Christian Bale má radosť z Roberta Pattinsona

pridal NoName 17.9.2019 o 21:35


Vraj bude podľa neho dobrým Batmanom.

O tom, že najnovšie (konkrétne v júni 2021) sa ako Bruce Wayne a jeho alterego predstaví Robert, sa tu už písalo. Christian Bale, ktorý si Batmana zahral v trilógii Christophera Nolana, sa o tomto obsadení nedávno vyjadril pochvalne. Vraj je to dobrá voľba, Robert je zaujímavý a teda rolu, do ktorej bol vybraný, aj určite zaujímavo uchopí. A ešte niečo môže byť Christianovi na Robertovi sympatické. Že je tiež Brit.

Pre milovníkov presných faktov uvádzam, že Christian úplne pôvodne pochádza z Walesu. Ja som ale pekných pár rokov žila v mylnom presvedčení, že tento herec je Američan. Videla som ho totiž v mnohých filmoch Američana hrať. Jedinou výnimkou bol asi Nolanov The Prestige (na Slovensku známy ako Dokonalý trik) a práve tam som si povedala, že ten britský prízvuk v ňom len nacvičil špeciálne kvôli role. Omyl.

Pri britskom prízvuku ešte chvíľku zostanem. Asi netreba vysvetľovať, že Batman je americký superhrdina, preto sa už aj obsadenie Christiana stretlo s kritikou. Dovtedy k netopieriemu mužovi nijakého Anglána nepustili. A zrazu mal jeho novú verziu jeden režírovať (to ako Nolan, aby sme si rozumeli) a druhý ho rovno stvárniť. Nečudo, že Američania si neboli istí, ako to dopadne. Veľmi si však vyskakovať nemohli, pár rokov pred premiérou filmu Batman Begins Britom tiež predviedli uzurpáciu fiktívneho hrdinu, keď sa Renée Zellweger z Texasu predstavila ako Bridget Jones. Trilógia o tejto slobodnej tridsiatničke ako aj tá Nolanova mali napriek obávam úspech a dočkali sa pozitívnej odozvy. Preto dopredu nejdem zatracovať ani Roberta Pattinsona, hoci aj pre mňa je toto obsadenie pomerne nečakané. Ale keď ho už odobril aj Christian Bale (možno sčasti kvôli tej britskej spolupatričnosti), kto som ja, aby som Robertovi nedala šancu? Pre svojho nástupcu mal len jednu radu, rovnakú, akú dal pred pár rokmi aj Benovi Affleckovi. Aby sa uistil, že jeho Batman obleku nechýba zips. Vraj je dosť ťažké cítiť sa ako superhrdina, ak si ani na záchod nemôžete podľa potreby odskočiť.

Mimochodom, možno ste zachytili, že sa chystá aj nový film o Jokerovi. Zahrá si ho Joaquin Phoenix, ale táto verzia Jokera sa s Batmanom Roberta Pattinsona vraj nikdy nestretne. Úprimne, pri tomto novom projekte som trošku na vážkach. Joaquina mám rada a Joker bol pre mňa vždy zaujímavý záporák, ale podľa traileru to vyzerá, že on bude tentoraz skutočným protagonistom. Uznávam, logiku to má, nakoniec, film sa volá Joker a nie Batman… Ale aj tak, kladným hrdinom má byť v Gothame predsa len ten druhý menovaný. Nie stand up komik, ktorého kariéra upadá (čo, ak správne chápem trailer, bude Jokerova zápletka). Tak som si to pekne zanalyzovala, ale napriek tomu si oba filmy pozriem. Pridá sa niekto?

 

Dostavil sa príval nostalgie. Pamätáte si, keď Robert Pattinson vyzeral takto? Ešte predtým, ako z neho bol nesmrteľný Edward Cullen sa ukázal ako smrteľný Cedric Diggory. Na Ohnivej čaši som ako na vtedajšej novinke bola v kine, takže sa teraz cítim stará ako Matuzalem (ale stále nie zarostlá jako Ezop, takže je to ok).

 

Nový Batman

 

Starý Batman

 

Winona Ryder a Christian Bale ako Jo a Laurie vo filme Little Women. Tuším prvý film, v ktorom som Christiana videla. Koho by ste si vybrali na mieste Jo? Jej voľba sa zdá mnohým aj dnes nepochopiteľná.

 

Prezradím vám jednu vec, ale nezbite ma za to. Christian Bale sa mi páči len so zavretými ústami. Viete, čo sa vraví o britských zuboch? Že nie sú práve najkrajšie? Tak ak mám byť diplomatická: chrupom Christian svoj pôvod neutají.

 

Mám ho však rada, tak sem tie fotky so zubami nedám. Miesto nich ponúkam tento skvost. V komentároch k článku o Ewanovi McGregorovi ste sa pýtali, v ktorých filmoch môžete vidieť jeho McGregora. Toto tu je jeden z nich, Velvet Goldmine. Ewan si tam strihol románik s postavou, ktorú si zahral práve Christian Bale.

 

Otázka pre fanúšikov DC: Ktorý Batman je váš obľúbený? Za najhoršiu verziu mnoho ľudí považuje práve túto, Batman & Robin od Joela Schumachera (v hlavných úlohách George Clooney a Chris O’Donell. Alica Silverstone ako Batgirl). Podľa mňa to síce je zlé, ale také zlé, že je to až dobré. Kto sa rád pri sledovaní filmov baví a zároveň trochu trpí, tomu by sa okrem Batman & Robin mohol páčiť aj The Room.

 

Joaquin v úlohe Jokera. Film mal premiéru na festivale v Benátkach, kde získal vynikajúce hodnotenie a ocenenie Golden Lion (najvyššia pocta daného festivalu). Hovorí sa aj o možnom Oscarovi pre Joaquina.

 

Zdroje: dailymail.co.uk,  hypebeast.com,  youtube.com

 







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk