Narodeninový romantik na dnes

pridal NoName 19.6.2019 o 8:01


Nezabudnuteľnou časťou môjho dospievania boli tie sladké romantické častokrát historické romány plné lásky s kúskom erotiky v podobe pár strán… a toto je Aidan. Je tiež romantický hrdina. Z historického seriálu. S tým zmyselným kukuč pohľadom, ktorý roztápa srdcia.

Dobre, trošku preháňam, nechala som sa uniesť. Takto ja vnímam tohto herca, ktorý dnes oslavuje narodeniny. Konkrétne, 36 rokov. Aidan Turner je rodeným Írom. Narodil sa v Clondalkine a vyrastal v Dubline. Aj keď ho to vždy ťahalo k filmu a televízii, jeho otec chcel aby kráčal v jeho šľapajách. Chvíľu sa teda snažil priučiť elektrikárčine, ale nakoniec to vzdal.

Po niekoľkých úlohách v divadle, prišiel prvý debut na televíznej obrazovke. A rola to bola naozaj maličká. Písal sa rok 2007 a išlo o vtedajší hit Tudorovci. Potom prišli ďalšie menšie roly a dokonca chvíľu zakotvil v seriáli Being Human (Cena za ľudskosť) ako jeden z troch hlavných postáv. Poriadna príležitosť prišla až v roku 2012 a to vďaka slávnemu Peterovi Jacksonovi. Ten ho obsadil ako jedného z trpaslíkov do veľkolepej trilógie Hobbit z pera neskutočného J. R. R. Tolkiena. Úspech bol obrovský. Vďaka role trpaslíka Kiliho získal nielen slávu, ale aj najlepšieho priateľa v podobe svojho filmového brata Filiho aka Dean O’Gorman. Osud Kiliho je smutný, ale ak ste nevideli Hobbita tak šup šup. Je to iba necelých osem hodín. Ale stojí za to!!! Tolkien bol Pán!

No poďme späť k Aidanovi. V roku 2015 sa predstavuje v novom spracovaní romantickej historickej knižnej série Poldark. Príbeh mladého Rossa, ktorý sa po dlhej vojne vracia domov a zisťuje, že stratil všetko. Jeho otec je mŕtvy, majetok sa topí v dlhoch a jeho láska Elizabeth je zasnúbená s jeho bratrancom. Krásny romantický príbeh Winstona Grahama zasadený do 18. storočia. Plný romantiky, intríg či zrád. Ako zarytý fanúšik odporúčam! Nebojte sa, o veľa mozgových buniek neprídete. Toto nie je telenovela.

Skôr ako sa pustíte do obrázkov, ešte pár informácií pre dokreslenie obrazu. Aidan je skvelý tanečník. Hoci neznáša posilku, chodí do nej kvôli svojej práci a to sa mu jednoznačne vypláca (viď. foto nižšie). Momentálne chodí s herečkou a kolegyňou z čudne znejúceho filmu Muž, ktorý zabil Hitlera a potom aj Yettiho. Bojím sa že to bude prudko inteligentný film. Slečna sa volá Caitlin Fitzgerald a je známa hlavne kvôli seriálu Master of Sex.

Tak a teraz sa chvíľu kochajte týmto kučeravým čiernovlasým Írom a v duchu mu zaprajte všetko najlepšie.

 

 

 

 

 

 

Zdroj: csfd.cz, imdb.com, goodhousekeeping.com (womanandhome.com, independent.ie, visiontv.ca, dailymail.co.uk, theaustralian.com.au)

 







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk