Tmavá morská víla

pridal NoName 8.7.2019 o 19:12


Lindsay Lohan plače do vankúša.

Nedávno sme si pri príležitosti novej hudby, ktorú Lindsay chystá, zaspomínali na jej posadnutosť Disney princeznami. Lindsay sa najviac páči Ariel a jej veľkým snom je zahrať si ju. Do špeciálneho predstavenia v Hollywood Bowl do tejto roly obsadili Leu Michele, s čím Lindsay vôbec nebola spokojná. Predsa Lea má hnedé vlasy a Lindsay červené, tak má byť absolútne jasné, kto sa na Ariel hodí viac! Dnes musí byť LiLo ešte viac rozzúrená, ako keď sa odhalilo obsadenie Ley. Okrem Hollywood Bowl verzie sa totiž chystá aj nové live-action spracovanie Disney filmu z roku 1989, ktoré bude režírovať Rob Marshall. A ten do úlohy morskej víly vybral Halle Bailey. Ktorá nielenže má hnedé vlasy, ale je aj celá hnedá.

Ak vôbec netušíte, kto Halle je, veľmi sa vám nečudujem. Ja ju registrujem len kvôli seriálu Grown-ish, ale nemyslím si, že je, minimálne na Slovensku, dvakrát populárny. Ide o spin-off známejšieho Black-ish a zameriava sa na najstaršiu dcéru rodiny Johnsonovcov (tejto rodine sa venuje seriál Black-ish) a jej zážitkoch na univerzite. Staršie ročníky si možno spomenú, že tento formát sa inšpiroval The Cosby Show. Tam tiež najstaršia dcéra Denise, ktorú si zahrala Lisa Bonet, odišla na vysokú a vznikol tým nový seriál s názvom A Different World. Halle teda v Grown-ish hrá kamarátku Zoey Johnsonovie a okrem nej v seriáli účinkuje aj jej sestra Chloe. Chloe a Halle sú nielen herečky, ale aj spevácke duo. Naspievali úvodnú pesničku k seriálu Grown-ish a vlani vydali debutový album The Kids Are All Right, ktorý im priniesol nominácie na Grammy. Spolupracujú tiež s Beyoncé, ktorá si ich všimla na youtube, už jej párkrát robili predskokanky a ukázali sa aj v jej videoklipoch k albumu Lemonade.

Halle nie je zlá herečka a je aj celkom zlatá, ale celé toto obsadenie zaváňa ani nie tak jej neodškriepiteľným talentom, ako skôr chuťou naplniť nejaké tie kvóty. Určite si spomeniete, že pôvodná Disneyho Ariel sa na Halle ani náhodou nepodobala a jej ešte pôvodnejšia verzia pochádza od Hansa Christiana Andersena. Ten bol Dán a podľa jeho rozprávky z roku 1837 mala morská víla pleť „čistú a jasnú ako ružový kvet a oči modré ako to najhlbšie more“. S výzorom Halle sa to nezhoduje ale že ani trochu. Aby bolo jasné, nemám nič proti černochom, alebo černošským Disney princeznám. Napríklad The Princess and the Frog s princeznou černoškou sa mi páčila (no našli sa černosi, ktorí sa sťažovali, že Tiana síce je prvá čierna princezná, ale aj tak väčšinu filmu strávila premenená na žabu…ľuďom nevyhoviete). Keď tak nad tým rozmýšľam, ak by som bola černoch, asi by ma potešilo, keby sa ľudia od Disneyho rozhodli vymyslieť úplne novú rozprávku s hlavným hrdinom, ktorého farba pleti by sa zhodovala s tou mojou. Ale keby sa mi snažili akosi zavďačiť tým, že z existujúcej bielej postavy spravia černocha, neviem, či to tak úplne ocením. Predsa keď už ideme tou cestou korektnosti, nie je toto prerábanie belochov na černochov skôr trošku urážlivé? Tak nejako by to mohlo naznačovať, že černosi nie sú hodní originálnych postáv, len nejakých belošských second-handov.

Tento problém ale dnes asi nevyriešime, tak si aspoň povedzme, kto ďalší sa vo filme objaví. V úlohách zákernej podmorskej čarodejnice Uršuly a Arieliných zvieracích kamarátov by sa mali predstaviť Melissa McCarthy, Jacob Tremblay a Awkwafina. Novou hudbou prispeje Lin-Manuel Miranda, autor muzikálu Hamilton. Ak sa pýtate, prečo má niekto prispievať novou hudbou, keď už v tom pôvodnom filme boli pesničky obsiahnuté, vysvetlím. Lin-Manuel Miranda je totiž len krôčik od toho, aby sa mohol označovať ako EGOT, teda osoba, ktorá má na konte Emmy, Grammy, Oscara a Tony. Momentálne je len EGT, chýba mu Oscar. A túto sošku by mu mohla vyniesť práve filmová hudba, ale musí byť nová (aby ju mohli nominovať v kategórii Best Original Song). Lin to už takto skúšal pesničkou do disneyovky Moana, ale porazil ho La La Land a City of Stars. Možno bude mať väčšie šťastie so svojím druhým Disney filmom.

Na záver vyjadrím svoje obavy, komu prischne úloha princa Erika, prvej platonickej lásky mojich extrémne mladých liet. Myslím, že ktokoľvek to bude, tej animovanej verzii sa nevyrovná. A bohužiaľ si netrúfnem úplne vylúčiť ani to, že Ariel bude mať v tomto filme záujem o princeznú Eriku.

Týmto obrázkom to Halle oznámila na twitteri, že vraj splnený sen

A toto je originál

 

Halle a Chloe v seriáli Grown-ish. Halle je tá vľavo

 

Nejde o dvojičky. Chloe (to je v tomto prípade tá vľavo) je od Halle  o dva roky staršia

 

Ariel a Erik. Dobre si ich zapamätajte, takto už vyzerať nebudú

 

Zákernica Uršuľa

 

Uršuľu si pravdepodobne zahrá Melissa McCarthy. Do tejto úlohy sa mi hodí, ale nie všetci so mnou súhlasia. Americké drag queens sa sťažujú, že vraj Uršulin look bol vymodelovaný podľa nich a tak by ju po správnosti aj nejaká drag queen mala hrať

 

Títo tu sú Awkwafina a Jacob Tremblay. Awkwafinu som zachytila akurát v tej ženskej verzii Ocean’s 11. Jacob si zahral s Brie Larson v oscarovom filme Room. Nemýľte si to s The Room, jedným z najhorších filmových počinov všetkých čias. Aj keď priznám sa, že občas si ho pre pobavenie pozriem.

 

Jacob by si mal zahrať (teda predpokladám, že sa tým asi myslí nadabovať) Arielinho rybieho parťáka. V origináli sa volal Flounder, ja si ho z detstva pamätám pod menom Šupinka. Awkwafina by mala byť obsadená ako ten vták, ktorý Ariel tvrdil, že vidlička, zvaná trojzubka, je určená na česanie vlasov. Vždy som si myslela, že tá čajka, alebo čo to je, je mužského rodu, takže vlastne samozrejme, že si ho tu zahrá žena.

 

Tento pán je spomínaný Lin-Manuel Miranda. Na fotke s čerstvo získanou cenou Tony (jednou štvrtinou EGOT) za muzikál Hamilton

 

Takto nejako vyzeral v tom muzikáli (ten úplne vpredu). Lin-Manuel si zahral hlavnú úlohu, Alexandra Hamiltona (teraz už určite chápete názov muzikálu), jedného z amerických Founding Fathers, teda Otcov zakladateľov, ktorí v roku 1776 podpísali Deklaráciu nezávislosti.

 

 

Zdroje: hollywoodreporter.com, justjared.com, dailymail.co.uk, buzzfeed.com, youtube.com

 







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk