Hamburger v objatí s hranolkami

pridal NoName 19.6.2019 o 9:55


Vyhladli ste? Tak to budete sklamaní. Nejde o reklamu na fastfood, ale o nový videoklip.

Konkrétne videoklip Taylor Swift k pesničke You Need To Calm Down. A príbeh v ňom sa odvíja takto: Taylor sa o siedmej ráno zobudí, na mobile zistí, že ju niekto na twitteri skritizoval, tak odhodí mobil na posteľ. Ten sa tam vznieti, podpáli jej celý karavan, ale ju to vôbec netankuje, len leží na nafukovačke v bazéne, to celé s koktejlom v ruke. Jedna malá zaujímavosť k tomu karavanu, Taylor tam má na stene zarámovaný výrok: „Mom, I am a rich man“. Je to slávny výrok speváčky Cher, ktorá na radu svojej mamy, aby si našla bohatého muža, povedala: „Mami, ja som bohatý muž.“ Ale, samozrejme, keďže celý karavan je v plameňoch, ani tento výrok to neprežije.

Neskôr sa Taylor opaľuje s karavanovými susedmi, kým na nich pokrikujú anti LGBT protestujúci. Taylor na to zareaguje tak, že si vypije čaj s päticou gayov, známych z americkej show Queer Eye (pomáhajú tam heterosexuálnym chlapom zlepšiť šatník, účes, stravovanie a život celkovo. Niečo ako naša slovenská Zmenáreň za starých čias). Nasleduje odovzdávanie ceny pre princeznú popu, na scénu prichádza RuPaul, ktorý má odovzdať korunu víťazke. Na pódiu stojí Ariana Grande, Lady Gaga, Adele, Cardi B, Taylor Swift, Beyoncé, Katy PerryNicki Minaj. Ale pozor, tieto dámy stvárnili drag queens. Dúfam, že viete, čo to znamená, lebo rovnako trefný výraz na to v slovenčine asi nie je. Ďalším zvratom je, že koruny sa nedočká nijaká z nich! Taylor to vysvetľuje tak, že spoločnosť síce núti ženy medzi sebou súťažiť a porovnávať sa, ale v skutočnosti sú kráľovné všetky. Juchú! Celkom ako keď v Mean Girls ešte pomerne príčetná Lidsay Lohan rozlámala korunku školskej kráľovnej na kúsky a hádzala ju do davu študentov. Tu sa korunka nerozláme, ale vyhodí sa do vzduchu, aby nikto nedostal ani kúsok z nej. Pretože ju nepotrebujú, chápete. Ony vedia, že sú kráľovné, aj keď ju nemajú na hlave.

Pravdepodobne v reakcii na šťastné odhalenie ženskej spolupatričnosti sa všetci ľudia začnú ohadzovať jedlom (aspoň ja som to pochopila ako prejav radosti). Taylor sa zrazu ocitá v hranolkovom kostýme v strede veselej potravinovej bitky a je taká nejaká opustená, kým si v dave nevšimne hamburger. Ktorý je vlastne kostýmom Katy Perry (mala ho na sebe na tohtoročnom Met Gala). Taylor a Katy k sebe zamieria….aaa, strih. Na maliara, z ktorého sa vykľuje Ryan Reynolds. Taylor je kamoška s jeho ženou, tak čo by si tam nezahral. Ako maliar inak maľuje legendárny Stonewall – práve v tomto newyorskom bare v roku 1969 začal boj za práva LGBT komunity. Po pár sekundách Ryana si už môžeme naplno vychutnať objatie dvoch už udobrených interpretiek. Koniec. Vlastne nie. Úplným záverom videa je Taylorina prosba, aby ľudia podpísali jej petíciu za podporenie The Equality Act (tento zákon by mal znemožniť diskrimináciu na základe pohlavia, či sexuálnej orientácie).

Musím povedať, že načasovanie Taylor naozaj vyšlo, jún je Pride month, takže týmto môže na LGBT komunitu zapôsobiť. Výzva na podporu zákona je jedna vec, ale v klipe samotnom viacerí členovia komunity účinkujú. A nielen to. Mnohí ľudia teraz špekulujú, či celé video a podpora homosexuálov nie je náhodou okrem PR aj strategický spôsob Taylorinho postupného odhalenia vlastnej orientácie. Ktorá podľa nich nie je heterosexuálna. Hlavne jej vzťah s Karlie Kloss (a jeho platonickosť) ľudia spochybňovali. Neviem, pôsobí na vás Taylor ako lesba? Ja som sa nad tým nikdy nezamýšľala, ale zase má doma hneď niekoľko mačiek (ok, toto bol prvý a posledný lesbický stereotyp v tomto článku). Vraví sa, že gaydarom, teda onou zaručenou schopnosťou spoznať v niekom homosexualitu, oplývajú len homosexuáli samotní a zvyšok populácie sa pri tipovaní riadi iba predsudkami. Ale aj tak môžete (bez ohľadu na orientáciu) vyjadriť svoj názor na túto otázku v komentároch. Ja to na vás neprezradím.

Lesbou, ale každopádne zaručene je Ellen DeGeneres, ktorú v klipe môžete vidieť tiež. Zaujímavé je, že Taylor sa v Elleninej show ukázala len nedávno. A práve tam rozprávala o svojom najnovšom albume a pesničke You Need To Calm Down, ktorej hudobné video sa v tom čase natáčalo. Ellen vtedy zavtipkovala, že vraj Taylor ju v tom klipe chcela tiež, a že ona by mala záujem o spoluprácu. Teda aspoň vtedy sa to za vtip považovalo. A dnes už vieme, že tam hrá naozaj. Ale nás dostali, čo? Ellen však nie je jediná známa osoba, ktorú Taylor do klipu obsadila. Tak sa poďme pozrieť, aké ďalšie LGBT (a tak ďalej, veď abeceda je dlhá) celebrity tam sú.

 

Trans herečka Laverne Cox. Poznať ju môžete zo seriálu Orange Is the New Black

 

Ellen DeGeneres sa necháva tetovať Adamom Lambertom

 

Jesse Tyler Ferguson z Modern Family a jeho reálny manžel Justin Mikita si v klipe zopakovali svadbu.

 

Taylor, teda tá s farebnými vlasmi, pije čajík s členmi takzvanej Fab Five z Queer Eye

 

Maliar Ryan Reynolds

 

Billy Porter. To je ten chlapík, ktorý prišiel na odovzdávanie Oscarov aj cien Tony v šatách. Kedysi hral na Broadwayi, teraz presedlal na televíziu a vidieť ho môžete v seriáli Pose

 

RuPaul z televízneho programu RuPaul’s Drag Race a koruna, ktorá sa ukázala ako zbytočná.

 

Drag queens, stvárňujúce súčasné popové divy. Tak schválne, spoznali by ste, že tieto dámy sú v skutočnosti prezlečení chlapi? Hlavne pri tej akože Taylor mi chvíľku trvalo prísť na to. Ale radšej o tom nežartovať. Pretože viete, kto je drag queen. Vysoký černoch, ktorý vám poľahky jednu vytne.

 

Na záver si dajme tohto pána. Dexter Mayfield sa volá. Vraj nejaká internetová hviezda. Neviem, čo si mám pod tým predstaviť, ale možno vám tiež zvýši sebavedomie.

 

Taylor sa pýta, či by Ellen účinkovala v jej klipe

 

Taylor Swift – You Need To Calm Down

 

Zdroje: justjared.com,  bustle.com,  theatlantic.com

 







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk