Ed Sheeran prepadol na škole z hudby

pridal NoName 25.8.2019 o 13:30


A to zo všetkých šiestich predmetov.

Jaj, aký šťavnatý titulok nám priniesol tento deň. Ktosi kdesi – určite Edov veľký fanúšik – vyhrabal storočnú záverečnú školskú správu, podľa ktorej sa nám Edko pridal k radom slávnych, ktorým to v škole veľmi nešlo. V rokoch 2009 až 2010 mal absolvovať ročník na Akadémii súčasnej hudby v Guilforde, Surry, a ako si môžete pozrieť nižšie, vo všetkých šiestich predmetoch totálne vyhorel. Aká hanba. Aj som mala na chvíľu lepší pocit zo svojich známok na škole.

Občas sa však vyplatí čítať aj komentáre pod bulvárnymi článkami. Môžete napríklad natrafiť na človeka, ktorý s Edkom do tej školy skutočne chodil. Vivat internet. Tak sa dozviete, že Edko prestal túto ustanovizeň navštevovať po troch mesiacoch, keďže už vtedy spolupracoval s anglickým producentom, autorom piesní a manažérom Jakeom Goslingom. Kurzy boli vraj pre začiatočníkov,  Eda nudili na smrť a darilo sa mu inde, tak odišiel. Ale nevadí, titulok to je taký klásny.

Pravdou zostáva, že Ed neholdoval nikdy žiadnej škole, nie len tejto konkrétnej. V jeho rozhovore s Financial Times sa na túto tému vyjadril takto:

„Bol som dosť cynické decko. Nedokázal som pochopiť, ako mala trigonometria ovplyvniť to, čo som chcel robiť. Zatiaľ čo keď som sedel a počúval pesničku, rozmýšľal som „Neviem čo je toto za akord.“ alebo „Aká perfektná melódia.“ Takže som chcel vedieť, ako to zahrať a zaspievať. Vždy som chcel robiť niečo umelecké. Nemôžete naučiť niekoho, ako byť kreatívny, musíte človeka nechať, aby to zistil sám za seba.“

A to je možno aj vysvetlenie Edovho vysvedčenia.

 

Spomínaná školská správička, všade samé F-ká

 

Do školy sa nenachodil, úspech si však odmakal. Na írskych uliciach, 14-ročný, rok 2005

 

Na Ipswichskom umeleckom festivale v roku 2010

 

Nožnicovoruký Edward, ryšavá verzia alebo teda Edko s rodičmi a bratom v pube v Suffolku (2011). Pravidelne hrával iba za jedlo aj v bare vo Finsbury Parku. Bral čokoľvek sa naskytlo po celom Londýne, po celej krajine, často hrajúc pre úplne prázdne puby.

 

Publikum si však čoskoro našiel. Rok 2013, Nashville a počiatok jeho kamarátstva s Taylor Swift

 

Vystúpenie v Sydney, február 2013

 

Hosťovanie v X-Factore, 2014

 

Rok 2015, ale tentokrát už vo Wembley

 

V Miami počas jeho Divide túry, ktorá sa podľa Billboard a Pollstaru ukázala ako najväčšia, najnavštevovanejšia a najviac zarábajúca koncertná šnúra v histórii.

 

A nakoniec Edova nová pesnička s Khalidom. Jeho hudba nemusí byť každému podľa gusta, ale niekam to dotiahol, chlapec.

 

Zdroje: dailymail.co.uk, ft.com, wikipedia.org

 







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk