Narodeninový Diego Luna

pridal kiwi 2.1.2020 o 13:07


Aby mu nebolo ľúto.

Pikoškári, je tu niekto, kto oslavuje narodeniny niekedy teraz, tesne po Vianociach? Prípadne oslavoval krátko pred Vianocami? Ak áno, všetko naj…narodeniny mám v lete, takže ja do tejto skupiny ľudí nepatrím, ale vždy mi ich bolo trochu ľúto, tie narodeniny sa pri Vianociach zvyknú akosi stratiť. Špeciálne ľutujem kamaráta, ktorý nielenže má narodeniny 29.12., ale ešte sa aj volá Adam. Pekne si to jeho rodičia vymysleli, jeden darček pokryje rovno tri sviatky. Tak pri príležitosti Adamových narodenín ponúkam pikošku o pánovi, ktorý jeho dátum narodenia zdieľa (29.12. 1979). Nech sa páči, Diego Luna (Diego, ak to tu náhodou čítaš, a ja som si istá, že hej…všetko najlepšie)!

Diego je čerstvý štyridsiatnik a pochádza z Mexika. Vlastne preto o ňom píšem, aby sme mali trošku zmenu po tradičných hollywoodskych ksichtoch. A ako by k tomu Mexičan Diego prišiel, keby si nezahral v aspoň jednej mexickej telenovele? Epizódne úlohy si strihol hneď v niekoľkých, ale najdôležitejšie je spomenúť El abuelo y yo (ak ma chabá úroveň stredoškolskej španielčiny neklame, znamená to Dedko a ja) z roku 1992, lebo tam si zahral hlavnú postavu Diegov najlepší kamarát. Tým kamarátom bol Gael Garcia Bernal a spolu s Diegom si potom v roku 2001 zahrali vo filme Y tu mamá también. Príbeh o dvoch kamarátoch tínedžeroch, jednej staršej žene…a jednej noci. Film mal úspech, získal niekoľko nominácií na Oscara a bol prelomovým pre kariéry oboch chlapcov, bohužiaľ, ja si z neho pamätám akurát tú jednu, vtedy pre mňa veľmi škandalóznu, sexuálnu scénu. Takže asi si to budem musieť pozrieť ešte raz.

Rok po filme Y tu mamá también sa Diego objavil vo filme Frida, odkiaľ si ho ale vážne nepamätám, zato na Havana Nights: Dirty Dancing 2 si už spomínam. Na originál Hriešny tanec sa to síce nechytá, no v porovnaní s nejakými inými sequelmi známych filmov je to ešte celkom fajn. Vlastne ten Diegov film je prequel, pretože hoci vyšiel až po Hriešnom tanci a hoci tam hrá už ľahko zostarnutý Patrick Swayze, dej sa odohráva pred pôvodným filmom. Trošku chaos, ale Diego sa tam na parkete zvŕta pekne, je zlatý a celý film je určite lepší ako ten strašidelný Dirty Dancing remake spred pár rokov.

Diegovu filmografiu som preletela a videla som z nej film The Terminal (Terminál) a film Milk o homosexuálnom americkom politikovi menom Harvey Milk. V oboch to Diegovi vyšlo len na menšiu úlohu, ale je dosť filmov, v ktorých sa objavil v popredí. Z tých najnovších spomeniem Rogue One, pretože…je to Star Wars. Mexickí fanúšikovia Hviezdnych vojen boli z jeho obsadenia nadšení, lebo Diego v tom filme použil svoj prirodzený prízvuk a mnoho ľudí sa v ňom tým pádom videlo. Pekné.

Je ešte veľa filmov, ktoré som nevidela, vlastne už viem asi iba o Rudo y Cursi, kde si Diego a Gael zase zahrali spolu a potom Casa de Mi Padre, čo je vlastne paródia telenoviel. Zabavila som sa na oboch, no ak by ste mali tip na niečo ďalšie, sem s tým, rada si rozšírim obzory. No a od filmov poďme k seriálom, lebo na tom som už trochu lepšie. Narcos: Mexico mám pozretý a už sa teším na druhú sériu, ktorá príde vo februári. Trinásteho, takže takmer valentínsky darček. Ak vás zaujíma svet drogového podsvetia v Mexiku, len do toho, Diego tu hrá hlavu toho drogového kartelu a teda podľa mňa dosť dobre.

Okrem hrania ale aj režíruje, na konte má dva filmy. A ešte som zistila, že asi úplne originál ho poznám z klipu Katy Perry k pesničke The One That Got Away. Inak, Diego má dve deti, ale s ich matkou, speváčkou a herečkou Camilou Sodi, sa v roku 2013 rozviedol. Camila je neterou Thalie, takže vidíte, zase sme pri tých mexických telenovelách…Diego má blízko nielen k nim, ale aj k Mexiku samotnému, lebo napriek úspechu v Hollywoode sa po konci manželstva vrátil naspäť domov. Žije v Mexiku, chce, aby tam vyrastali aj jeho deti a takisto sa vo svojej tvorbe zameriava na rodnú krajinu. Preto hrá v seriáli Narcos a napríklad aj v divadelnej hre Privacidad, ktorá kritizuje mexickú vládu. Občas si ale Diego z Mexika predsa len odskočí, budúci rok bude mať premiéru jeho nový film z americkej produkcie. Dráma sa má volať Wander Darkly a Diego sa tam objaví po boku Sienny Miller.

Tak, a teraz šup na fotky, posúďte, či sa vám Diego páči, alebo nie. Ja sa neviem rozhodnúť, na niektorých fotkách na mňa pôsobí trošku ako pubertiak, ktorý vyrástol, ale ešte nestihol zmocnieť. Ten prízvuk mi je však sympatický a Diego má také dobrácke oči, čiže za mňa celkovo v pohode.

 

Malý Diego z telenovelových čias. Mama mu zomrela, keď mal dva roky, vychoval ho otec, známy mexický scénograf.

 

Y tu mamá también, povedzme, že toto si pamätám. Ak by to nebolo jasné, Diego je ten vľavo

 

A ešte jedna odtiaľ, lebo o Gaelov crop top vás nechcem ukrátiť

 

Najlepší kamoši

 

 

 

Máte nejakú preferenciu?

 

 

 

So Salmou Hayek vo filme Frida

 

A o pár rokov neskôr zase so Salmou…áno, aj s Gaelom

 

Fridu som si nepamätala, Hriešny tanec 2 už áno

 

 

Tuším už viem, na koho sa mi podobá Tom Holland

 

Diego ako vodca rebelov v Rogue One

 

A vodca drogového kartelu v Narcos: Mexico

 

S Kaťou. Tu sa mi vizuálne pozdáva nielen Diego, ale hlavne ona. Tmavé vlasy jej podľa mňa seknú viac ako blond

 

 

No a nech nežerem, tu máte nejaké ďalšie fotky Diega

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdroje: imdb.com, wikipedia.org, latimes.com

 







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk