O tom, čo desí celebrity

pridal NoName 15.9.2019 o 9:50


Nie je to len starnutie.

Pri príležitosti piatku trinásteho premýšľam, či poznám niekoho skutočne poverčivého. Asi nepoznám. Horor s týmto názvom sme raz pozerali v škole v rámci hodín angličtiny, ale vtedy sme sa báli kvôli Jasonovi, nie dátumu v kalendári. Spolužiakovi až vypadol uhlomer (ak sa pýtate, čo robil s uhlomerom na angličtine, zamestnával si ním ruky, aby sa mu netriasli), keď nám niekto zaklopal na dvere a priniesol triednu knihu. Odvtedy som ten film nevidela. A keďže neviem o nikom, kto by trpel paraskavedekatriafóbiou, teda strachom z piatku trinásteho, spomeniem aspoň nejaké iné fóbie známych osobností.

 

Martin Freeman

Britský herec má podľa vlastných slov panickú hrôzu z toho, že sa zadusí pri jedení avokáda. Stačí, že sa na avokádo pozrie a už si predstavuje, ako sa mu kúsok zasekne v hrdle. S touto fóbiou si však dokázal poradiť – avokádo obmedzil, a tým pádom asi aj riziko s ním súvisiaceho úmrtia. A tak mi napadá, s akým filmom, či seriálom si tohto herca spájate? V show Grahama Nortona raz prezradil, že väčšinou dokáže podľa veku fanúšikov odhadnúť, odkiaľ ho poznajú. Ženy medzi 16-25 zo Sherlocka, starší ľudia zo seriálu The Office, alebo filmu Love Actually, čerstvejší fanúšikovia z Hobbita alebo Farga. Pre mňa bude už asi navždy Arthur Dent z filmového spracovania Stopárovho sprievodcu galaxiou.

 

Liam Payne

Spevák, ktorý sa preslávil ako jedna pätina One Direction, trpí strachom z lyžičiek. Možno to niektorí už viete, som si istá, že o týchto kuriozitách boybandov svojho času písali v Kamarátovi. Pre tých, čo doteraz netušili, tu je malé vysvetlenie: Za Liamových školských čias boli vo vymýšľaní trestov pre neposlušné deti kreatívni. Sankciou za vyrušovanie bolo totiž umývanie lyžíc a Liama táto činnosť asi veľmi traumatizovala. Odvtedy má vraj s lyžicami problém, musí jedlo konzumovať len svojimi vlastnými, nejakými špeciálnymi (asi ako pán Monk). Nie je jediný, fóbia z lyžíc je rozšírená natoľko, že má aj vlastné meno. Koutaliafóbia. Ktovie, či podobne trestali deti v školách aj za čias môjho otca. Ten má tiež fóbiu z príboru a preto ho zásadne ani neumýva, ani nenakladá do umývačky.

 

Sarah PaulsonKendall Jenner

Tieto dve dámy trpia trypofóbiou, čo je vraj strach z nepravidelných zhlukov malých dierok. Znie to síce čudne, ale údajne táto fóbia trápi dosť veľa ľudí. Ak máte problém predstaviť si, o čo asi ide, tak dýchavičnosť, zimomriavky, úzkosť a prudké búšenie srdca vraj dokáže spôsobiť pohľad na bublinky v pene kávy, špongiu, úľ, či tobolku lotosu. Kendall tvrdí, že keď sa na tie dierky pozrie, obchádzajú ju mdloby, lebo sa v nich podľa nej môže skrývať hocičo. Prikladám pár obrázkov, ktoré by ju určite vydesili, tak posúďte sami, či na vás pôsobia.

 

Zvládate?

 

Scarlett Johansson

Konečne niečo, s čím sa viem stotožniť. ScarJo sa bojí vtákov. Tých operencov, aby bolo jasné. Vraví, že sa jej niečo nezdá na ich zobákoch, krídlach a trepote krídel. Medzi celebritami nie je jediná, čo to takto cíti, ornitofóbiou trpí napríklad aj David Beckham. Hneď mi je sympatickejší. Keď som si čítala vyjadrenie Scarlett, akoby som počula samú seba. V momente ako v mojej blízkosti vták zatrepoce krídlami, naskakuje mi husia koža. Neviem, či ma tak veľmi poznačil Hitchcock a jeho film The Birds, ale je to tak. Mojou úplnou nočnou morou je vták v interiéri. Desím sa toho, že sa mi niečo podobné stane. Že mi vták nejakým nedopatrením vletí cez okno do bytu a ja sa budem musieť zabarikádovať v kúpeľni, alebo čo. Raz sa to aj takmer stalo, niekto u nás v dome nechal na schodisku otvorené okno, vletel cez neho holub, ale vyletieť von už nevedel. Takže zo školy som sa vrátila do situácie, keď pred dverami do môjho bytu poletoval vták. Zvrieskla som a z nejakého dôvodu to susedov viedlo k názoru, že ma vraždia. Pribehli mi na pomoc, zistili, čo je vo veci a holuba vyhnali von. Dodnes som im zaviazaná.

 

Matthew McConaughey

Na úvod sa musím pochváliť, že som Matthewovi napísala priezvisko správne na prvý šup! To je pre mňa takmer vždy nemožné a musím si to potom opravovať. No, a teraz k veci. Matthewa desia otočné dvere. Vraj je nervózny už len keď pri takých stojí. Môže sa to zdať hlúpe, na druhej strane, ja som si hneď spomenula na filmovú sériu Final Destination. U nás to bolo známe ako Nezvratný osud. Videli ste? Išlo o to, že Smrť sa nedá oklamať, takže hoci postavy v úvode filmov vyviazli z explózie lietadla, havárie na diaľnici, či vykoľajenia horskej dráhy, Smrť si ich nakoniec aj tak našla a potom umierali zaujímavým štýlom. Napríklad v soláriu, po návšteve zubára, či pri operácii očí. Podľa mňa smrť rozpučením v otočných dverách by do tejto filmovej série úplne zapadla.

Našli ste v zozname celebritných fóbií aj nejakú svoju? Ak nie, dajte vedieť, ktorá sa tu nespomenula. Snáď bude rozprávanie o strachoch to najhoršie, čo vám tohtoročný piatok trinásteho priniesol. Verím, že nikde nečíha Jason Voorhees s mačetou.

 

Zdroje: people.com

 







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk