Natalie Portman o sexuálnom harassmente

pridal WonderWoman 7.2.2018 o 23:45


Kde inde, ako v Hollywoode.

Áno, aj mne už táto téma lezie na nervy. Každá druhá celebrita sa v poslednej dobe vyjadruje na túto tému, prípadne prichádza so šokujúcimi odhaleniami o tom, ako ju sexuálne obťažovali a ako už nemieni mlčať. Samozrejme, ak sú niektoré priznania pravdivé, nepoviem ani pol slova, ale treba mať na pamäti, že vo väčšine prípadov ide o herečky, takže vedieť zahrať na city majú v popise práce. Ale vráťme sa radšej k Natalie. Tá sa pre magazín Porter rozhovorila na túto tému a porozprávala o svojich skúsenostiach so sexuálnym obťažovaním v Hollywoode.

“ Prešla som od myšlienky, že nemám žiaden príbeh, k tomu, že mám stovku príbehov. V prvom rade si myslím, že je dôležité poznať všetkých tých ľudí, ktorí si tým prešli. Oni vytvorili tento kultúrny posun. Veľa ľudí prehovorilo po dlhom čase a neboli vypočutí, najmä ženy inej farby, takže je dôležité, aby priemysel počúval. Čo je na tejto téme obťažovania zaujímavé je to, že to nemá nič spoločné s tým, že ste matka. Možno ženy odchádzajú z pracoviska kvôli nepriateľskému prostrediu a rozhodli sa, že toho nebudú súčasťou. Bolo dokázané, že akonáhle zmeníte rozdiel výkonu a dosiahnete pomer mužov a žien 50/50, uvidíte menej problémov. Stále mám pred očami Tarantina, ako pľuje Ume do tváre a škrtí ju reťazou kvôli Kill Bill. Koľko obrazov žien v médiach predstavujúcich zneužívanie obdivujeme? Kedy sa to stalo „normálnou“ zábavou? Keď sa násilie páchané na ženách používa ako nástroj na vykreslenie postáv ako silnejších, tak máme problém.“

 







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk