Pátranie po Elvisovi skončilo

pridal NoName 21.7.2019 o 19:21


A nebude ním Harry Styles.

Ruku hore, ak poznáte Austina Butlera. A ak si k jeho menu viete priradiť ksicht. Bonusové body získavate, ak si dokážete predstaviť len jeho, bez Vanessy Hudgens. Zvládate? Tak tento Austin si nám zahrá Elvisa Presleyho.

O úlohu sa uchádzali aj Harry Styles, Ansel Elgort, Miles Teller a Aaron Taylor-Johnson, ale režisér Baz Luhrmann nakoniec vybral Austina. Voľba celkom dáva zmysel, považujem ho za najmenej známeho z tých všetkých spomínaných pánov (mladých chlapcov). Takže pre Austina, môže toto byť TÁ prelomová rola, ktorá mu úplne zmení kariéru. Vy ste v poslednom článku zahlasovali, že by ste ako Elvisa najradšej videli Harryho, no ale teda nevyšlo to. Hlavy hore, ak sa náhodou bude natáčať film o Mickovi Jaggerovi (na rozdiel od filmov o Elvisovi a Freddiem to asi bude ešte za Mickovho života, tak nejako si myslím, že nás všetkých prežije). Harry môže byť horúcim favoritom na hlavnú úlohu. Kto neverí, toho možno presvedčí skeč z SNL, kde si ho Harry zahral.

No a teraz naspäť k Austinovi. Minule som ho odpísala, že ho poznám len skrz jeho frajerku. Ale keď ho už vybrali na toho Elvisa, nemôžem(e) ho predsa aj naďalej vnímať len v kontexte jeho vzťahu. Tak aby sa neurazil, niečo si o ňom povieme. Veď nech o ňom vieme aj iné, ako len to, vedľa koho sa ráno budí.

Austin má 27 rokov (je teda o tri roky mladší ako Vanessa, ale už som o nej ticho) a ako sa tak pozerám na jeho filmografiu, nie je veru pravda, že ho poznám len z Carrie Diaries, kde si zahral prvého frajera stredoškoláčky Carrie Bradshaw. Videla som s ním aj film Aliens in the Attic (Marťania v podkroví), o ktorom vážne nepotrebujete okrem názvu nič iné vedieť. Pozerala som to s malou sesternicou, ktorej sa v tom čase Austin hrozne páčil, lebo mal modré oči a blond vlasy. No proste aj Hitler by ho bol ušetril. Ale potom sa jej rapídne zmenil vkus a dlho bola platonicky zamilovaná do nášho slovenského Šatana, ktorý je teda úplne odlišný typ ako bol Austin v tom filme. Ako sa tak však dívam na Austinove súčasné fotky, možno by na ňu teraz zapôsobil, blondiak to už nie je ani náhodou.

Pár epizódnych úloh si Austin strihol v tínedžerských Disney seriáloch, potom v roku 2011 prišiel pokrok a dostal hlavnú rolu v seriáli Switched at Birth. V tomto duchu pokračoval medzi rokmi 2016-2017, kedy stvárnil jednu z hlavných postáv v seriáli The Shannara Chronicles. Nevidela som, ale vraj si tam zahral polovičného elfa. No len si predstavte. Ak ste to nevideli ani vy, ale chcete Austinovo herecké umenie trochu spoznať ešte predtým, ako sa chopí roly Elvisa, nezúfajte. Už v auguste si ho môžete pozrieť v Tarantinovom filme Once Upon a Time in Hollywood, kde si zahrá jedného z členov the Manson family.

Asi je teda jasné, že Austin je ešte stále na začiatkoch svojej kariéry, jeho filmografia zatiaľ nie je extra dlhá. Nevadí, Elvis to môže celé zmeniť. Ale tu sa pre mňa vynorila ďalšia otázka. Austin, Austin (prečo si len Austin?), spievať vieš? Síce, ak nie, Hollywood by to zvládol vyriešiť. V čase písania tejto pikošky som v Salzburgu, a keďže sa tu natáčal jeden z mojich obľúbených filmov, The Sound of Music (Za zvukov hudby), išla som aj na filmovú tour. A to ste vedeli, že Christopher Plummer, ktorý si vo filme zahral kapitána von Trappa, tam v skutočnosti nespieval a ten spievajúci hlas patril niekomu inému? Neviem, ako sa to stalo, ale ja som o tom nevedela. Až som sa v tom špeciálnom The Sound of Music autobuse zahanbila. Georga von Trappa by som ale aj tak brala. A Plummera tiež, aj keď mu teda hlasovo museli pomôcť. Zdá sa však, že Austin na takúto pomoc odkázaný nebude, internet tvrdí, že nielenže spieva, ale aj hrá na gitaru a klavír. Tak veľa šťastia teda.

No a na záver si predsa len neodpustím tú Vanessu. Keď sa potvrdilo obsadenie jej partnera, venovala mu príspevok na instagrame, že vraj sa filmu nevie dočkať a je na Austina neuveriteľne hrdá. Krásne. Nech im to spolu vydrží minimálne do premiéry. Ale nie. Týmto dvom verím, že to spolu potiahnu aj dlhšie.

 

ADMIN – Nedávno sme písali o živote Elvisa, tak si prečítajte: O Elvisovi, bez Elvisa…

 

Elvis a Priscilla v paralelnom vesmíre (Austin Butler & Vanessa Hudgens)

 

Milujúca frajerka Vanessa píše ódy na Austina

 

Austin za mladších a blonďavejších čias v tom filme o mimozemšťanoch

 

S mladou (a menej otravnou) Carrie Bradshaw ako jej prvá láska Sebastian

 

Poloelf Austin. Ja mám jedno ucho podobne spotvorené, a to ani v nijakom seriáli nehrám.

 

A ešte Christopher Plummer ako kapitán Georg von Trapp, nech viete, o čom točím.

 

 

Zdroje: dailymail.co.uk, people.com, en.wikipedia.org, imdb.com







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk