Rachel Brosnahan s cenou

pridal NoName 14.6.2019 o 16:37


Ale nie svojou vlastnou.

Rachel len odovzdala ocenenie 2019 Designing Women ľuďom, ktorí sa podieľajú na tvorbe jej seriálu The Marvelous Mrs. Maisel. A schválne píšem ľuďom, hoci podľa názvu by mala cena prináležať len ženám. Ocenenie totiž dostala kostýmová návrhárka Donna Zakowska, vedúca oddelenia make-upu Patricia Regan a vedúci oddelenia vlasov Jerry DeCarlo. Teda minimálne podľa toho mena tipujem, že Jerry bude chlap. Ale prečo potom tiež získal túto cenu? Viete čo, neodpovedajte.

Nech je Jerry kto chce, robotu robí dobrú, rovnako ako dve spomínané dámy. Seriál The Marvelous Mrs. Maisel sa odohráva v New Yorku 50-tych rokov a hlavnou postavou je Miriam Maisel, prezývaná Midge. Kým Midge je ženou v domácnosti (ťažko čakať v 50-tych rokoch niečo iné), jej manžel sa snaží preraziť ako stand-up komik, až raz inšpiruje svoju manželku, ktorá sa o túto kariéru začne usilovať tiež. Viac neprezradím, pozrite si. Dve série zvládnete hneď, na tretiu si počkáte, ale vyjsť by mala niekedy tento rok. Čo vám ale prezradiť môžem, je, že seriál pozerám so závisťou. Najradšej by som Midge ukradla celý šatník. A ak vás nenalákam na módu, skúsim to aspoň cez seriálových hercov. Rachel pravdepodobne nepoznáte (možno len ak ste videli House of Cards), ale jej otca si zahral Tony Shalhoub, známy ako fantastický Adrian Monk. Vtipný je stále rovnako. Jeho manželku stvárňuje Marin Hinkle, teda Judith, ex-manželka Alana Harpera. Chvíľku mi trvalo spoznať ju tu, jednak kvôli dobovému oblečeniu a jednak preto, lebo vôbec nespomína alimenty. No a celý tento seriál stvorila Amy Sherman-Palladino, tá ženská s obľubou v čudných klobúkoch, ktorá je zodpovedná aj za Gilmore Girls. Až na to, že Mrs. Maisel považujem za lepší počin.

Nech mi všetci fanúšikovia Gilmoriek odpustia, tento seriál som si nevedela obľúbiť (áno, videla som ho celý, takže môžem kritizovať), lebo tie dve hlavné postavy ma jednoducho iritovali. Lorelai by som najradšej niekedy plesla za to, ako sa správala k rodičom. Nehovorím, že boli dokonalí, ale často na nich reagovala, akoby aj ona sama, nielen jej dcéra, mala 16 rokov. No a Rory je kapitola sama osebe. Všetci sa tvárili, že je dokonalá, nikdy nemohla urobiť nič zlé, a keď sa ju niekto opovážil čo i len trošičku skritizovať, stal sa hneď triednym nepriateľom celého Stars Hollow. A pritom Rory mala od dokonalosti dosť ďaleko. Pamätáte si, ako zmeškala promócie svojej mamy, lebo sa poflakovala po New Yorku s Jessom? A keď sa vyspala s Deanom, hoci bol ženatý, a potom tvrdila Lorelai, že na to mala právo, lebo to je jej Dean? Alebo keď ju niekto prvýkrát v živote skritizoval a povedal jej, že nemá na to, byť novinárkou (čo bola podľa mňa pravda), a ona sa rozhodla reagovať absolútne dospelo a primerane tým, že ukradla jachtu a odišla zo školy? Joj, zase som sa rozčúlila.

Midge vo mne zatiaľ takéto búrlivé negatívne emócie nevyvoláva, ale možno sa to zmení v tretej sérii.  Inak novinkou je, že tam má pribudnúť nová, doteraz ešte neodhalená postava, ktorú si zahrá Sterling K. Brown. Toho posledných pár rokov registrujem v seriáli This Is Us a veľmi dobrý bol v minisérii The People v. O. J. Simpson o prípade O.J. Simpsona a jeho obvinení z dvojnásobnej vraždy (ak obľubujete true crime alebo vás len zaujíma ten prípad, odporúčam). Tak uvidíme, ako Sterling zamieša vody v The Marvelous Mrs. Maisel. Hlavne som zvedavá, vzhľadom na jeho farbu pleti, akú úlohu mu šupnú. Predsa len, černoch v 50-tych rokov nemal zase až také neobmedzené možnosti, Martin Luther King mal ten svoj slávny sen až v roku 1963.

A ako sa tak pozerám na tie fotky z odovzdávania cien, musím povedať jednu vec: nepáči sa mi veru Rachel v tých nových blond vlasoch. Neviem, či to má prefarbené, alebo je to parochňa, ale v tmavých to bolo lepšie, tak ako to má aj v seriáli. Ten Jerry (tá Jerry?) vie, čo robí.

 

Čo vravíte na tú farbu? Viem, že s modrými očami to vie uhrať na árijský typ, ale niečo ma proste na tomto vzhľade ruší.

 

So seriálovou mamou a svokrou

 

Rachel pomáha Patricii Regan s úsmevom

 

Ak ste nevedeli, toto tu je Amy Sherman-Palladino aj s manželom. Už chápete, čo som myslela tou vášňou pre klobúky? Tie totiž k Amy neodmysliteľne patria.

 

Tento model ma naozaj zaujal, aj by sa Amy hodila k Timovi Burtonovi. Mal by si pán manžel dávať pozor.

 

Na záver ochutnávka zo šatníka Midge

 

 

 

 

 

Takéto svadobné chcem tiež! Čo na tom, že svadba je v nedohľadne, ženích sa už vyberie časom, zato šaty sú dôležité.

 

 

 

Zdroj: dailymail.co.uk

 







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk