V sobotu bol Deň detí

pridal NoName 3.6.2019 o 8:27


Čo ste dostali?

 

Ak vôbec…Ja som okrem slovného blahoželania nedostala nič. Ale ok, však už dlhšie mám cez 18, tak nálepka dieťa, už fakt nie je úplne vhodná, neurazila som sa. Zato niektorí rodičia to so svojou nežnou starostlivosťou preháňajú, hoci by nemuseli.

Poznáte meno Lori Loughlin? Nie? Tak teraz ho spoznáte. Lori si v 90tych rokoch zahrala v seriáli Full House, čo je ten seriál, čo ako prvý preslávil Olsen twins. No a Lori tam hrala ženskú, ktorá sa stala tetou dvojičiek, vlastne len jednej z nich, pretože sa v seriáli alternovali v tej istej role. Lori bola proste Aunt Becky. A v jednej časti sa Aunt Becky zaplietla do menšieho škandálu, keď si s manželom (ktorého hral aj vtedy aj dnes prudko atraktívny John Stamos) vymysleli, že ich deti sú bilingválni géniovia, len aby ich dostali do prestížnej škôlky.

Tento podvod bol len súčasťou scenáru a tým pádom fiktívny, ale Lori sa ním inšpirovala. Trvalo to zopár rokov, ale nakoniec ho predsa len preniesla aj do reality. V marci sa totiž objavila informácia, že Lori a pár ďalších celebritných rodičov podplatilo vysoké školy, aby im prijali ich deti. Napríklad taká Felicity Huffman musela byť naozaj veľmi zúfalá (manželka), lebo minula 15 000 dolárov na to, aby jej dcéra mohla písať prijímací test v určitej konkrétnej miestnosti s konkrétnym dozorom…a aby jej ten dozor potom v teste vyplnil správne odpovede.

Pokiaľ sa nevyznáte v prijímacích procesoch na americké vysoké školy (a nevideli ste Gilmore Girls), tak vedzte, že študenti musia okrem dobrého študijného priemeru na strednej, väčšinou dodať aj životopis, napísať esej a tiež poskytnúť zoznam všetkých mimoškolských aktivít, ktoré by nejako naznačovali, že sú ideálnym kandidátom pre danú univerzitu. Debatný krúžok? Dobrovoľníctvo? Nejaký šport? Sem s tým! Bohužiaľ nie všetky celebritné deti sú takto všestranne založené. Deti Lori Loughlin pravdepodobne nijaké mimoškolské aktivity, čo by ich v prijímacom konaní spasili, nemali. A tak sa museli čo? Vymyslieť! A školy podplatiť.

Lori a jej manžel (že vraj) módny návrhár Mossimo  Giannulli, boli obvinení z toho, že zaplatili 500 000 dolárov v úplatkoch, aby dostali svoje dve dcéry na University of Southern California v rámci veslárskeho tímu. Čože? Tipujete, že ich dcéry v skutočnosti neveslujú? No, neveslujú. Ale čo by koordinátori prijímačiek neprivreli oko, zvlášť keď ním už poškuľujú po toľkých dolároch. Inak ako dôkaz športového nadania svojich dcér Mossimo ukázal ich fotky ako sedia v akomsi veslovacom trenažéri. Fúha. Tak tomu hovorím naozaj nepriestrelný dôkaz. Normálne že asi aj Mobyho dôkazy vzťahu s Natalie Portman majú väčšiu váhu.

Ak vás zaujíma, čo to sú vlastne za deti, kvôli ktorým ich rodičia vyhodili peniaze, tak slečny sa volajú Isabella a Olivia Jade (Olivia Jade je jedna osoba). O Isabelle som toho veľa nenašla, zato Olivia Jade mi to vynahradila. Ospravedlňujem sa za svoje tvrdenie, že u nich absentujú záujmové aktivity, lebo Olivia minimálne jednu veľkú má. Je to, prosím pekne, youtuberka. A nie len taká hocijaká, má až 1, 9 milióna followerov. Teda ľudí, ktorí sa pozerajú, ako si pred kamerou rozbaľuje nákupy, líči sa na párty a tak. Keď si pustíte pár videí, začnete chápať krok jej rodičov, proste sa nemohli spoľahnúť na to, že sa na nejakú školu dostane bez ich pomoci. Tak napríklad v jednom videu v podstate priznala, že škola je pre ňu len o chodení na párty. Že v podstate nevie, ako často tam bude chodiť, ale že sa pokúsi nájsť nejaký kompromis (tipujem, že asi myslí kompromis medzi chodením do školy a youtubom). No a teda že si chce hlavne užiť párty, že škola ju až tak nezaujíma.

Jasné, asi každý študent si chce užiť párty, ale Olivia proste nevyzerá na akademický typ, takže na mieste je otázka: Načo jej rodičia vyplajzli také peniaze? Okej, pre nich je 500 000 asi nič, ale nebolo by lepšie si ich ušetriť? Však keď je Olivia taká úspešná na instagrame, môže byť influencerkou na plný úväzok aj bez vysokej. Ale neskôr v akejsi show priznala, že je rada, že ju jej rodičia donútili ísť na univerzitu. Hlavne teda preto, lebo oni sami na univerzitu nechodili. A teraz prichádza ďalší dôkaz Oliviinho mdlého rozumu. Začala rozprávať o svojom otcovi, a že on tiež trošku so svojou vysokou klamal.

„Vybudoval celú svoju značku a on nebol v skutočnosti – neviem, či to mám povedať – nikdy sa nezapísal na vysokú školu. Celý svoj biznis začal s peniazmi na školné, o ktorých si jeho rodičia mysleli, že sú naozaj určené na vysokú školu. Úplne iná doba. Neviem, či som to mala povedať, ale je to v poriadku.“

No ja ti pomôžem, Olivia. Naozaj si to nemala povedať, ale teraz je to už fakt v poriadku. Inak predstavte si, že ste Mossimo. Vyhodíte 500 000 dolárov, urobíte fotky s veslami, to všetko pre svoje decko, a to vás nakoniec bonzne? Pff.

A keď sme už opustili deti a vrátili sa okľukou naspäť k rodičom, tak 13 obvinených, medzi nimi aj Felicity, priznali svoju vinu a ospravedlnili sa. Pre Felicity to znamená, že ak ju odsúdia a dostane sa do väzenia, strávi tam maximálne 4 mesiace. To nie je až tak dlho, asi sa to bude dať zvládnuť, o pár rokov neskôr o svojom pobyte napíše nejakú knihu a problém vyriešený. Pozrite sa na Marthu Stewart. Krásne to vyšlo, môže byť Felicity príkladom.

Lori a Mossimo však vinu priznať odmietli, pretože vraj nemajú pocit, že urobili niečo nesprávne. Ale tento krok sa celý ukázal ako nesprávny, lebo teraz sú obvinení z dvoch veci. Tá prvá, podplácanie, je jasná, druhou je pranie špinavých peňazí, ktorá im pribudla po ich tvrdení, že sú nevinní. Keď sa tieto obvinenia a ich maximálne tresty zrátajú, môže tento párik stráviť za mrežami až 40 rokov. Naozaj ma veľmi prekvapí, ak to tak bude, ale uvidíme. Každopádne 40 rokov a štyri mesiace sú obrovský rozdiel, takže je skoro isté, že celá kauza dopadne lepšie pre Felicity. Ibaže by Lori podplatila aj sudcu.

Ak vám v tomto bode chýba Olivia Jade, tak ešte pár info o nej. Keď sa celý škandál prevalil, údajne sa so svojimi rodičmi nerozprávala (lebo vraj o ich komplote nevedela a bola šokovaná), dokonca si aj odsťahovala väčšinu vecí z rodinnej vily (ale im dala!). Teraz to však vyzerá, že o ich konaní vedela a snaží sa zubami-nechtami na škole udržať, doslova prosí, aby tam mohla ostať. Oficiálne vyhodená nebola, ale je možné, že k tomu čoskoro príde. Zdroje uvádzajú, že sa Olivia na nijakú inú californskú školu nedostala, takže nemôže nikam prestúpiť a USC je teda asi jej jediná možnosť mať nejaký ten papier s titulom. Kde sú tie reči, že ťa škola nezaujíma, teraz, ha?

No. Tak snáď ste mali pekný Deň detí, aj keď za vás rodičia nevyhodili toľké prachy. Berte to tak, že aspoň veria vašim schopnostiam, Olivia si to povedať nemôže. A milí (niektorí) rodičia, niekedy stačí aj pusa a čokoláda. Nepreháňajte/me.

 

Konšpirátorská dvojka: Lori a Mossimo

 

Olivia Jade s mamou. Prečo by ju nevyobjímala, keď ju dostala na školu?

 

Tu máme Lori s oboma dcérami. Isabella asi nemá youtube kanál, lebo o nej nepočuť, až tak ako o Olívii

 

Zdroje: dailymail.co.uk, buzzfeed.com, buzzfeed.com, buzzfeednews.com

 







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk