Bude nový Paul Newman

pridal kiwi 18.12.2019 o 22:45


A stane sa ním Sam Heughan!

To sa dokonca trošku aj rýmuje. Sam je známy hlavne ako Jamie Fraser zo seriálu Outlander (po slovensky Cudzinka). Okrem toho si zahral aj s Milou Kunis vo filme The Spy Who Dumped Me (Špión, ktorý ma dostal) a raz dávno som ho zachytila v akejsi priblblej vianočnej romantike. Bol to ten typ filmu, v ktorom sa prostá žena z ľudu zamiluje do princa (ktorého spozná, ako inak, počas Vianoc) a on je zase očarený jej normálnosťou. Ak nepoznáte, nezúfajte, o pár dní to možno budú dávať v telke.

No a o niečo neskôr ako na Vianoce môžete očakávať najnovší Samov film. Volať sa má An Unquiet Life a bude príbehom spisovateľa Roalda Dahla a herečky Patricie Neal. Do ich úloh boli obsadení Hugh Boneville a Keeley Hawes a teda Sam si zahrá Paula Newmana. Na chvíľku som sa musela zamyslieť, prečo vo filme o manželstve Dahlovcov má vystupovať Paul, ale spolu s Patriciou si v roku 1963 zahral vo westernovom filme Hud…čiže asi preto. Patricia za svoj výkon v tom filme získala Oscara a hoci Paul nie, odniesol si aspoň nomináciu. Film som nevidela, no podľa všetkého v ňom ide o konflikt otca a syna, pričom Paul je ten arogantný a sebecký syn. Tuším si rozšírim obzory.

Inak je celkom zaujímavé, že Američana Paula si v An Unquiet Life  zahrá škótsky herec. Mne sa síce škótsky prízvuk veľmi páči, a považujem ho za úplne najatraktívnejší zo všetkých, no aj tak dúfam, že do filmu si Sam pekne nacvičí americký. Istej skupinke ľudí však pri škótskom prízvuku napadlo okrem toho, že dobre znie, aj čosi iné. A síce, že je od doby Seana Conneryho čas na ďalšieho škótskeho herca v úlohe Jamesa Bonda. Preto by chceli, aby štafetu po Danielovi Craigovi prebral práve Sam. Avšak ten už v show Jimmyho Fallona stihol povedať, že vraj je ten pravý čas oznámiť…že novým Bondom nebude. Tak nič teda. Fanúšikom škótskeho prízvuku ostane seriál Outlander a fanúšikom Sama (bez ohľadu na použitý prízvuk) An Unquiet Life. Musím povedať, že veľkú fyzickú podobu medzi ním a Paulom nevidím, snáď len farbu očí a vlasov. No aj tak je pre mňa voľba obsadiť do Paulovej roly iného herca príjemnejšia, ako predstava, že by mali Paula kvôli pripravovanému filmu digitálne oživiť. Taký osud totiž čoskoro čaká Jamesa Deana a mne sa to vôbec nepozdáva.

Paul kedysi

 

Nebudeme trocháriť a dáme si ho ešte párkrát

 

 

 

Kombinácia modrých očí a blond vlasov mi nikdy veľmi nevoňala, ale títo dvaja sú tie povestné výnimky

 

Priestor na porovnávačku – Sam a Paul

 

Vľavo Paul s manželkou Joanne Woodward a keďže Sam manželkou nedisponuje, na fotke je s Caitrionou Balfe, kolegyňou zo seriálu Outlander

 

Toto tu budú manželia Roald a Patricia, teda Hugh Boneville a Keeley Hawes. Seriál Downton Abbey som nevidela, takže Hugh je mi známy z filmov Notting Hill a Paddington. Zato Keeley som v seriáli Bodyguard videla. Okrem toho o nej viem, že je vydatá za Matthewa Macfadyena, ktorý si zahral pána Darcyho v jednej verzii Pýchy a predsudku. Šťastná to žena.

 

Roald a Patricia v roku 1953

 

A o niečo neskôr. Rozviedli sa v roku 1983 a hlavne 60-te roky boli pre ich manželstvo nepríjemné. Kočík ich syna Thea zrazil taxík, keď mal malý štyri mesiace a hoci chlapček prežil, o pár rokov neskôr jeho sestra Olivia umrela na osýpkovú encefalitídu. V roku 1965 upadla tehotná Patricia v dôsledku mozgovej príhody do trojtýždňovej kómy, no nakoniec sa prebrala, porodila zdravú dcérku a znova sa naučila rozprávať a chodiť. Film An Unquiet Life by mal pokryť práve túto ťažkú dekádu.

 

Jediný film s Patriciou, ktorý som videla. Breakfast at Tiffany’s, teda Raňajky u Tiffanyho. Nemýliť s Audrey, Patricia je tá bez okuliarov

 

Patricia a Paul vo filme Hud

 

A na záver ešte k tomu Deanovi. Kým žil, stihol si James zahrať  hlavnú postavu v troch filmoch. No hoci zomrel pri autonehode v roku 1955, už sa chystá jeho štvrtý film. Vojnová dráma Finding Jack sa rozhodla obsadiť Jamesa, pretože vraj síce tvorcovia hľadali úplne (ale naozaj úplne) všade, nepodarilo sa im nájsť nikoho, kto by sa im do filmu hodil viac. Postava, ktorú má James stvárniť, si vyžaduje širokú škálu emócií a toho je asi schopný len a len rebel bez príčiny. Na digitálne oživenie sa použijú Jamesove fotky a filmové nahrávky, hlas mu prepožičia niekto iný. Toto si radšej nechám ujsť. Zlatá hollywoodska éra je super…ale takto nie.

 

 

Zdroje: dailymail.co.uk, smithsonianmag.com, imdb.com

 







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk