O Elvisovi, bez Elvisa…

pridal NoName 7.7.2019 o 8:12


Zaujímali ste sa niekedy o to, ako a prečo Elvis zomrel?

Ja len tak trochu, okrajovo, kedysi dávno. Preto ma dnes ráno, pri štandardných potulkách internetmi zaujal jeden článok. Dočítala som sa v ňom, že pred pár dňami zomrel autor bestelleru „Elvis: what happened.“ Žurnalista Steve Dunleavy, knihu s týmto mierne predpovedajúcim názvom, vydal len pár dní pred Elvisovou smrťou.

Keby Pikošky fungovali v roku 1977, tak by sme titulné stránky plnili šokujúcimi odhaleniami hneď niekoľkokrát. Kontroverzná kniha, predávajúca sa ako teplé rožky, odhalila tienistú stránku slávy kráľa rock and rollu. Označila Elvisa ako prílišne sexuálne aktívneho milovníka zbraní, s vypestovanou závislosťou na drogách.

O Elvisovom súkromnom živote sa v tej dobe veľmi veľa nevedelo. Až pokým neprehovorili jeho traja ex bodyguardi. Kto predsa môže mať väčší prehľad o tvojom súkromí ako človek, ktorý má v popise práce telesnú ochranu vo dne aj v noci?

Kniha prezentovala speváka aj ako oddaného syna, veľkorysého priateľa, vojaka či talentovaného zabávača. Hrdinu milovaného davmi. Elvis, ktorého pozná a oslavuje celý svet.

Tak. A teraz tá tienistá stránka. Podľa svedectiev bodyguardov bol Elvis násilník, sexuálny predátor, opilec a feťák. To je pomerne veľa negatívnych prívlastkov pre jedného človeka. Spevák vraj pozýval mladé dievčatá na jeho divoké drogové párty, kde sa k nim často správal násilnícky a nebezpečne. Jednu z nich zranil na prsníku po tom, čo po nej hodil biliardové tágo. Dôvod? Prerušila mu hru. Zo žiarlivosti, ktorú často pociťoval k svojej manželke Priscile, rozstrieľal doma televízor. Najkontroverznejšie na tú dobu, však boli obvinenia zo závislosti na barbiturátoch, benzodiazepínoch, LSD a kokaíne. Okrem drôg bol Elvis zaujímavým spôsobom fascinovaný smrťou. Fanúšikovia sa tak mohli dočítať o príbehu, ako sa spolu s kamarátmi vlámal do márnice, a pokúšal sa balzamovať mŕtvoly.

Kniha bola publikovaná v auguste roku 1977. Stala sa z nej senzácia. Čo však prispelo k enormnému predaju, bola Elvisova náhla smrť. Zomrel 17-teho augusta v roku 1977 v kúpeľni svojho sídla Graceland v Memphise. Na zlyhanie srdca. Po knihe siahali odporcovia, ale aj fanúšikovia. Každý v nej hľadal kúsok pravdy o hviezde nevídaného formátu.

Upresním, že tí traja bodyguardi boli Elvisov priateľ zo školy Red West, bratranec Sonny West a expert na karate David Hebler. Ehm. Aspoň jeden, ktorý vedel, čo robí…Výpoveď dostali priamo od Elvisovho otca, a to z dôvodu šetrenia financií. Neviem koľko v tej dobe stáli drogy a chľast, ale málo to určite nebolo. Na margo toho šetrenia.

Po tom, čo sa Elvis krátko pred smrťou vyjadril, že je knihou znechutený, usporiadalo trio ex bogyguardov tlačovú konferenciu. Vyjadrili sa, že ich výpovede nie sú následkom hnevu. Sú len úprimné. S rešpektom a úctou. Snažili sa Elvisovi pomôcť zbaviť sa závislostí. Ale bol dospelý a svojprávny. Po koncertoch sa nudil, cítil sa osamelo aj napriek prítomnosti rodiny. Drogy sa stali jeho súčasťou…

 

 

 

S manželkou Priscilou Presley

 

S prezidentom Richardom Nixonom

 

S otcom Vernonom, v deň, kedy mu zomrela mama

 

So svojimi bodyguardami

 

 

Správa o smrti legendy rock and rollu

 

Takto si ho ho všetci pamätáme

 

Kontroverzná kniha

 

Autor knihy Steve Dunleavy

 

Zdroje: wikipedia.com, kniha – Elvis: what happened.

 







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk