Jameela Jamil a cirkus okolo nej

pridal kiwi 22.2.2020 o 14:11


Nepoznáte Jameelu? Nevadí. Teraz ju spoznáte.

Jameelu (33) môžu poznať snáď len tri skupiny ľudí. Patria tam fanúšikovia seriálu The Good Place a fanúšikovia britských televíznych programov a rádia. Úloha v The Good Place bola totiž jej prvá herecká, predtým pôsobila v rádiu BBC a mala vlastnú reláciu na stanici T4. Tretím dôvodom jej slávy je Instagram, kde bežne kritizuje celebrity, propagujúce nebezpečné prípravky na chudnutie, a presviedča ľudí, aby sa mali radi takí, akí sú. Kto na Instagrame trávi veľa času, tomu asi tiež nebude táto slečna cudzia. Toľko k tomu, kto to vlastne tá Jameela je. Teraz k samotnému cirkusu.

Seriál The Good Place nedávno skončil a Jameela sa teda začala obzerať po inej robote. Aj ju našla a oznámila, že bude porotkyňou v show Legendary. Za to sa jej hneď dostalo kritiky. Prečo? Lebo show sa bude venovať takzvanému ballroom, čo ide vraj úplne mimo Jameelu (podľa tých kritikov). Chápete? Ja som nechápala. Hlavne preto, lebo ballroom znamená tanečná sála. Predpokladala som teda, že pôjde o súťaž spoločenských tancov, niečo na štýl Let’s Dance. Omyl. Ballroom sa v tomto kontexte spája s LGBT, a ako keby to nebolo málo, tak s tou černoškou a hispánskou časťou komunity. Fanúšikovia RuPaula a seriálu Pose asi budú vedieť (tvrdí google, rovnako ako aj to, že porotcom mal byť radšej Billy Porter, ktorý je černoch a gay). Pointa tohto vyčerpávajúceho vysvetlenia je, že Jameela nie je súčasťou danej komunity, tak vraj nie je v pozícii, aby mohla byť v takej súťaži porotkyňou. Biela síce nie je, ale černoška, či hispánka, takisto nie (mama je z Pakistanu a otec z Indie). Pôvod sa zaprieť nedá, to je pravda. Ale Jameela na Twitteri oznámila aspoň to, že nie je hetero. Takže aspoň čiastočne by právo na to, byť porotkyňou, mala mať. Twitter si to ale nemyslel. Obvinil ju z toho, že vraj si tú orientáciu vymyslela, aby si novú prácu mohla odôvodniť. No dráma.

Tým to ale neskončilo. Keď sa už dostatočne rozobrala orientácia, terčom kritiky sa stala iná vec. Celá Jameelina zdravotná anamnéza. Zdá sa totiž, že je až príliš bohatá.

  • Do dvanástich rokov bola hluchá, potom jej pomohla operácia
  • Narodila sa s alergiou na arašidy a mäkkýše
  • Dvakrát si prešla rakovinou
  • Prežila dve autonehody
  • Počas vystupovania v televíznej relácii si zlomila lakeť, nos a vybila zub, ale pokračovala v nakrúcaní
  • Život jej komplikuje Ehlers-Danlosov syndróm

Informácie o jej zdravotnom stave nie vždy sedeli. Preto na to Twitter začal poukazovať a tvrdiť, že jedinou vecou, ktorou Jameela trpí, je Münchhausenov syndróm. Pomenovaný je podľa baróna Münchhausena, ktorého môžete poznať aj ako baróna Prášila. Ten mal veľmi bujnú fantáziu a zvykol rozprávať neuveriteľné príbehy o svojich zážitkoch (teda klamal, až sa prášilo). Podobne bohatou fantáziou má oplývať aj Jameela, akurát ona si vraj vymýšľa príbehy o zdravotných problémoch. Mne sa teda Jameela zdá občas otravná, ale zase klamať o zdraví, len aby bola zaujímavá a dostalo sa jej pozornosti…neviem, neviem. Jedno je však isté. Na tú orientáciu sa takmer zabudlo, teraz sa rieši jej Münchhausen.

 

Jameela ospevuje arašidové chrumky

 

 

Twitteru sa to akosi nezdá, veď predtým spomínala alergie

 

 

Jameela to vysvetlila, ale aj tak to úplne nesedí. Pôvodne hovorila o alergii, ktorou trpí od narodenia, na Twitteri zase o alergiách, ktoré jej spôsobili zubné výplne

 

 

Na pretras prišli aj autonehody. Jedna bola spôsobená včelami, ktorých sa Jameela strašne bojí, takže pred nimi vraj v panike utiekla na cestu, kde ju zrazilo auto. So včelami sa spája aj ďalší incident. Keď Jameela robila rozhovor s Markom Ronsonom, podľa jej vlastných slov okolo nich začalo lietať 500 včiel, tak museli utekať dnu. Mark na to spomína trochu inak, vraj včely boli dve-tri a dnu nebežali, len kráčali. Že každý si veci pamätá inak, je asi normálne. Ale keď na to Twitter poukázal, Jameele sa to normálne nezdalo, vraj má pravdu ona a nechápe, prečo to Mark zľahčuje. Samozrejme, že potom radšej ľudia uveria mužovi, ako žene (sexizmus je asi jediný izmus, ktorý tu zatiaľ chýbal)!

 

 

 

Jameela tvrdí, že reláciu sa jej podarilo dotočiť aj so zraneniami kvôli adrenalínu. Bolesť sa kvôli šoku nedostavila hneď. Dobre, tomuto by som aj verila.

 

 

Táto dáma je Tracie Egan Morrissay z Brooklynu. Verejne zapochybovala o Jameele a jej stave, takže teraz je jej úhlavnou nepriateľkou. V podstate ide o to, že Tracie si v Jameeliných príbehov všimla isté nezrovnalosti. Najprv vravela, že na cestu vybehla, aby sa vyhla včele, zrazilo ju auto, pripútalo ju to na lôžko na dva roky. Vlani na jeseň sa verzia trochu zmenila, pri večernom behu na ňu zaútočil roj včiel, vybehla na cestu, zrazilo ju auto, šesť mesiacov bola na vozíku. Jameela tiež priznala, že si v roku 2014 nahmatala hrčku, no z hrčky rakovina nakoniec nebola. O päť rokov neskôr ale na kritiku, ktorú utŕžil jej outfit, zareagovala tým, že dvakrát prekonala rakovinu, takže si zaslúži viac rešpektu.

 

 

Jameela má na zľahka sa odlišujúce verzie príbehov jednoduchú odpoveď. Všetky platia, lebo sa jej stalo všetko. Autonehody a ich následky sa líšia, pretože kvôli včelám ju auto zrazilo dvakrát

 

Tracie tvrdí, že Jameela jej posielala sedem hodín v kuse súkromné správy, takže to ona je tu stalker. Akurát aby si človek tie správy pozrel, musí Tracie zaplatiť, takže v tomto príbehu nemožno veriť asi nikomu.

 

 

Jameela má oporu v priateľovi. James Blake ju pred Tracie bránil a pozornosť upriamil na EDS diagnózu. Ide o nevyliečiteľné ochorenie, ktoré sa prejavuje porušenou tvorbou kolagénu, alebo iného spojivového tkaniva. EDS sprevádza hypermobilita, vyvrtnuté kĺby, koža, náchylná k zraneniam a podobne.

 

 

Nakoľko s Jameela s Jamesom stále chodí, dovolím si predpokladať, že sa teda asi identifikuje ako bisexuálka, hoci to neupresnila.

 

 

Tracie si ale stojí za svojím, vraj ona len analyzovala verejne dostupné rozhovory s Jameelou. Tá obvinila média z toho, že ju donútili priznať sexuálnu orientáciu. Keby ju kvôli show Legendary nekritizovali, nechala by si ju pre seba. Tracie vraví, že v otázke zdravotných problémov to Jameela rieši rovnako, vinu zvaľuje na ňu ako novinárku, hoci klamala Jameela. Už ma z toho hlava rozbolela.

 

Vraj ďalší príklad Jameelinho preháňania. Takto sa raz dotrepala na rozhovor, deň predtým jej mali trhať zuby. Nepochybujem, že to bolelo, ale aj tak sa mi mrazený hrášok na ksichte počas nejakej akcie zdá už trošičku príliš. Prípadne, nedala sa akcia odrieknuť? Alebo zubár navštíviť deň po akcii?  Jameela sa raz ukázala na rozhovore aj v pyžame – údajne sa jej v kufri roztopila čokoláda, zašpinila jej všetko oblečenie a pyžamo ostalo jediné čisté. Ok.

 

 

Jameela v seriáli The Good Place. Ako Tahani, ktorá pod maskou filantropky skrýva trochu manipulatívnu a sebeckú povahu (ale seriál je to dobrý, môžete skúsiť)

 

 

Zdroje: insider.com, buzzfeed.com, pagesix.com,  dailymail.co.uk, dailymail.co.uk

 







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk