuje do obliekania. Panenka Mária sa predsa nebude producírovať na Met gala v obtiahnutých šatách!

 

Jupí, ďalšia opera!

 

 

Nebuchadnezzar sa stretol s kritikou, vraj bola zlá akustika a predstavenie ani nezačalo načas. Snáď na tom bude Mary lepšie. Ak sa ani tá nedočká pozitívnej odozvy, je tu vždy tretí pokus – pripravovaný album s názvom Jesus is Born, ktorý má vyjsť akurát na Vianoce. Prečo však bola v rámci opery Mary potrebná tá strieborná farba, to ozaj netuším.

 

 

Všetci strieborní, akurát Mary je zelená. Možno závidí ostatným mamičkám to, že otcovia ich detí boli prítomní pri pôrode

 

 

Neviem prečo, ale postriebrený Kanye mi trochu pripomína Jamesa Cordena

 

 

Americké detičky v škôlke v čase adventu väčšinou hrajú v takzvanej nativity play, teda v hre o narodení Ježiška. Ak majú šťastie, ujde sa im rola Márie, alebo Jozefa, tým herecky menej zdatným prischne somár (dievčatku z filmu Love Actually pripadol homár). Nemôžem sa ubrániť dojmu, že Kanye ako decko do tejto hry obsadený nebol, tak si to chce aspoň trošičku vykompenzovať. Máriu a ani Jozefa si síce nezahral, ale čítal pasáže z Biblie, takže aspoň niečo.

 

 

Toto tu som myslela! Homár z Betlehemu. O chvíľku to zase raz bude v telke

 

 

Hm, predsa len to nebolo s Mary až také ružové. Pôvodne malo predstavenie začať o tretej poobede, ale herci sa na pódium nasúkali až okolo štvrtej. A nebola by to Kanyeho opera, keby sa nehrala na nejakom zaujímavom mieste. Konkrétne na Miami Marine Stadium, čiže tam, kde sa bežne konajú preteky lodí. Ak chcel teda človek ísť na operu, bol nutný motorový čln, aby sa tam vôbec dostal. Aha, a jeden lístok stál 200 dolárov. Skromne. Takto by to určite chcel aj Ježiško.

 

 

Akési dobré duše ale lístky rozdávali aj zadarmo, a to na University of Miami a Florida International University. Takže pár vyvoleným študentom, ktorým sa tieto lístky podarilo uklohniť, aspoň ostali financie na vianočné darčeky. Možno im to vyjde na ten nový Kanyeho album. Okrem toho ich mohlo potešiť aj to, že nemuseli vypínať telefóny. Naopak, opera Mary bola vraj stvorená pre sociálne médiá, takže si ju ľudia mohli fotiť a všelikam vešať

 

 

Koniec hry treba osláviť v štýle

 

 

Á, tu ich máme. Kanye a jeho Mary

 

 

Zdroje: pitchfork.com, vanityfair.com, dailymail.co.uk, justjared.com

 







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk