Zelená míľa oslavuje 20 rokov!

pridal NoName 12.12.2019 o 2:24


10. decembra 1999 bola do amerických kín uvedená Zelená míľa.

Oscara síce nevyhrala, veď napokon v tom istom roku bojovala proti takému Šiestemu zmyslu či Americkej kráse. A áno, ten druhý zmienený film sa stal víťazom. Adaptácia knihy Stephena Kinga, ktorú samotný kráľ hororov označil za najlepšiu adaptáciu svojich kníh, je zasadená do 30-tych rokov 20. storočia. Hoci pre rolu Paula Edgecomba boli zvažovaný herci ako Michael Keaton, Travolta či Michael Douglas, nakoniec aj sám Stephen King uznal, že Tomovi Hanksovi bola rola “šitá na mieru”.

 

 

Tom Hanks v jeden z legendárnych postáv, ktoré stvárnil. Kedysi si zahral malé dieťa v tele dospeláka vo filme Veľký, potom blúdil bezsennými nocami po Seattli, kým nestretol Meg Ryan. Bojoval proti diskriminácii v oceňovanej Philadelphii, vyrozprával svoj životný príbeh na lavičke vo Foresstovi Gumpovi, letel do vesmíru v Apollo 13 či zachraňoval vojaka Ryana. Prepožičal svoj hlas Woodymu v Toy Story, šéfoval obávanému bloku E v Zelenej míli či stroskotal na dlhých 5 rokov v Stroskotancovi. Pri Tomovi Hanksovi je ťažko vybrať jednu rolu, ktorá by ho definovala. Dnes má 63 rokov, jedno z najdlhších manželstiev v Hollywoode, 4 deti, 2 vnúčatá, 2 Oscarov a množstvo ďalších cien na konte. Je považovaný za americký národný poklad. Je vôbec niekto, komu je tento pán herec nesympatický?

 

 

Hlavná myšlienka sa točí okolo veľkého nevzdelaného černocha menom John Coffey, ktorého nezabudnuteľne stvárnil dnes už zosnulý Michael Clarke Duncan. Jeho postavu mohutného odsúdenca umocňovali tvorcovia rôznymi predmetmi, po ktorých sa musel herec pri natáčaní pohybovať. Taktiež dostal menšiu postel v cele či napokon menšie elektrické kreslo. A za túto úlohu Michael Clarke Duncan vďačil Brucevi Willisovi, ktorý ho sám navrhol tvorcom.

 

 

Pána Jinglesa v skutočnosti hralo 15 trénovaných myší a občas bola potrebná aj počítačová animácia. Na všetky tieto myšky – herečky dohliadala počas natáčania Americká humánna asociácia, aby sa žiadne myške nič zlé nestalo. Podľa prepočtu žil pán Jingles 16-krát dlhšie ako bežná myš.

 

 

Skvelý psychopat v podaní Sama Rockwella. Pôvodne si na túto rolu robil zálusk Josh Brolin.

 

 

Otravný dozorca Percy alias Doug Hutchison. Pamätáte si na jeho romancu s Courtney Stodden?

 

Zdroje: imdb.com, stardem.com, csfd.cz, mentalfloss.com, oscarchamps.com

 







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk