Neprihlásený

Vitaj!

Tu sa môžeš prihlásiť, alebo ak ešte nemáš účet, zaregistrovať sa.

Powered by Vanilla 1.1.4

•  
      CommentAuthorkap0r
    • CommentTimeSep 8th 2009
     # 1
    Bolí ma srdce, keď vidím, že ženy priťahujú úplní hajzli a podvodníci, ktorí sa k nim ani nesprávajú dobre – a predsa žena dá prednosť takémuto čomusi pred normálnym mužom, ktorý by jej vedel dať aj lásku, aj bezpečie a nosil by ju celý život na rukách. Nie, ona sa namiesto toho dá dokopy so zmrdom, ktorý sa považuje za zneuznaného umelca, takže nezarába a finančne ju cicia a navyše jej v spoločnosti ani nepreukazuje dostatočnú úctu a lásku. Verejne ju douráža, aj keď jej nesiaha ani po členky – a neraz už šla domov sama, lebo on zmizol s nejakými štetkami a na ňu sa vykašľal. A predsa mu nedala kopačky. Ako ste iste uhádli, mám na mysli konkrétnu babu z môjho okruhu. Bol som do nej kedysi šialene zaľúbený, ale nedala mi šancu. Len ako kamarátovi. Stále k nej však čosi cítim a keď ju stretnem, rozochvejem sa. Ale nie je to len ona, s takýmto niečím som sa stretol už aj predtým párkrát v živote a vždy v môj neprospech. Povedzte, Majstre, prečo práve muži s vlastnosťami, ktoré sú tak akosi všeľudsky odsudzované, majú u žien taký úspech?
    Miro, 25

--------------------------------

Zdá sa, že ste riadne zranený. Alebo ste Ju čerstvo stretli a ste plný dojmov, ktoré ste museli vyventilovať?

Celý život, či presnejšie povedané dovtedy, pokým ma odpoveď bytostne zaujímala, som si kládol otázku, prečo niektoré ženy (zdôrazňujem slovo „niektoré“) podvedome túžia po mužoch, akých opisujete vo svojom liste. Po dobrodruhoch, darebákoch, zmrdoch, hajzloch, krivákoch, skrátka týpkoch, ktorých tu azda ani nemusím opisovať, veď všetci vieme, o čo ide. Je paradoxom, že v dnešných časoch, keď sa typické mužské a ženské úlohy zlievajú, keď muži občas vykonávajú domáce práce a ženy zasa urputne pracujú na svojej kariére, pretrváva medzi ženami romantická túžba po takýchto prakticky úplne nepoužiteľných typoch mužov.

Tajomstvo spočíva v tom, že každú ženu priťahujú presne takí muži, akých ona sama vábi svojím typom osobnosti. Preto sa v našom bezprostrednom okruhu priateľov, známych či príbuzných stretávame s toľkými prípadmi recidívy toho istého partnerského problému s rôznymi partnermi rovnakého typu. Prečo sa moja zakomplexovaná švagriná nemôže vymaniť z reťazca nefungujúcich vzťahov s alkoholikmi a tyranmi, ktorí len využívajú jej očividnú anjelskú dobrotu a trpezlivosť? Prečo sa moja dobrá kamarátka, postihnutá akčným matersko-ochraňovateľským pudom, stále znova a znova popáli s nejakým slabošským a egoistickým neschopákom? Prečo inú moju kamarátku celoživotne priťahujú výlučne všelijaké čudné asociálne typy („chuligáni“, ako hovorí ona so štipkou nehy v hlase), pričom jediné, čo jej po nich zostalo, je jedno nemanželské dieťa (otec dieťaťa nastúpil do basy a po prepustení už nemal záujem vo vzťahu pokračovať), spomienka na jedno manželstvo s nepolepšiteľným feťákom, z ktorého zutekala po troch mesiacoch, a nepolepšiteľná, neumúdriteľná tvrdá hlava? Tým babám asi niet pomoci, pretože ich nielenže iné typy mužov nepriťahujú, ony ich dokonca ani nevnímajú ako reprezentantov opačného pohlavia.

Ja si myslím, že na tomto zúženom a zdeformovanom videní, na tomto prijímaní v nasilu orezanom kmitočtovom rozsahu, má vinu predovšetkým nedobrý vzťah, ktorý majú tieto baby k samým sebe. A to sa podľa mňa týka aj tej, o ktorej píšete Vy. Hoci to možno navonok vyzerá presne opačne, tie baby majú mimoriadne nízke sebahodnotenie. Len čo sa im podarí zdvihnúť si sebavedomie (napríklad pomocou psychoterapie) a uvedomia si, že vzťah, ktorý nie je symetrický a rovnocenný, nemôže fungovať, prestanú ich muži-zmrdi priťahovať. Na prvý pohľad to vyzerá jednoduché ako facka, ale v reálnom živote sa to stáva málokedy. Už len preto, lebo len málokto sa podujme na psychoterapiu, pokiaľ ho naozaj niečo silne nezdrapí, napríklad depresia. Kým to nebolí, netreba to liečiť.

Populárna americká moderátorka (vzdelaním psychologička) Laura Schlessingerová, ktorá sa vo svojich programoch zaoberá partnerskými vzťahmi a večnou otázkou, prečo ženy tak často žijú v nenaplnených nádejach a ilúziách, napísala o tom zaujímavú knihu Desať najväčších hlúpostí, ktorými si ženy komplikujú život, ktorá rozpráva o týchto veciach zo ženského uhla pohľadu.

Ženský pohľad môže byť veľmi zaujímavý a inšpiratívny pre každého muža, ale predsa len, Dr. Schlessingerová sa vo svojej knihe usiluje pomôcť ženám, ktoré sa stali obeťami svojej neschopnosti vybrať si normálneho muža.

Kto však poradí mužovi, ktorý má permanentnú smolu na ženy, čo si ustavične vyberajú nesprávnych partnerov, teda nie jeho? Zopár rád by som možno mal. Nie sú úplne pôvodné, ale mohli by pomôcť:

- Usilujte sa byť čo najviac finančne nezávislý. Základom je vlastné bývanie a auto. Bez toho ste nič. Peniaze sú dôležité pre spoločné večere v dobrých reštikách, spoločné výlety, darčeky a tak. Nehovorím, že musíte od začiatku vzťahu všetko platiť vy, ale pocit, že ak budete chcieť, tak môžete, Vám dodá potrebné sebavedomie a pocit spokojnosti so sebou samým. A to baby vycítia ako osy pivo. No a keď to nevyjde, ešte vždy si môžete so svojimi peniazmi urobiť radosť sám.

- Buďte zábavný. Žena Vám odpustí aj lakomosť, aj plešinu, aj zápach z úst (pokiaľ máte naozaj veľmi veľa peňazí), ale nikdy Vám neodpustí, ak ste nudný. Pozor, nezamieňajte si zábavnosť s utáranosťou.

- Usilujte sa byť v dobrej fyzickej kondícii. Majte namakané svaly. Pár mesiacov v posilňovni, sto kilometrov denne na rotopéde a môžete si byť istý, že aj keby ste boli úplne vygumovaný, budete aspoň stáť za hriech. Filozofické debaty môže baba viesť s oddanými a večne dúfajúcimi členmi svojho fanklubu, Vám však dá zatrtkať. Vaše silné ruky jej podvedome prezradia, že ju viete odniesť až na kraj sveta, a nohy samý sval naznačia, že keď si Vás osedlá ako vola, tak hneď nepadnete.

- Ak ju už máte zbalenú, buďte občas nedostupný. Nedvihnite jej po prvom zazvonení. Niekedy jej nedvihnite vôbec. Niekedy jej dokonca ani nezavolajte nazad. Nech zavolá znovu. Občas sa straťte na pár dní, nedvíhajte jej, nevolajte jej, neodpovedajte na textové správy, nič nevysvetľujte. Majte svoj vlastný život. Pokiaľ ho zavrhnete ako čosi bezcenné a rozhodnete sa z lásky žiť už len jej život, stratíte pre ňu cenu.

- Buďte vždy tajomný. Nikdy jej o sebe veľa nehovorte. Buďte ako tajomná pevnosť so skrytými vchodmi, zamaskovanými schodiskami a tajnými komnatami plnými bohatstva. Ak žena raz pevnosť dobyje, spustoší ju a znudene opustí.

- Ak ste začali byť od ženy citovo závislý, musíte z toho, preboha, urobiť svoje najstráženejšie tajomstvo. Hneď ako na to totiž žena príde, je len otázkou času, kedy Vás opustí.

- Buďte sebavedomý. Nielen vo fáze uchádzania sa o vytipovanú osobu, ale aj v rámci nadviazaného vzťahu. To sa ľahko povie a ťažšie dosiahne, najmä keď si uvedomíme, že naozajstné sebavedomie tryská odkiaľsi zvnútra a je iba vedľajším produktom čohosi úplne iného. To čosi iné by sa dalo opísať ako vedomie, že niečo som a niečo znamenám, skrátka dobrý pocit zo seba samého.

Mimochodom, ak si v tomto mojom obšírnom výtvore prehodíte ženy za mužov a mužov za ženy, vychádza to narovnako. Aj veľa mužov má zúžené videnie a prijíma signály iba istej časti kmitočtového rozsahu. Aj Vy, vážený pane. Ináč by ste totiž nemali stále tie isté neblahé skúsenosti so stále tým istým typom žien. V každom prípade Vám však želám veľa šťastia.
    .
    ->link<-
    • CommentAuthordelfinik
     # 2
    nemyslim si, ze tieto rady niekomu pomozu
    •  
      CommentAuthorTeu
     # 3
    :smiesko:
    •  
      CommentAuthorJennka
     # 4
    A už sme zasa pri tom. "Buďte taký a taký."

Prečo piči nikde nepíšu "budte konečne sám sebou"???? a vôbec, každý má to, čo si zaslúži :fajnovy:
    •  
      CommentAuthorJaruska
     # 5
    neda sa to nejako skrátiť?
    •  
      CommentAuthor5us
     # 6
    boze ja som sa najprv zlakla ze to je kaporov pribeh, ten uvod :lolo:
    az potom pozeram ze "Miro,25" :betar:
    • CommentAuthordelfinik
     # 7
    "Miro,25" je kap0r :)
    • CommentAuthordelfinik
     # 8
    a 25 nie je vek...:balic:
    •  
      CommentAuthorJaruska
     # 9
    delfi :huraaa::lol:
    •  
      CommentAuthorkap0r
     # 10
    jennka:
    citaj aj diskusiu na tom linku, tam je zodpovedana tvoja otazka ;) napr.: "Celu vysku sme s chalanmi pri pive rozoberali dilemu, ci byt herec a mat nieco aspon do prekuknutia, alebo byt sam sebou (dobracisko a makkys)a cakat na nejaku taku co nas oceni. Vtedy sme cakali a cakali a nic z toho, dnes v pokrocilejsom veku, ked je uz cakanie vylozenym mrhanim, sa riadime heslom, ktore casto opakoval jeden nas profak, "Svet chce byt klamany, tak nech je klamany";)"
    .
    petus, ty blondata raketa, kedy som ja nadaval, ze ma niektora opustila kvoli horsiemu? :D skor naopak, vzdy do lepsieho, inak sa ani neda :myslitel:
    •  
      CommentAuthorJennka
     # 11
    kap0r, pre teba je kazdy, kto je sam sebou "dobracisko a makkys"?

To je potom dost smutne. Cloveka neoklames na dlho. Potom nech sa ludia nedivia, ze po case je ich "milovany partner" "zrazu taky iny".

Povaha tak ci tak vzdy vyplava na povrch. A potom vznikaju tie problemy, kedy jeden vlastne nepozna druheho a hlada odpovede na internete alebo u neznamych ludi...

sami si kopete hrob.

delfi :lol:
    •  
      CommentAuthorjarino_to
     # 12
    :he:
    •  
      CommentAuthorhoneybunny
     # 13
    to este existuju lepsi muzi ako kap0r? NE VE RIM! :ojebavac:
    •  
      CommentAuthorhoneybunny
     # 14
    delfi ma u mna pusu za vtipnost :xl_zmurkac:
    •  
      CommentAuthorjarino_to
     # 15
    :omb: ja to neebudem citat moc dlhe
    •  
      CommentAuthorkap0r
     # 16
    jennka, boze...jak keby si ma nepoznala.
    Ja tento Pistankov bazmeg neberiem ako "How To.." ale skor ako FAQ.
    "Chalosi, toto robite napicu, ak chcete trtkat - tu je par veci, ktore zarucia cca 80%ntny uspech u spermosmetiakov."
    .
    Pretvarovanie alebo herectvo funguje pri one night standoch famozne. Dokonca funguje aj pri prvych stretnutiach. Samozrejme, skor ci neskor charakter cloveka vyplava na povrch.
    .
    IMHO hento hore (sebavedomie, nezavislost, humor) su univerzalne zalezitosti u KAZDEJ JEDNEJ slecny. Je fasa radit "bud sam sebou" alebo "nic na sebe nemen", ale uprimne....si si ista? :
    .

.
    WHAT WOULD JESUS DO? :betar:
    •  
      CommentAuthorjarino_to
     # 17
    rok 1920
    •  
      CommentAuthorkap0r
     # 18
    ty si smykaj prelistovat aspon leporelo a nechaj ujov a tety rozpravat :he:
    •  
      CommentAuthorjarino_to
     # 19
    leporelo je inac haluzne slovo.. aa .. nemam ziadne doma
    • CommentAuthordelfinik
     # 20
    kap0r neviem ako by som ti to..aby si to spravne pochopil...ty si skatulkovac a trochu extremista..ale to je v podstate typicke muzske myslenie :balic:
    • CommentAuthordelfinik
     # 21
    honey: dobry napad, aby sme si namiesto horaliek zacali davat pusy :xl_zmurkac: bude to predsa len lepsie na liniu :)
    •  
      CommentAuthorkap0r
     # 22
    delfinik, miesto hodnotenia napis, s cim nesuhlasis :) co zeny nepritahuje? sebavedomie? humor? uspech?
    •  
      CommentAuthorkap0r
     # 23
    resp. mas kamaratku, ktoru by pritahovalo hento hore na fotke?
    •  
      CommentAuthorTeu
     # 24
    nahodou maju stylove okuliare... :smiesko:
    • CommentAuthordelfinik
     # 25
    prave "hento hore na fotke" som nazvala tvojim extremizmom :)

kazdu zenu pritahuje nieco ine..a pritahuje ju muz ako osobnost..maloktora si povie, ze hlada takeho,ktory ma 58 456 vlasov na hlave a ked ma o jeden menej, tak ju nezaujima..tie vlasy som pouzila ako primitivny priklad...da sa to preniest na vlastnosti a charakter. normalnu zenu zaujima muz ako celok. a muzi ( ako miro,25) ktori bedakaju nad tym, ze ich zeny nechcu, by sa mali nad sebou zamysliet a nenadavat na zenske pokolenie, ze ich zaujimaju len gauneri a hajzli.ked tu zenu muz nepritahuje, darmo bude mily a dobry a darmo ju bude cely zivot nosit na rukach..ved ty si tiez nevyberas baby podla dobroty ich srdca :)
    •  
      CommentAuthorTeu
     # 26
    Aaaaanooooooo! :smejko:
    •  
      CommentAuthorhoneybunny
     # 27
    mna napriklad pritahuje humor na muzoch :) ked je blby taky nic, iba inteligetny a vtipny a plachy a pekny muz ma u mna sancu (teu :xl_zmurkac: )
    •  
      CommentAuthorRobiin
     # 28
    No veru , kto trtka tie kocky, ked my nie ? :) :ohmojbozeee: :myslitel:
    •  
      CommentAuthorTeu
     # 29
    co ja honey? :hamba:
  1.  # 30
    Honey:xl_jupiii:
    • CommentAuthordelfinik
     # 31
    tie vlastnosti, ktore su tam vypisane a mal by ich mat muz, ktory chce mat uspech u zien su v poriadku..ale tym, ze to nikomu nepomoze som myslela, ze sa to neda naucit..to musi v muzovi byt
    •  
      CommentAuthorkap0r
     # 32
    to nie je extremizmus delfinik, hento hore znazornuje (dovolim si tvrdit) vacsinu muzov typu Miro - chlapov/chlapcov, ktori maju nizke sebavedomie a male "social skills" co sa tyka opacneho pohlavia. A tam rada "bud sam sebou" velmi neobstoji...dufam, ze nemusim hovorit preco.
    .
    Samozrejme, pritazlivost je vecou celeho komplexu vlastnosti. Ale, dovolim si skromne tvrdit, muz bez vlastnosti vymenovanych hentam hore "oslni" len patologicku osobnost...
    .
    "...bedakaju nad tym, ze ich zeny nechcu, by sa mali nad sebou zamysliet a nenadavat na zenske pokolenie, ze ich zaujimaju len gauneri a hajzli."
    ved prave o tomto je ta Pistankova rada. "Asi kvoli niecomu ta nechcu fesi, nemyslis?" ;)
    •  
      CommentAuthorkap0r
     # 33
    Mam dojem, ze ten clanok si tu asi nikto neprecital :ohmojbozeee:
    .
    Jasne, sebavedomie, vyrovnanost ani mnoho inych vlastnosti sa naucit nedaju. Tie prichadzaju ako vedlajsi produkt -
    .
    sebavedomie - uspech
    uspech - spokojnost
    spokojnost - vyrovnanost
    vyrovnanost, spokojnost, sebavedomie - atraktivita
    atd.
    • CommentAuthordelfinik
     # 34
    ale citali sme ho:) len ja nedokazem vsetko tak jasne naformulovat ako ty :balic:
    ale raz, v buducom zivote, ked budem mat chlapsku logiku, aj ja budem veci tak zjednodusovat ako ty :)

sebavedomie - uspech
    uspech - spokojnost
    spokojnost - vyrovnanost
    vyrovnanost, spokojnost, sebavedomie - atraktivita
    atd.

zjednodusovanie ako vysite :)
    • CommentAuthordelfinik
     # 35
    ak by vsetko fungovalo, tak ako pises tak by sme vsetci boli stastni, vyrovnani a spokojni :)
    •  
      CommentAuthorkap0r
     # 36
    pisem snad niekde recept na stastie, vyrovnanost a spokojnost? :) "ak by to fungovalo tak, ako pisem".
    junou, ono to tak funguje. stastie, spokojnost, vyrovnanost, uspech, sebavedomie, humor = atraktivita u opacneho pohlavia. bumps. jednoduche.
    to, ako tie vlastnosti dosiahnut je na kazdom z nas.
    •  
      CommentAuthorkap0r
     # 37
    ale uznavam, z tvojho pohladu je zjednodusenie aj to, ze sliepka znasa vajicka. Kedze automaticky zacnes rozmyslat nad tym, ze niektore sliepky su lenive, niektore neplodne, niektore su kohuty, co vyzeraju ako sliepky... to, ze ich je promile z celkoveho mnozstva je ovsem nepodstatne ;)
    •  
      CommentAuthorIvyka
     # 38
    podla mna otazka znie preco JEHO pritahuju (a vybera si) zeny ktore si vyberaju takych idiotov.Nech riesi v prvom rade seba a ked na to pride mozno pochopi aj tie zeny:myslitel:
    • CommentAuthordelfinik
     # 39
    takze vezmime si lubovolny kus z mladych muzov na tvojom obrazku :)jedneho dna by sa zobudil a bol by SEBAVEDOMY :) skratka by si povedal, ze naozaj stoji za to! podla tvojich vypoctov by sa mal o nejaky cas dostavit USPECH, hned za nim SPOKOJNOST ruka v ruke s VYROVNANOSTOU a cary,mary fuk! mame tu atraktivneho mladeho muza :)
    •  
      CommentAuthorTeu
     # 40
    :smejko:
    •  
      CommentAuthorkap0r
     # 41
    mhm. stopnem ta. postupnost zla.
    sebavedomie musi mat na zaklade niecoho. dajme tomu uspechu. okrem toho, to co je za blbost, ze niekto sa "cary mary fuk!" zobudi sebavedomy?
    .
    mimochodom, akych mojich vypoctov? len som ti nazorne ukazal, ze iste vlastnosti cloveka prichadzaju ako vedlajsi produkt niecoho ineho.
    .
    mimo ineho aj sebavedomie napriklad.
    .
    .
    bojujes s veternym mlynom momentalne. zakladom debaty je> muz bez horevymenovanych vlastnosti "normalnu" (v zmysle beznu, 90%) slecnu neocari. moze vyplakavat kolko chce, ale pokial na tom nezapracuje, uspech sa nedostavi. bodka.
    •  
      CommentAuthorIvyka
     # 42
    atraktivita-sebavedomie-uspech.... napriklad
    •  
      CommentAuthorkap0r
     # 43
    ivyka> pochopit zeny, ktore si bezhlavo vyberaju stale rovnaky typ muzov (agresori, alkoholici, volnomyslienkarski umelci bez buducnosti, women-bashers...) a nasledne placu, ake su muzi svine sa neda.
    .
    ak ma niekto zakoreneny archetyp dokonalosti, tazko to z neho vytlcies, aj keby mal(a) skoncit v marnici.
    .
    jak sa hovori - udrie ta jeden frajer: je to hajzel, udrie ta druhy frajer: blbe stastie na debilov, udrie ta treti: chyba je v tebe.
    •  
      CommentAuthorkap0r
     # 44
    ivyka > spravne
    •  
      CommentAuthorIvyka
     # 45
    pretoze napriklad baba ktora je krasna je proste aj sebavedoma(preco by aj nebola) a urcite je pravda aj to ze krajsi ludia su aj uspesnejsi- ktory sef by dal sancu skaredej a mudrej ked moze mat peknu a mudru:xl_zmurkac:
    •  
      CommentAuthorIvyka
     # 46
    kapor a pochopit takych muzov ktory si vyberaju take zeny sa da?myslim ze plati to iste
    •  
      CommentAuthorkap0r
     # 47
    samozrejme, plati to univerzalne, bez debaty
    •  
      CommentAuthorJaruska
     # 48
    jaký si to udeláš, takový to máš..
    •  
      CommentAuthormarilyn
     # 49
    A na co sa prislo? Zasluzis si to co aj mas?
    •  
      CommentAuthorthermiks
    • CommentTimeSep 9th 2009
     # 50
    velmi pekna debata..

sebavedomie je z mojho pohladu asi najdolezitejsie,
    ale sebavedomie je dvojsecna zbran ked nim clovek nevie zaobchadzat moze prestrelit.

este aj uprimnost a bez komplexovost.

keby aj okuliarnaty trtko v svetri s jelenom otvorene babe povedal s usmevom 'ako by o nic neslo' ze :
    "cau, tak ja som bol 25rokov nerd a ucil som sa len hovadiny v skole a este som nevidel prisamvacku ani holy prsnik, ale na tom nezalezi, stretol som babu, peknu, milu, zda sa mi ze ma dobre srdce, zoberiem ju niekam von a budem sa zaujimat o nu co ma rada a sem tam sa budem chytat originalnymi ftipkami co aj ona pochopi. hlavne tak aby to bolo prirodzene. nikto predsa nechce trapneho trtka ze ?... tak .. uz ju len zobrat vonka..dve sekundy ticho .. tak pojdes ? :)"
    Za toto by bolo rande z milosti :) niekde zacat treba :)

pekna je na tom ta uprimnost.. nehra sa na pravidla .. ustanovuje si vlastne..hovori o com on chce..
    je sebavedomy a vhodne priamy ;]
    +
    clovek by neveril ako sa da funkciou eject ohurit aj inteligentna zena :)

Vsetko je to uz v cloveku, vie v com je jedinecny a lepsi ako ini, treba to len nechat uprimne prirodzene vyplavat na povrch.
    Hrat sa na to co nie sme nie je cesta. ani sa jej vnucovat neprirodzene (KB).

tu som chcel este dat youtube link na uryvok z filmu Hitch, ale nenasiel som ho a cropovat a uploadovat sa mi nexe, tak radsej nech si ho taky clovek pozrie cely.. aj dva krat :)
    good luck :)