Pink zachraňuje kosatky

pridal kara 21.6.2018 o 21:44


A ja ju za to veľmi ľúbim.

Keď mám byť úprimná, trocha som rozmýšľala nad tým, či túto pikošku napísať alebo nie. Som totiž kosatkami a ich zachraňovaním absolútne posadnutá a denno denne sledujem a čítam a pozerám všetky dostupné informácie, podpisujem petície, prispievam do kampaní a jednu kosatku som už aj adoptovala. Vzhľadom na tento môj vážny kosatkový fanatizmus som teda chvíľu zvažovala, či to sem vôbec patrí a či sem nejdem ťahať niečo odveci iba preto, že ma to zaujíma. Ale nakoniec som sa rozhodla, že to sem patrí. Veď Pink je celebrita a občas sa môžeme venovať aj tomu, keď celebrity robia pekné veci. Pink sa jednu takúto peknú vec rozhodla urobiť, a tak v spolupráci s PETA napísala Sea Worldu (do ktorého, prosím vás, nikdy nechoďte) otvorený list:

„Ahojte. Volám sa Pink a mám pre vás v mene PETA jednu otázku. Ako mama by som nikdy nevzala svoje deti nikam, kde tak intenzívne väznia inteligentné a citlivé bytosti. Deti sú ľahko ovplyvniteľné a posledná vec, ktorú by som chcela svoje deti naučiť, je to, že len za to, že niečo môžeme urobiť, je to aj správne, alebo že je v poriadku niekoho šikanovať a zneužívať len preto, že vyzerá odlišne. Ale to je presne to, čo Sea World robí, keď väzní zvieratá, ktoré by vo svojich morských domovoch preplávali aj 230 kilometrov denne, potápali sa do veľkých hĺbok, spolupracovali s ostatnými vo svojich skupinách, aby našli jedlo, komunikovali vo svojich dialektoch a prenášali svoju kultúru na ďalšie generácie. V SeaWorlde sú tieto zvieratá schopné plávať akurát tak nekonečne do kolečka. Niektoré sú také frustrované, že si zlomia zuby, keď kúšu o betónových stien a kovových tyčí v ich maličkých nádržiach. 

Ale vy máte moc toto všetko zmeniť – a urobiť tú správnu vec nielen pre kosatky, ale aj pre ostatné zvieratá – keď ich pošlete do rezervácií, kde budú môcť žiť viac prirodzený život a dostávať starostlivosť tak dlho, ako to bude pre nich potrebné, rovnako ako aj tým, že váš naplánovaný park na ostrove Hainan v Číne ponecháte bez živých zvierat ako centrá virtuálnej reality. Ľudia potom budú môcť mať dobrý pocit z toho, že s rodinami zájdu do vašich parkov. Takže moja otázka je nasledovná: Kedy SeaWorld prevezie kosatky a ostatné morské cicavce do rezervácií, aby zachránil ich a aj seba?“

Tlieskam a ďakujem, Pink. Okrem miliónu iných problémov, ktoré kosatky riešia či už v zábavných parkoch alebo vo voľnej prírode, je momentálne celkom aktuálna aj téma parkov v Číne. Zatiaľ čo celý svet upúšťa od držiania týchto neskutočne inteligetných, sociálnych a emocionálnych bytostí v zajatí, v Číne a Japonsku je to momentálne téma číslo jeden, takéto parky sa tam iba teraz rozbiehajú a v Rusku im zopár idiotov tie kosatky veselo odchytáva. Veľmi dúfam, že sa dožijem dňa, kedy nebude ani jedna kosatka nikde v zajatí.

nie takto

ale takto!

Tento dokument si určite pozrite, ak ľúbite zvieratká. Ale budete plakať.



Zaradené pod: Celebrity, Pink




Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk