Johnny Depp v šokojúcej reklame

pridal NoName 8.9.2019 o 6:53


Pre mňa je šokujúce už len to ako si niekto mohol najať trosku Johnnyho aby reprezentoval nejaký sexy mužný parfém.

Nedajte sa oklamať dobre vyzerajúcou titulnou fotkou. Vieme že s Johnnym to posledných pár rokov ide z kopca, alkohol a drogy sú sviňa. Ešte nedávno náš milý Johnny ležal na nemocničnej posteli s odfakleným prstom a dnes veselo promuje parfém značky Dior.

Vieme že celebritné vône sú v móde a obal a škandály predávajú no Dior to úplne nepremyslel a reklamu musel hneď aj stiahnuť. Čo sa vlastne stalo?

Parfém  s názvom „Sauvage“ má údajne silne rasistický kontext pre jeho indiánsku tématiku. „Native Americans“ ako sa Indiáni v USA nazývajú spustili vlnu kritiky po uvedení tejto reklamy pre jej „rasovú necitlivosť“. V rámci kampane s názvom „We are the Land“, ktorá má byť „ódou na Matku Zem“ sa objavuje Indián ktorý tancuje tradičný tanec, Johnny hrajúci na elektrickej gitare v etno oblečku a pekná tmavá modelka, ktorá má reprezentovať Indiánku. Objavilo sa mnoho Tweetov, ktoré upozorňujú, že názov má urážlivý charakter (sauvage je pôvodom z francúžštiny a znamená niečo ako divokosť a krutosť). Dior tento parfém recykluje, pôvodná verzia sa objavila ešte v 60-tich rokoch. Úprimne, ja na tej reklame nevidím nič šokujúce, ale vieme ako to v Amerike chodí a zobrazovanie kultúry iných rasových menšín je chodenie po veľmi tenkom ľade. Tam môžete byť obvinený z rasizmu len preto, že ste si v obchode vypýtali biely chlieb a nie tmavý. Ešte by sa mali ozvať Eskimáci, o nich zatiaľ nebolo počuť.

 

„Používanie Indiánskej tematiky na promovanie parfému Sauvage je ohavné. Kto prišiel s týmto odpadom?“

 

Aj pán Ježišov follower tweetol že „ je idiotské tváriť sa byť v symbióze s prírodou a hrať na elektrickú gitaru“.

 

Pani obviňuje Johnnyho že „ nie je v symbióze s prírodou, je obvinený zo zneužívania, nie je Indián a Indiáni nie sú žiadna karikatúra“…

 

Tu si môžete pozrieť kontroverznú reklamu:

 

Zdroje: dailymail.co.uk,  Twitter.com,  Youtube.com

 







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk